sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

#Mammakuntoon2017 - viikko 9: Tulos ja ulos!


Helmikuukin jo päättyi ja on aika päivittää kuulumiset tämän projektin osalta. Tai ainakin kertoa, että projekti jatkuu edelleen. 1.3. mennessä painoa on lähtenyt vuodenalusta 2,9 kg eli helmikuussa paino ei tippunut ollenkaan. Kyllähän se harmittaa, mutta onneksi omistan vaa'an, joka kertoo sisäisen muutoksen eli mitä rasvassa, nesteissä ja lihaksessa tapahtuu.

Tammikuun loppuun mennessä rasvaprosenttini oli tippunut 0,2 prosenttiyksikköä.  Helmikuun aikana rasvaprosentti tipahti 1,7 prosenttiyksikköä eli mikä kropasta lähti oli läskiä ja tilalle tuli lihasta (1,2 kg + neste% +1,4%yks.). Toinen totuudenkertoja on mittanauha, jossa myös on luvut pienentynyt. Kehonkoostumusanalyysejä tarjoaa nykyään aikamoni taho, joten jos itse ei omista vaakaa, joka tiedon kertoo, suosittelen jo heti alkuvaiheessa käymään vaa'alla. Aika-ajoin tehtävä välipunnitus kertoo missä mennään ja auttaa pysymään tavoitteissa ja ylläpitämään motiivia.

Vaakamallista ja toimintaperiaatteesta riippuen käyttörajoituksia voi olla ja niistä kannattaa kysyä palveluntarjoajalta. Oman vaakani toimintaperiaate on pieni sähkövirtaus, joka kulkee kehonläpi. Vaakaa ei suositella esimerkiksi käytettäväksi raskausaikana. Itsekin kävin tuolloin ainoastaan neuvolan perinteisellä vaa'alla.

Helmikuun tavoitteena oli lisätä aktiivisuutta. Salille en vieläkään päässyt (kiire ja saamattomuus, sekä sata tekosyytä mitkä sain itselleni kehitettyä), mutta kotona on tullut jumpattua ja tanssittua. Ja  Ukkeli on tietämättään päätynyt lisäpainokseni, mutta hän osallistuu hyvin mielellään jumppatuokioihin joten ketään ei pakoteta mihinkään. Ulkoiltua tuli huomattavasti enemän tammikuuhun nähden.
Salilaukku on ollut valmiina, mutta toiminut enemmän Ukkelin leikkinä, kuin löytänyt tietä salille :/

Maaliskuun tavoitteena on saada painoa tippumaan, koska vaikka muutokset (sisällä) oli ihan mukavat, niin kyllä se olisi hauskaa saada näkymään vaa'allakin. Vuositavoite on niin saavutettavissa, kunhan jaksan tehdä töitä asian suhteen.

Lähdin mukaan myös yhden Herbalife jäsenten ylläpitämän ryhmä 90 päivän haasteeseen tukeakseni omaa tavoitettani. Haasteessa itsekukin sai päättää oman tavoitteen ja minun tavoite on juosta Naisten10:ssä matka aikaan 1h 10 min. Pari vuotta sitten olen viimeksi kympin juossut MidNight Runissa ja silloin aikaa meni 1h 15 min. Toivottavasti pääsen pian treenailemaan juoksua. Maaliskuun alussa alkoi myös kyykkyhaaste, johon lähdin reippaasti mukaan. Hitaampi aloitus ilman lisäpainoa (Ukkeli halusi syliin, en voinnut kieltäytyä) olisi ollut paikallaan, koska nyt on pylly kipeä. Tosin, eikös se kerro, että jotakin on tullut tehtyä.2 kommenttia:

  1. Oi, tuolle Kympille tekisi mieli joskus kyllä osallistua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kymppi on kyllä hauska tapahtuma kokonaisuutena. Myös MidNight Runnia voin suositella.

      Poista

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!