maanantai 13. maaliskuuta 2017

Legotaivas! Vai sittenkin helvetti?


Ostettiin kaverilta vanhat Duplo -legot pois. Tiesin kuvan perusteella, että palikoita oli paljon, mutta yllätys oli suuri, kun Legoja olikin sitten jättimäinen jätesäkki! Hyvät kaupat tuli tehtyä palikkamäärään nähden.

Selvää oli, että kaikkia palikoita ei oteta leikkiin mukaan, vaan osa saisi olla varastossa jonkin aikaa. Ukkelin legoleikit on toistaiseksi vielä enemmän hajoittamista kuin kokoamista. Kunhan oppii rakentamaan, niin palikoiden määrää leikeissä voi lisätä.


Ensimmäisenä päivänä Ukkeli sai nähdä koko "aarteen", mutta siitä eroteltiin X-määrä aktiivikäyttöön ja loput pikaisesti varastoon (ennen kuin koko säkki olisi levitetty olohuoneeseen).

Vaikka Ukkelilla on kiva kasa erillaisia palikoita, ei ne mielestäni ole aina niin kivoja. Tässä pari valittua tilannetta:

 • Lego jalan alla sattuu yhtä paljon, kun pikkuvarpaan lyöminen keittiönjakkaraan.
 • Kun legoastia on lelujen keräämisen jälkeen puolillaan, tiedät joutuvasi haravoimaan koko asunnon. Puolet legoista löytyy sohvan alta, 1/4 lipaston alta, osa keittiöstä ja muista huoneista, osaa ei löydy kyseisenä iltana.
 • Käydessäsi levolle osa legoista löytyy sängystäsi. Lego selän alla koskee yhtä paljon, kuin sen päälle käveleminen.
 • Heräät yöllä siihen, että kissa on löytänyt vähintään yhden kadonneista palikoista ja leikkii sillä innokkaasti.
 • Legoilla voi täyttää saappaat. Myös ne pienimmät.
 • Rakennat vartin linnoitusta, jonka pikku-barbaari tuhoaa puolessa minuutissa.

Edit 23.3. Korjattu: Dublo -> Duplo. Tajunnan räjäyttävä Facebook kommentti herätti miettimään, että mitä olin tänne itse kirjoittanut. Väärinhän se oli mennyt :/

6 kommenttia:

 1. Hauska postaus :D
  Legot jalkojen alla on yhtä kidutusta!

  https://faijahommia.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kokemuksia palikoiden kanssa elämisestä tulee matkan varrella vielä enemmänkin. Kunhan legot muuttuu pienemmiksi on edessä sitten ihan uusi savotta.

   Poista
 2. Näin mummona olen huomannut että pappa mielellään ostaa legorakennussarjoja lapsille. Arvaatkos kuka on innokkaimpina rakentamassa ja ohjeita lukemassa ? ; )

  Ellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Voin arvata. Ennen omaa lasta autoin mielelläni tädin roolissa siskonpoikaa kasaamaan legoautoja yms. kun hänen taidot eivät riittäneet. Kyllä niistä ajanvietettä vaan kummasti saa.

   Poista
 3. Hauska postaus! :)

  Mä ostin kanssa aluksi käytettynä ison laatikollisen duploja, että niitä varmasti riittää. No nyt niitä pursuaa joka puolelta :D Me ollaan ostettu lahjaksi ekana vuonna ja sitten on tullut paljon lahjaksi sukulaisilta.

  Kyllä niillä tosin paljon leikitäänkin. Ja tosiaan usein siellä innokkaana on se isäntä rakentamassa jotain "superhienoa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tällä hetkellä leikeissä mukana ehkä 1/10 ostetusta määrästä, mutta nyt jo tuntuu niitä olevan liikaa. Epäilen, että nyt hankitut palikat eivät jää viimeiseksi, koska sisko lupasi heiltä yhden satsin... Legoilla on kyllä mukava rakentaa, mutta pitää vielä vähän odottaa, että tuo "apupoika" tuosta varttuu :)

   Poista

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!