keskiviikko 17. tammikuuta 2018

MieliHyväKalenteri 17. luukku - Täysjyvätuotteet


Täysjyvätuotteissa ytimen ympärille jätetään ravintopitoiset kuorikerrokset. Tämä kuorikerros antaa täysjyvätuotteille tummemman sävyn. Ruisjauhot ja useimmat puurojauhot ovat täysjyvätuotteita.

Täysjyvätuotteissa on paljon ruuansulatusta edistävää kuitua sekä proteiinia, B-ryhmän vitamiineja sekä rautaa ja muita kivennäisaineita.

Viljakuitu on hyväksi suolistonhyvinvoinnille, mutta täysviljatuotteita suosiva ruokavalio voi ehkäistä useita sairauksia ja auttaa painonhallinnassa.

Vinkkejä täysjyvätuotteiden lisäämiseen ruokavaliossa:
- Korvaa peruna tai vaihda pasta täysjyväiseen vaihtoehtoon.
- Jos puuronkeitto ei aamuisin innosta, kokeile tuorepuurojen tekoa
- Lisää puurohiutaleita smoothien sekaan
- Testaa eri viljavalmisteita. Täyjyvätuotteita on muitakin kuin ruisleipä.

Lähteet:
Ruokatieto.fi : Viljatuotteet
Kotiliesi.fi : Täysjyvä täynnä ravintoa
Duodecim terveyskirjasto.fi : Ruisleipä ja kaurapuuro ehkäisevät sydäninfarkteja

Lue myös:
MieliHyväKalenteri 16. luukku - Suola
MieliHyväKaleneri 18. luukku - Hikoilu 
-----------
MieliHyväKalenteri vastaa joulukalenteria, paitsi tätä kalenteria voi lukea muulloinkin kuin tammikuussa. 

Kalenterin tarkoitus on muistuttaa itseäni päätöksestäni uusien elämäntapojen ylläpitämiseen sekä aktivoida muita samoilla linjoilla olevia.

-----------

Valokuva Unsplash kuvapankista: Photo by Paul Cybulska on Unsplash

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!