torstai 11. tammikuuta 2018

MieliHyväKalenteri 11. luukku - Ruokailurytmi


Päivittäisen ruokailurytmin tulisi olla tarpeeksi säännöllinen, jolloin aterioiden väliin ei jää liian pitkää aikaa ja annoskoko pysyy kohtuullisena.

Sopiva ateriarytmi tarkoittaa ruokailua 3-4 tunnin välein, jolloin päivän aikana syödään aamiaisen lisäksi kaksi pääateriaa, sekä välipaloja.

Tasainen ruokailurytmi tasaa verensokerin vaihtelua, ylläpitää vireystilaa, jaksamista ja  ruokamäärät pysyvät hallinnassa.

Epätasainen ruokailurytmi altistaa napostelulle ja huonoille ravitsemusvalinnoille.

Vinkkejä ruokarytmin ylläpitoon:
- Suunnittele päivän ruokailut etukäteen. Ota tarvittaessa eväät niihin hetkiin, jolloin et ehdi muuten syömään
- Pidä yllättävien tilanteiden varalle terveellisiä välipaloja mukana
- Syö aina samaan aikaan -> keho alkaa muituttamaan, kun oppii rytmin.

Lähteet:
Terveurheilija.fi : Ateriarytmit
thl.fi: Terveellinen ruokavalio ja säännöllinen ruokailurytmi

Lue myös:
MieliHyväKalenteri 10. luukku - Lepo
MieliHyväKalenteri 12. luukku - Viikottainen liikunta
-----------
MieliHyväKalenteri vastaa joulukalenteria, paitsi tätä kalenteria voi lukea muulloinkin kuin tammikuussa. 

Kalenterin tarkoitus on muistuttaa itseäni päätöksestäni uusien elämäntapojen ylläpitämiseen sekä aktivoida muita samoilla linjoilla olevia.

-----------

Valokuva Unsplash kuvapankista: Photo by Sonja Langford on Unsplash

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!