tiistai 2. tammikuuta 2018

MieliHyväKalenteri 2. luukku - Vesi


Vesi vanhin voitehista. Vanhassa sananlaskussa on perää. Aikusilla veden määrä kehossa on 50-70 %, mutta lihavuus voi alentaa vesipitoisuutta jopa 45% asti.

Vedellä on monta merkitystä: "Ihminen tarvitsee nestettä nestetasapainon ja kehon lämpötilan säätelyyn, ruoansulatukseen, ravintoaineiden kuljettamiseen ja imeytymiseen sekä kuona-aineiden poistoon." (Kotiliesi.fi)

Aikuisen tulisi saada nestettä 2-3 litraa vuorokaudessa. Osa nesteestä kannattaisi nauttia vetenä, joka on kaloritonta ja ei ole haitaksi hampaille. Toinen puolikas ruoasta. Kasvikset, marjat ja hedelmät ovat hyviä nesteiden lähteitä.

Vinkkejä miten voit lisätä veden juontia:
- Tee itse makuvesiä: Vesikannuun voi lisätä marjoja, hedelmiä, yrttejä yms. makua antamaan. Laita esim. tyhjään limpparipulloon mintun lehtiä, tuoretta inkivääriä ja karhunvatukoita ja täytä vedellä. Anna maustua yön yli ja aamulla odottaa herkullinen vesi
- Valitse  juomapullo mikä on helppo pitää mukana.

Lähteet:
Kehon nesteiden määrä. Terve.fi
Kuinka paljon pitää juoda päivässä? Selvitä tästä oma nestetarpeesi! Kotiliesi.fi

Lue myös.
MieliHyväKalenteri 1. Luukku - Kävely 
MieliHyväKalenteri 3. Luukku - Kasvikset

-----------
MieliHyväKalenteri vastaa joulukalenteria, paitsi tätä kalenteria voi lukea muulloinkin kuin tammikuussa. 

Kalenterin tarkoitus on muistuttaa itseäni päätöksestäni uusien elämäntapojen ylläpitämiseen sekä aktivoida muita samoilla linjoilla olevia.

-----------

Valokuva Unsplash kuvapankista: Photo by Daiga Ellaby on Unsplash

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!