lauantai 13. tammikuuta 2018

MieliHyväKalenteri 13. luukku - Motivaatio


Motiivit ohjaavat tekojamme. Motivaation perustana on motiivit joiden vuoksi asioida tehdään ja niihin ryhdytään.

Motivaation  voi jakaa tilanne- ja yleismotivaatioon. Kun yleismotivaatio on kunnossa, ei pienet esteet häiritse tavoitteisiin pääsemistä.

Ystäväni Tuija löysi motiivit elämäntapamuutokseen ja laihtumisen myötä hänestä kuoriutui itsevarma nainen jollainen hän oli halunut olla. Kysyin häneltä, kuinka hän sai pidettyä motivaation yllä. Näin hän vastasi:

"Oon sanonut laihduttajayrittäjille, että vaikka joku liikkuis aina sun kanssa ja tekis valmiit ateriat niin se ei onnistu pidemmän päälle, jos sä itse et oo 100% motivoitunut ja halukas tekemään sen eteen töitä. 
Mä asetin aina -5kg tavotteita pitkin matkaa, toki alussa oli tuo 25kg tavoite mitä lähin hiljalleen tavoittelemaan. Ja nimenomaan terveellä tavalla, mihin kuului myös herkuttelua. Ei millään rahka-raejuusto-tonnikala-dietillä. Koska ne on nähty ja todettu, ei toimi. Mit nopeemmin pudottaa paljon, ne yleensä tulee takas korkojen kera valitettavasti.
Ja toki se motivoi koko ajan yrittämän kovemmin ja jatkamaan kun tuloksia tuli, vaikka välillä tuloksia tuli enemmän ja välillä vähemmän. olin päättänyt etten lannistu jos ei tuloksia olekaan, vaan jatkan, koska olin vaan päättänyt onnistua. 
Mulla oli ajatus ekan 10kg palkita tietyllä tavalla itseni, mutta sitten se tulikin yhtäkkiä niin nopeasti ja jopa helposti, niin jatkoin vaan eteenpäin maaliin asti"

Miten ylläpidät motivaatiota:
- Kirjoita ylös syy miksi haluat muutosta
- Kirjoita ylös tavoitteesi
- Kirjoita ylös miten saavutat tavoitteesi esim. mitä muutoksia teet verrattuna nykyiseen
- Ole realisti
- Älä unohda tavoitteitasi, kun kohtaat ensimmäisen vastoin käymisen. Mieti miten pääset vastoinkäymisestä yli ja jatkat kohti päämäärää.
-  Lue säännöllisesti kirjoittamasi syyt ja taovoitteesi, jotta ne muistaisit. 


Lähteet:
Suomen terveysliikuntainstituutti oy, terveysverkko.fi :Motivaatio

Tuijan elämäntapamuutoksesta on kirjoittanut Voice.fi sekä Iltalehti ja häntä voi seurata Instagramissa @miss_lily_scarlet

Lue myös:
MieliHyväKalenteri 12. päivä - Viikottainen liikunta
MieliHyväKalenteri 14. päivä - Palkitseminen

-----------
MieliHyväKalenteri vastaa joulukalenteria, paitsi tätä kalenteria voi lukea muulloinkin kuin tammikuussa. 

Kalenterin tarkoitus on muistuttaa itseäni päätöksestäni uusien elämäntapojen ylläpitämiseen sekä aktivoida muita samoilla linjoilla olevia.

-----------

Valokuva Unsplash kuvapankista: Photo by Andrew Peloso on Unsplash

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!