maanantai 7. lokakuuta 2019

Superdieetin päätös - Mammakuntoon 2019


Blogiyhteistyö: Fitfarm ja Perhekupla

Kuusi viikkoa takana Superdieettiä ja voin sanoa, että nuo kuusi viikoa meni todella nopeaan! Ajan kulumisen lisäksi opin itsestäni sekä jatkossa todennäköisesti osaan tehdä fiksumpia valintoja ruokailun suhteen.

Kuten alussa jo mainitsen, oli Superdieetti blogiyhteistyö Fifarmin ja Perhekuplan kanssa. Ilman tätä mahdollisuutta, en todennäköisesti olisi koskaan lähtenyt kokeilemaan Superdieettiä.  Vaikka vuoden alusta lähtien olen tuskaillut turhauttavan painonpudotusprojektini kanssa, sisälläni on elänyt "kyllä minä pärjään yksin" -henkisyys. Superdieetin aloittaessa päätin antaa mahdollisuuden ja pyrkiä oppimaan ja näkemään näiden kuuden viikon aikana mitä olen tehnyt väärin.

Superdieetti on ollut minulle hyvä koulu. Se opetti minulle:
 - Apua kannattaa pyytää
 - Ei kannata tuskailla yksin, koska muutos voi olla pienestä kiinni
 - Ruokarytmi on tärkeä, mutta ei maailmanloppu, jos se ei joskus toteudukkaan
 -  Älä ota niin vakavasti
 - Rasvanpolttoon ja lihaksen kasvatukseen on omat ruokavaliot - tiedä mitä haluat!
 - Suola on tarpeen
 - Rasva ei ole vihollinen
 - Annetut ohjelmat on ihania! On sinusta kiinni miten homma toimii.

Ensimmäinen viikko meni opetellessa, toinen jo helpommin. Kolmannella viikolla asiat alkoi tuntumaan tutulta, mutta saliohjelman muutoksen myötä viikko sai uutta mietittävää. Neljännellä viikolla lisättiin syömistä, koska kolmannella viikolla ei ollut tapahtunut mitään. Ohjeistusta syömisiin sain valmentajalta, joka on auttamassa jokaista Superdieettiläistä siellä netin toisella puolella. Neljännellä viikolla työelämä sotki dieettiä liikunnan osalta. Liikunnat jäi myös viikoilla 5 ja 6 vähemmälle, koska työ ja sen lisäksi flunssa.

En voi sanoa, että diettiä olisin kirjaimellisesti pystynyt noudattamaan kahden viimeisen viikon aikana, mutta missään vaiheessa en luovuttanut. Ja siitä olen tyytyväinen. Tätä kirjoittaessa sunnuntai-iltana, en todellakaan suunnittele kuinka huomenna lentäessäni etelän lämpöön voin unohtaa koko dieetin. Aion ottaa viikon rennommin, mutta toivon, että saan opitut neuvot pysyy mukana.

Tykästyin Superdieetillä siihen, että oli selkeä ohjeistus, jossa annetaan vaihtoehtoja ja loppuvariaatiot on omasta itsestään kiinni (esim. salaatti / sormiruokailu / salaattitortilla / jne). Superdieetti on nyt loppu ja ohjeet on tallennettu koneelle, mutta päätin, että Superdieetti ei ole se millä jatkan, kun lomalta paluun arkeen.

Vaikka Superdieetillä sain kuudessa  viikossa paremmat tulokset, kuin omatoimisesti koko kesänä, nin 14.10. jatkan toisella ohjelmalla. Ostin menneenä viikonloppuna Fitfarmin  Bikini Challenge -ohjelman. Ohjelma kestää 10 viikkoa ja omatavoitteeni on saada Mammakuntoon 2019 projekti upeasti päätökseen (jotta voin aloittaa Mammakuntoon 2020 huomattavasti pienemmistä lähtöpainnoista).

Ihanaa lokakuun jatkoa!

Lue myös:
Superdieetin aloitus
1. Superdieetti -viikko
2. Superdieetti - viikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!