keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Nerok(ka)asta! National Geographic: GENIUS


National Geographic -kanava  aloitti näkymään Suomessa 1.3. . Suomi on ensimmäinen maa Euroopassa, joka saa nauttia National Geogrpahic'stä ilmaiskanavana.  Kanavan MARS -sarja on jo osoittanut, että kanava on erinomainen lisä televisiotarjontaan.

Kanavan mainoskatkoilla on mainostettu huhtikuun sarjauutuutta ja mielenkiinnolla odotan tulevaa. Kyseessä on Walter Isaacsonin kirjaan (Einstein:His life and Universe) pohjautuva Genius. Genius kertoo yhdestä aikojemme tunnetuimmasta nerosta Albert Einstein'sta. Iäkkäänä nerona näyttelee Oscar-voittaja Geoffrey Rush (Quills - syntiset säkeet, Pirates of the Caribian -elokuvat) ja Johnny Flynn on saannut harteilleen nuoren Einsteinin viitan. Uskoisin kyseessä olevan laatusarja, koska tekijöistä löytyy mm. Ron Howard ja James Hawes.
Genius -sarjassa vilisee useita teeveestä tuttuja kasvoja mm.Game of Thrones sarjan Roose Boltonia esittäjä Michael McElhatton. Elsa Einstein'in roolissa nähdään Emily Watson (Kirjavaras, Kaiken teoria).

Mitä minä tiedän Einsteinistä? Täytyy myöntää, että en oikein mitään. Sen tiedän, että hän oli saksalainen ja kun elinolot Saksassa ei enää ollut juutalaisille turvalliset, muutti Amerikkaan. Hän myös loi suhteellisuusteorian ja sai Nobelin-palkinnon. Häpeäkseni täytyy todeta, että mieleeni ei pulpahda kuin Nuori Einstein -elokuva 80-luvun lopulta. Siinä elokuvassa ei tainnut olla mitään yhteistä Genius -sarjan päähahmon kanssa ellei nuori Einstein sitten tykännyt soitella viulua pesuammeessa ja orpokodissa leivottiin kissanpoikia elävältä piiraaseen. Vai olikohan se hullujenhuone? Ja olikohan kyseessä edes sama leffa? Well, nerouden ja hulluuden raja on hiuksen hieno, kuten Salvador Dali on asian ilmaissut.

Todennäköisesti sarjaa katsoessa muistuu muutama muukin asia mieleen, mutta tässä vaiheessa onkin hyvä, että tulossa on dramatisoitua faktaa. On hienoa, että laadukkaita sarjoja on tarjolla eikä joka kanavalta tule pelkkää tosi-tv:tä. Huhtikuussa nähdään täyttyykö odotukset trailerin perusteelta. Traileri nähtävissä alla:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!