tiistai 16. toukokuuta 2017

Lasten Päivä Ilmailumuseossa


Lauantaina ilma oli pitkästä aikaa ihanan keväinen ja aurinko lämmitti mukavasti. Meidän poppoon tie vei Vantaalle, jossa Ilmailumuseo järjesti Lasten päivän.

 Menimme junalla Aviopoliksen asemalle. ja siitä hotellin ohi lyhyen kävelymatkan Ilmailumuseon pihaan.Kehäradan varressa asumisen iloja on, että juna lentokentän suuntaan kulkee läheltä ja lähtemisenkynnys on matala.

Saavuimme paikalle vähän yli kymmenen ja paikalla oli jo kivasti lapsiperheitä. Pelkkä aurinkoinen sää ei ollut houkutellut ihmisiä paikalle vaan tietenkin Ilmailumuseon tarjonta sekä muu ohjelma. Lapsilla oli mahdollisuutta päästä koneiden ohjaamoon, askartelemaan työpajoissa ja hevoskärryajelukain oli tarjolla. Jo tokihan siellä oli vanhemmillekin katsomista sekä pääsi kokeilemaan ampumistaitoja Vääpelikillan tarjoamalla testipaikalla.

Meiltä jäi työpajat kokeilematta, mutta Ukkeli pääsi Bae Hawkin sekä pienen matkustajakoneen ohjaamoon istumaan (seisomaan). Paikalla oli lentokentän poliisin yksikkö sekä palokunnan yksikkö kalustoineen ja etenkin palokunnan yksikön isoauto (miksi sitä ikinä kutsutaankaan) oli näyttävä. Siinä jäi mustamaija kovin pieneksi, kun viereen parkkeerasi hieman isompaa kalustoa.
Kävimme myös hevosajelulla sekä nautimme päiväruoka paikan päällä. Ruoaksi sai ostaa kenttäkeittiöstä hernekeittoa. Ruoka oli täyttävää ja maistui hyvältä (vaikka itse teenkin paremman makuisen rokan ;) ) Jälkkäriksi muurinpohjalettu hillolla ja kermavaahdolla.

Tällä erää keskityttiin ulkoaktiviteetteihin, mutta Ilmailumuseo on paikka johonka menemme vielä uudelleen. Matka Ilmailumuseolle on helppo ja Ukkelia kiehtoo lentokoneet (sekä kaikki muut koneet).

Ilmailumuseon visiittiin onkin hyvä yhdistää käynti lentokentän näköalatasanteella tai ruokailu lentokentän ravintolassa. Joskus on tullut sellainenkin retki tehtyä joten suosittelen lämpimästi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!