maanantai 1. tammikuuta 2018

MieliHyväKalenteri 1. luukku - Kävely


Aloita uusi vuosi kevyesti. Tee itsellesi sopiva kävelylenkki. Käveleminen on liikuntalajina lähes jokaiselle sopiva eikä se vaadi erikoisvarusteluja. Kävelylenkkejä voi pidentää oman mielenkiinnon ja kunnon mukaan.

Pari ideaa kuinka voit aktivoida itseäi kävelemään: 
- Jos käytät paljon julkisia, jää pysäkkiä aiemmin kuin normaalisti ja näin kulkemasi matka on pakostakin hieman pidempi.
- Lataa puhelimeesi aplikaatio joka auttaa sinua aktivoitumaan. Aplikaatio voi olla matkaamittaava tai esim. Pokemon GO peli, jolloin kävely on toissijaisessa roolissa ja hoituu kuin itsestään.
- Kokeile uusia reittejä. Normaalisti kuljemme samoja tuttuja polkuja. Tutustumalla uusiin alueisiin saa pidettyä mielenkiintoa yllä.

"Tutkimusten perusteella on voitu antaa ohjeita päivittäisten askelten määrästä. Alle 5 000 askelta tarkoittaa, että henkilö on liikunnallisesti passiivinen, suomeksi "sohvaperuna". Kun askeleita on välillä 7 500–10 000 päivässä, henkilö liikkuu ihan mukavasti, silloin ollaan liikunnallisesti melko aktiivisia." Terveyskirjasto - Duodecim, Liikunta ja painonhallinta, 19.9.2016, Sisätautien erikoislääkäri Pertti Mustajoki
-----------
MieliHyväKalenteri vastaa joulukalenteria, paitsi tätä kalenteria voi lukea muulloinkin kuin tammikuussa. 

Kalenterin tarkoitus on muistuttaa itseäni päätöksestäni uusien elämäntapojen ylläpitämiseen sekä aktivoida muita samoilla linjoilla olevia.

-----------

Valokuva Unsplash kuvapankista: Photo by Chad Madden on Unsplash

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!