keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Ajan lyhyt historia - 20-luku täältä tullaan!


Jaahas, se on jälleen marraskuun puoliväli. Mitä ihmettä tälle vuodelle on tapahtunut? Vastahan vuosi vaihtui ja 365 tuoretta ja hedelmällistä päivää oli edessä. 

Nyt takana on Trans-Siperian junamatka, Naisten Kymppi Kantturasalongin kansssa, kesäloma, 40-vuotissyntymäpäivät, Metallican ja Rammsteinin keikat, sukuretki Tahkolla, perhematka Turun saaristossa, Espanjan lomaviikko, Ukkelin synttärit, yli 10 kuukautta painonpudotusta (-6 kg ja kymmeniä senttejä pienempänä),  parit kuoron keikat, muutamat burleskitreenit, vesiburleski pilottiryhmään osallistuminen, satamiljoona ajatusta, parit kirjanaihe hahmotelmat, muutama menetetty hermo ja monta, monta kokemusta. 

Mutta mikä parempaa: Vielä ehtii tehdä monta asiaa ja saada monta uutta kokemusta tälle vuodelle! Esimerkiksi ensi viikonloppuna osallistun Burleskiviikonloppuun Kälviällä. Ensimmäinen kerta tuollaisessa workshopissa, mutta niin on käynti Kälviälläkin.

Oletko muuten tajunnut, että kun vuosi vaihtuu ollaan 20-luvulla? 
Jos minulle puhutaan kaksikymmentä luvusta ajattelen suoraan 1920-lukua: Great Gasby, Charleston, iloinen kaksikymmentäluku, Babylon Berlin, Kieltolaki, hämyiset savuntäyttämät jazzklubit ja upeat coctailit, Hercule Poirot, Art Deco. 2020-luku kuulostaa ennemmin joltakin mitä on tulevaisuudelta. Sellaiselta scifileffojen teräksinen fantasiamaailmoilta ja kuuasutuksilta.  

Mutta miltä näyttää 2020-luku?

Omalta osaltani elämäntaparemontti jatkuu. Jatkossa jätän vuosiluvun pois eli #mammakuntoon projektia jatketaan niin kauan kun on tarpeen. 

Ensi vuodelle on  matkojakin jo tiedosssa ainakin Tallinnaan ja Interrail - retkelle Tukholma - Gliwice - Praha. Ja heinäkuussa uudelleen Talliinaan katsomaan Rammsteinia. Ihana kun on jo suunnitelma tulevalle vuodelle.

Ja mitähän kaikkea koko 20-luku tarjoaa? Ukkelista ainakin tulee teini ennen kuin päästään vuosikymmenen loppuun. Vieläköhän mopojonnet on cool juttu hänen mielestä silloin?

20-luvulla nelikymppinen - hienoa sekin.Vielä en viiskymppisiä ala suunnittelemaan, mutta eiköhän sitä jotkut kieltolakikekkerit voisi järjestää. Toivon, että kun viisikymmentä tulee täyteen olen saanut mammakuntoon projektini siihen malliin, että sitä ei tarvitse enää miettiä.

Muistan kun 18-vuotiaana sain ajokortin. Kortin voimassaolo/päättymisvuosi oli vuonnna 2049.  Helkatti se tuntui kaukaiselta! Ajokortin saannista on jo yli 20 vuotta. Eikä tuo aika tunnu yhtään pitkältä. Vastahan tuo tapahtui. 2029 siihen ei olisi enää kuin 20 vuotta jäljellä. Tosin ajokortin saanti ja voimassaolo muuttuu niin tiuhaan, että enää tarvitse tuotakaan vuotta miettiä.

Katsotaan missä mietteissä ollaan marraskuussa 2029. Varmaa on, että ennen tuota vietän ainakin yhdet Great Gasby bileet, juon kuplivaa leveäsuisista shamppanjalaseista ja muistelen aikoja menneitä. Tämä päiväkin on huomenna jo historiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!