torstai 9. maaliskuuta 2017

Tavastian lastenkonsertti: Gommi ja Pommi


Tavastialla on jälleen alkanut pyörimään lapsiperheiden iloksi lastenkonsertit. Sunnuntaina 5.3. Tavastian kuuluisalle lavalle astui Suomen vanhimmat (ja lahjakkaimmat) kissa ja jänis. Kyseessä on tietenkin Gommi ja Pommi eli M.A. Nummisen ja Pedro Hietasen klassikko kaksikko. Olimme Ukkelin kanssa kuuntelemassa konserttia seurassamme talviloman viettoon tullut siskoni poikansa kanssa.

Kuten aina, lähteminen vaati pienimuotoista suunnittelua. Ja lähinnä siis Ukkelin päiväunijärjestelyjen kanssa. Keikka alkoi kello 15 ja yleensä Ukkeli herää päiväunilta noihin aikoihin. Asia ratkaistiin aikaistamalla muita toimintoja johonka kuului myös aamuherätys. Illalla katsotun Transformersin jälkeen klo 7 herääminen ei tuntunut niin fiksulta, mutta ylös nousin ja Ukkelin herätin. Pikkumiehellä ei ollut asian suhteen mitään ongelmaa vaan heräsi hymyissä suin ja syöksyi leikkimään olohuoneeseen. Koska vieraspeti sijaitsee olohuoneessa, tarkoitti leikin alku unen loppua.

Aamu meni ongelmitta ja Ukkeli söi päiväruoan jo ennen yhtätoista. Todennäköisesti aamuherätys oli jättänyt jonkun vajeen uniin, koska unta ei tarvinnut houkutella ja Ukkeli nukkui normaalit parin tunnin päikkärit heräten yhden maissa. Olimme siis erinomaisesti, ja tuskattomasti, aikataulussa.Keikkapaikalle saavuimme noin vartti ennen konsertin alkua. Vaunuparkki oli järjestetty viereisen Ilves -ravintolan tiloihin. Sisäänkäynti Ilvekseen oli Tavastian lippuluukun vierestä, joten kulku oli vaivattomasti sisäkautta. Oviaukko itsessään tosin oli kumpaankiin suuntaan menevän liikenteen vuoksi ahdas. Olimme varautuneet matkarattailla, jotka olisi ollut helppo taittaa kasaan ja jättää narikkaan, mutta kaikille oli sama käytäntö ja vaunut pyydettiin viemään vaunuparkkiin. Jätin omat päällysvaatteni vaunun luo ja tämä olikin ihan järkevä liike. Konsertin loputtua narikkajono ei eronnut aikuisten tilaisuudesta eli jonottaa sai.

Tavastian salissa ei ollut normaalia enempää istumapaikkoja (=vähän), mutta lattialla oli pieniä pyöreitä mattoja istumista varten. Yläkerran tasanne oli myös avoin ja siellä oli parempi mahdollisuus istumapaikkaan. Yleisöä katsoessa epäilin osan vanhemmista tulleen nostalgia mielessä katsomaan lapsuuden suosikkeja, ja lapset pääsivät siinä samalla nauttimaan musiikista. Valitsimme istumapaikat lavan edestä (en kehdannut mennä seisomaan lavan eteen...) ja oli hauska huomata, miten lavan edusta täyttyi nuorista katsojista. Pisimpiä olisi ollut mieli pyytää siirtymään lavansivulle, mutta kyseessä kuitenkin oli lastenkonsertti (ja hyvin näkyi lavan tapahtumat).Keikka alkoi pari minuuttia yli kolme. Gommi ja Pommi esittivät saman setin, kuin syksyllä 2016 Lahdessa esiintyessään sinfoniaorkesterin kanssa (olisiko heidän perussetti?). Tällä kertaa lavalla oli vain kissa, jänis, banjo, haitari, puhelinluettelo ja kosketinsoittimet (=kangaspuut). Vaikka kappaleet ja välispiikit oli samat, ei se haitannut lainkaan! Kappaleet kuten Minä Soitan Harmonikkaa, Sika Kunnossa, Kissa Vieköön tai Kuinka Saisin Rikki Kookospähkinän ovat kuitenkin klassikoita ja kestävät kuuntelua. Suurin harmitukseni keikalla oli, että silmätulehduksen yhteydessä saamani kurkkukipu oli viennyt ääneni enkä voinnut laulaa lainkaan mukana. Ukkeli otti keikan tarkkaavaisen lungisti. Onhan se toki hämmentävää, kun valtavan suuri puhuva jänis ja kissa tummennetuissa laseissa esiintyy valojen loisteessa.

Emme testaneet vessatiloja, mutta aiemmasta kokemuksesta tiedän, että ainakaan naistenpuolella ei hoitotasoja löydy. Invavessa klubilta löytyy, mutta epäilen, että sieltä ei hoitopöytää tai pottaa löydy. Mutta voin toki olla väärässäkin.

Itse en baarin tarjontaa tarkistanut, mutta siskonpoika tuoksui niin vahvasti korvapuustille, että niitä oli ainakin myynnissä virvoitusjuomien ja kahvin lisäksi.

Seuraavan kerran Gommia ja Pommia olisi mahdollisuus päästä näkemään lauantaina 1.4. ja sunnuntaina 2.4, kun parivaljakko esiintyy WeeGeen Lasten museofestareilla. Katsotaan miten saadaan päikkärit järjestymään tuolloin...

Sinua voi kiinnostaa ehkä myös tämä: Iske niitti sydämeesi - Badding muistokonsertti tammikuussa 2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!