keskiviikko 3. tammikuuta 2018

MieliHyväKalenteri 3. luukku - Kasvikset


Kasvikset on tärkeitä elimistön toiminnalle ja painonhallintaan, koska ne sisältävät paljon suojaravintoaineita, mutta vain vähän energiaa. Kasviksiksi lasketaan vihannekset, juurekset, marjat ja hedelmät.

Kasviksia suositellaan syömään puoli kiloa päivässä. Päivittäinen määrä voi olla suurempi, koska kasvisten syömisten on todistettu pienentävän riskiä sairastua vakaviin sairauksiin.

Kasviksia kannattaa syödä monipuolisesti ja eri väriryhmistä, jolloin turvataan monipuolinen vitamiinien ja mineraalien saanti. Kasvikset sisältävät myös paljon vettä, jolloin syömällä tkee nestetasapainon ylläpitämistä.

Vinkkejä kuinka lisäät kasviksia ruokavalioon:
- Käytä monipuolisesti: Raasta, höyrytä. keitä. paahda. grillaa, muussaa.
- Kokeile uusia valmistustapoja ja uusia mausteita
- Osta kauden kasviksia, jolloin kasvikset on kypsiä oikeaan aikaan ja parhaita käytettäväksi
- Lisää ja piilota: Korvaa perinteisiä lisukkeita kasviksilla, tee smoothieita, raasta juureksia jauhelihan joukkoon
- Pilko valmiiksi jolloin salaatin raaka-aineet ja naposteltavat on valmiina
 kun niitä tarvitsee.

Lähteet:
Ruoka.fi: Kasvikset ovat yksi terveelllisen ruokavalion kulmakivistä 
BBC: Fruit and veg: For a longer life eat 10-a-day
Blogi.Satokausikalenteri.fi: Avainsana Kasvisten väriaineet Syödään värikkäästi!

Lue myös:
MieliHyväKalenteri 2. Luukku - Vesi
MieliHyväKalenteri 4. Luukku - Annoskoko
-----------
MieliHyväKalenteri vastaa joulukalenteria, paitsi tätä kalenteria voi lukea muulloinkin kuin tammikuussa. 

Kalenterin tarkoitus on muistuttaa itseäni päätöksestäni uusien elämäntapojen ylläpitämiseen sekä aktivoida muita samoilla linjoilla olevia.

-----------
Valokuva Unsplash kuvapankista: Photo by Dan Gold on Unsplash

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!