perjantai 5. tammikuuta 2018

MieliHyväKalenteri 5. luukku - Rasva




Saamme ravinnostamme rasvaa, joka on tärkeä ravintoaine. Kaikki rasva ei kuitenkaan ole terveydelle välttämätöntä eikä terveellistä ja etenkin liikaa käytettynä (=emme kuluta kaikkea mitä käytämme)  alkaa rasva kertyä elimistöömme. Hyödyllisten rasvojen puuttuminen voi aiheuttaa häiriöitä hormoonitasapainossa sekä solujen uusiutumiseen.

Päivittäin pitäisi saada 60-90 grammaa hyviä rasvoja elí  noin 25% - 40% päivittäisestä ravinnontarpeesta. Ravitsemuksessa kannattaa pyrkiä huolehtimaan, että saa tarpeeksi pehmeitä rasvoja. Pehmeiden rasvojen lähteitä on kasvisrasvat esim. öljyt ja avokado; kala; pähkinät ja mantelit. Kova rasvakin on tarpeen ja sitä huomaamattakin maito- ja lihatuotteista.

Vinkkejä rasvojen käyttöön:
- Voitele leipä avokadolla
- Tee itse mausteöljyä lisäämällä öljyyn tuoreyrttejä, mausteita, sitruunaa yms.
- Käytä öljyä leivän päällä, salaatinkastikkeena, smoothien sekaan, lusikalla suoraan suuhun


Lähteet;
Terve.fi ; Syö oikeita rasvoja
Ruokatieto.fi : Ravintorasvat

Lue myös:
MieliHyväKalenteri 4. luukku - Annoskoko
MieliHyväKalenteri 6. luukku - Proteiini
-----------
MieliHyväKalenteri vastaa joulukalenteria, paitsi tätä kalenteria voi lukea muulloinkin kuin tammikuussa. 

Kalenterin tarkoitus on muistuttaa itseäni päätöksestäni uusien elämäntapojen ylläpitämiseen sekä aktivoida muita samoilla linjoilla olevia.

-----------

Valokuva Unsplash kuvapankista: Photo by Roberta Sorge on Unsplash

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!