keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Salou - Kylmästä lämpimään eli syyslomalla Espanjan auringon alla


Lokakuun alussa vietimme viiden päivän syysbreikin Espanjan auringon alla Saloussa. Perhelomakohteeksi Salou valikoitui, kun kohdalle osui sopiva paketti. 

Salou oli kohteena meille uusi ja suurempia suunnitelmia matkaan ei ollut - kunhan saisi rentoutua ja tutustua vähän paikkaan. Matka menikin suunnitelmien mukaan : aurinkoa, lämmintä, rantaa, rentoa menoa. Stressitasot matalalla ja aurinko korkealla. Matkan aikana juhlittiin myös Ukkelin nelivuotissynttärijuhlaa.Saloun alueella löytyy Euroopan toiseksi suurin huvipuisto PortAventura World. Taktimoimme säästääksemme matkakassaamme ja menimme Ukkelin syntympäiväaattona huvipuistossa, jolloin Ukkeli pääsi sisään maksutta ja säästimme lähes 50 €. Osaan huvipuistolaitteista pääsi maksutta, mutta hurjimpiin (ja upeimpiin vuoristoratoihin) olisi pitänyt hankkia vielä erillinen passi. Huvipuistolaitteiden pituusrajoitukset oli myöskorkeammat, kuin esim. Linnanmäen vastaavissa. Meidän alle metriseltä jäi useampi lasten laite kokeilematta juuri näiden pituusrajoitusten vuoksi.

Huvipuisto itsestään on nähtävyys! Huvupuisto on jaettu eriteemoihin ja rekvisiitoissa ei ole säästelty. Lännenpuistosta Kiinaan ja Seesamstreetille. Päivän sai kulutettua helposti vaikka ei laitteissa käytykään. Huvipuistossa vietettiin Halloween aikaa ja koristelut aivan mahtavat. Lännenmaassa kävimme katsomassa ehkä elämäni oudoimman esityksen. Mieheni kanssa emme jälkeenpäin tienneet kenelle tämä koko perheen esitys oli suunnattu (vampyyreita, pommeja, stunt-temppuja, vaarallisia tilanteita, mönkijä, ääni tehosteita, jne). 

Seesam street alueella kävimme yhdessä laitteessa kaksi kertaa! Kyseessä oli 3D - sisäjunarata - ammuntapeli . Ideana oli, että pitää selvittää, kuka on varastannut keksit. 6 hengen vaunu kulkee rataa pitkin ja matkanvarrelta pitää ampua keksejä (voitin kummallakin kertaa). Aivan huippulaite ja tuollaista kaipaisi suomenkin huvipuistoihin. Ukkelikin oli aivan innoissaan.Ukkelin syntymäpäivä vietettiin uimarannalla. Saloun yksi vahvuus on pitkä hiekkaranta. Rannan hyviä puolia on myös erinomaiset palvelut: Leikkipaikkoja säännöllisin välimatkoin, rantabaarit joista sai pientä syötävää (osaan kävi vain käteinen), suihkut ja vessat.

Yhtenä päivänä matkustimme Barcelonaan. Salou sijaitsee noin 70 km päässä Barcelonasta ja sinne pääsee kätevästi junalla. Junalippu yhtee suuntaan maksoi 8, 80 € (lokakuu 2019)

Viimeisenä kokonaisena päivänä vuokrasimme polkupyörät ja ajoimme pitkin rantabulevardia viereiseen kaupunkiin. Hotellilta sai vuokrattua pyörän lapsen turvaistuimella. Kypärä oli pakollinen lapsille, mutta ei aikuisille. Pyöräilyn lisäksi kävimme rannalla ja pelaamassa minigolfia.


Taustalla Port Aventuran huvipuisto vuoristoratoineen


Saloun iltaelämää emme kokeilleen edes hotellin tarjonnan muodossa, vaikka hotellissa olisi joka illalle esiintyjiä löytynyt. Eräänä ilta lähdimme kuitenkin vielä pimeän tulleen käymään rannassa, koska rantabulevardilla löytyy upeat suihkulähteet, jotka on valaistu pimeän aikaan. Suihkulähteiden tanssia seurasimme hetken viilenevässä illassa ennen kuin palasimme hotelille katsomaan espanjaksi dubattuja lastenohjelmia. Ei yhtään pöllömpi loma.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!