lauantai 6. toukokuuta 2017

Piknik parvekkeella


Toissa päivänä teimme kesän ensimmäisen piknikin - omalle parvekkeelle.

Lasitetulla parvekkeella sai nauttia eväsretkestä lämmöstä tuulensuojassa. Seuraksi saimme yhden pörräävän lentäväisenkin, joten tunnelma oli lähes autenttinen. Kävyt ja pikkukivet vain puuttui pyllyn alta.

Piknikeväät pakattiin mukaan asianmukaisiin pakkauksiin: juustovoileivät pergamiinipaperin sisälle, mehua termariin sekä valmiiksi lohkotut omenaviipaleet eväsrasiassa. Kassiin pakattiin vielä muovimukit ja piknikviltti.

10 metrin (vaativan) retken jälkeen levitimme viltin parvekematon päälle. Parvekematto hankittiin vasta tänä keväänä ja on jo maksanut itsensä takaisin. Matto pitää mukavasti kylmän poissa jaloista ja tuntuu mukavalta jalkapohjien alla.

Isi askarteli pojalle maskin KISS -keikan kunniaksi. Ukkeli tosin lauleskeli Batmanin tunnaria leipää järsiessään.

Kaivaessani eväitä kassista, Ukkeli asettui istumaan viltin reunalle ja oli kuin vanha tekijä piknikjutuissa. Viime kesänä pikniköintiä jo testailtiin, mutta tuolloin alle vuosikkaalle maistui ennemmin männyn neulaset ja piharatamot, kuin tarjolla olleet piknikeväät.

Kertaalleen meni piknikviltimme vaihtoon, kun mehut kaatui, mutta muuten toisenlainen välipalahetki oli hauskaa vaihtelua. Tämä kenraaliharjoitus oli hyvä ja nyt olemme valmiita kohtaamaan ulkoilman!

4 kommenttia:

 1. Ihana idea parveke-piknik! Juuri tänään pohdiskelin nähdessäni tuolla yhden perheen piknikillä, että olisipa ihanaa lähteä piknikille koko perheen voimin. Mutta tuo parveke piknik voisi olla varteenotettava vaihtoehto kyllä meillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan! Jos jotain unohtuu saa sen helposti noudettua. Ja kun lapsi kyllästyy voi hän siirtyä vaikka olohuoneeseen leikkimään ja voitte jatkaa pikniköintiä ;)

   Poista
 2. Tosi hyvä idea! Nyt onkin just se aika vuodesta kun muistaa taas parvekkeen olemassaolon, jotenkin se talvella aina unohtuu. Voisihan tuota batmaniksikin luulla.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me saimme vasta tänä vuonna parvekelasit, niin niiden myötä parvekkeen käyttöastekin parani kummasti. Ukkeli näki kerran Yle Teemalta Adam West Batman -sarjan tunnusmusiikin ja jäi koukkuun Batmaniin :) Siitäköhän lähti sankarikausi?

   Poista

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!