maanantai 2. syyskuuta 2019

Superdieetti 1. viikko - Mammakuntoon2019


Blogiyhteistyö: Fitfarm ja Perhekupla

Ensimmäinen viikko Superdieettiä takana. En ole riutunut, enkä ole joutunut ahdinkoon. En ainakaan ravitsemuksen ja liikunnan suhteen. 

Mammakuntoon2019 viikoissa tämä taitaa olla numera 35, mutta Fitfarmin Superdieetissä viikko numero 1.  Ensimmäinen viikko kertoo siitä, että jokin asia on aloitettu. Ollaan uuden asian äärellä, mutta koska kyseessä on ensimmäinen - ei siis esimerkiksi viimeinen - ollaan matkalla kohti jotakin. Viikko 35 taas kertoo, että jotakin asiaa on tehty jo jonkin aikaa.

Vaikka Superdieetti alkoi nyt, en aivan tyhjästä lähtenyt. Aloitin Mammakuntoon2019 projektin tammikuussa ja siitä lähtien olen muokanut elintapojani. 

Aluksi kiinnitin huomiota ruokavalioon. Toukokuussa mukaan tuli liikunta. Olen saannut aikaiseksi jo joitakin tuloksia (senttejä pois ja rasva% -pienemmäksi), mutta kyllä se paino vaan junnaa paikallaan. Superdieettiin kuuluu Facebook -ryhmä, jonka tarkoitus on toimia osallistujien tukiyhteisönä. Itse valitettavasti olen maailman huonoin symppaaja henkilölle, joka viidentenä dieettipäivänä harmittelee, että hänen paino junnaa yhdessä kohtaa. PRKL minulla se on junnanut jo yhdeksän kuukautta! Olisikohan lapsivesien jo hyvä aika tulla, että päästään itseasiaan ja tuloksia näkemään?

Superdieetin tarkoitus on polttaa rasvaa. Ja jumankeka sitä työmaata minussa onkin. Superdieetin rasvanpoltollisen aspektin ymmärsin vasta ensimmäisen päivän aikana. Online-valmentaja kertoi myös, että jos lihaksia haluaa kasvattaa tapahtuu se eri dieetin avulla. Katsotaan siis mikä onkaan seuraava tavoite, kun tämä kuusi viikkoa on mennyt. Kuusi - lyhyttä - viikkoa.

Pidän Superdieettiä osana elämäntaparemonttiani. Koen, että tämä Superdieetti on minulle yksi opinjakso tällä polulla kohti pienempää minua. Kehossani on 40% rasvaa ja toivon tämän 6 viikkoa olevan sellainen sykäytys kropalleni, että se ymmärtää säätää liekkiä isommalle ja alkaa polttamaan sitä itseään eli rasvaa.

Ensimmäinen viikko on osaltani mennyt helposti. Teen päivätyötä ja pystyn jaksottamaan omaa työtäni. Olen pystynyt tekemään kuntosalitreenit keskellä päivää työpaikan kuntosalilla ja näin treenaaminen ei ole ollut poissa perheajasta. Ruokailut olen suunnittelut ennakkoon ja välttänyt näin sudenkuopat.

Viikonloppu olikin sitten vaikeampi, mutta ennakointi oli jälleen koodisana, joka pelasti. Kävimme lauantaina perheretkellä Firskarsin ruukilla. Eväät toki oli mukana, mutta iltaruoan Mies ja Ukkeli kävi syömässä ravintolassa. Olisinhan voinut toki ottaa jonkin sopivan aterian, mutta tiesin ateriani odottavan jääkaapissa ja pysyin planissa. Hyvä minä!

Olen noudattanut annettua ohjeita hyvin tarkkaan. Vaikka Fitfarm antaakin mielestäni laajan listan vaihtoehtoja olen pysynyt "peruslistassa". Ohjeitakin olen kertaillut pitkin viikkoa. Aivoni on fokusoitunut juomaan vettä, että en ole muita nestemäisiä edes miettinyt. Lauantaina koinkin aikamoisen ahaa-elämyksen, kun tajusin, että sokerittomat limpparit ei ole täysin kieltolistalla. Juhlistin sitten lauantai-iltaa kolajuomalla iltapalan jälkeen. Ah. Elämän pieniä iloja.

Sunnuntai-aamuna tajusin, että viikko on kulunut. Aika on mennyt nopeasti ja enää viisiviikkoa jälkellä. Miehelleni myönsin, että illan punnitus jännittää. Jännitys johtuu juuri siitä, että minulla on niin kova halu saada tuloksia ja tiedän, että olen noudattanut annettuja ohjeita. FB ryhmän lukeminen ei ole auttanut yhtään, koska osa kertoo, että heillä on jo pudonut sen ja sen verran.

Pudotustulokset on tietenkin yksilöllisiä ja siihen vaikuttaa myös jokaisen lähtötilanne. Väitän, että itselläni ei ole esimerkiksi ylimääräisiä nesteitä, jotka voisi lähteä ensimmäisen viikon aikana. Se mikä lähtee, lähtee rasvasta tai lihaksesta. Lihaksesta painoa ei saisi lähteä.

Entä jos mitään ei tapahdu? Entä jos tämä ruokavalio ei minulle sovi ja teen vääriä asioita - edelleen. Vaikka ajatukset on enemmän epäileväisiä, ehkä vähän pelokkaita, toisaalta toistan itselleni, että kyseessä on ensimmäinen viikko. Olen tehnyt muutoksia liikuntaan (Uusi saliohjelma, pidemmät treenit) ja ruokavalio on erillainen. Jos ei tällä viikolla tulosta, niin ensi viikolla, kun kroppa pääsee mukaan leikkiin.

Katsotaan kuinka käy...

Tulokset ensimmäisen Superdieettiviikon jälkeen:
Paino: 80,9 kg  Muutos ensimmäiseen punnitukseen (ep): + - 0,0 kg
Rasva%: 41,4 % Muutos ep: + 0,5 %yksikköä
Neste%: 41,7 % Muuto ep: -0,3 %yksikköä
Lihas: 45,0 kg Muutos ep: -0,4 kg
Mitat:
Ohuin kohta: 84 cm  Muutos ensimmäinen mittaus (em): + - 0 cm
Napa: 88,5 cm Muutos em: -0,5 cm
Vyötärö: 92,5 cm Muutos em: -2,5 cm
Lantio: 111 cm Muutos em: +1 cm


Punnituksen jälkeen:
Ei aivan sellaista tulosta mitä odotin, mutta sentit onneksi pelasti viikon. 2,5 cm vyötäröltä on hieno saavutus! Rasvaprosentti hämmentää, koska sitähän piti tässä pienentää, mutta jospa ensi viikolla...

Lue myös:
Superdieetin aloitus

4 kommenttia:

 1. Jospa olisi, että ekan viikon jälkeen kroppa vain ihmettelee mikä tää uusi juttu on...
  Mutta 2,5cm vyötäröltä pois on kyllä hieno juttu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Eiköhän se tästä lähde homma etenemään,kun vaan ohjeita seuraan :)

   Poista
 2. hei vitsi oli kiva lukea sun fiiliksia tästä! Epäolen kyllä vähän samaa kuin Katri, että kroppa voi olla vaan ekasa viikosta vähän ihmeissään. Toivotaan, että saisit tuosta viidestä jäljellä olevasta viikosta sen kaivatus buustin! Tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä. Tänääntaas olisi mittaukset edessä eli toinen viikko jo takana. Olo on ainakin "laiha" joten jospa tämä viikko olisi armollinen noissa luvuissa. Neljä edessä :)

   Poista

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!