perjantai 12. toukokuuta 2017

Helsingin menovinkit 20.-21.5. lapsiperheille 10+ kohdetta


Ensin tuli yksi kutsu tapahtumaan ja sitten toinen toiseen tapahtumaan. Kolmannen tapahtuman bongasin mainoksesta ja viimeistään siinä vaiheessa alkoi tuntua, että KAIKKI kevään tapahtumat osuvat yhdelle viikonlopulle eli 20.-21.5.2017.
Tutkin asiaa enemmän ja kyllä vain, en kovin väärässä ollut: Ympäri kaupunkia (ja joka suunnassa) on tarjolla vaikka ja mitä. Jos joku sanoo, että ei ole mitään mihin mennä, niin sitten kannattaa lukaista oheinen lista ja miettiä mitä tekisi. Yksi tapahtuma osui Vantaalle, mutta muuten pysytään hyvin pitkälle kehä 1 sisäpuolella.

Meillä on lauantain perhepäivä (yritetään päättää mihin noista tapahtumista menään ehditään) ja sunnuntaina on vuorossa äidin omaa aikaa, kun vuorossa on Naisten Kymppi (ja sen vuoksi en sitä tuohon listaan laittanut ;) )

Eli tässä minun vinkit lapsiperheille. Lisää kommentteihin oma tärppisi, jos joku jäi listasta! 

Lauantai

Arabian katufestivaalit
Lauantaina on mahdollisuus osallistua Arabian katufestivaalien pyöreille, kun tapahtuma täyttää 10 vuotta. Suomen suurin katutaidetapahtuma kokoaa jälleen yhteen kirpputorimyyjät, pop-up ravintolat, livemusiikin ja upean yleisön. Ohjelma ja tietoa tapahtumasta löydät Arabian katufestivaalien sivulta. Tapahtuma on maksuton.

Idän kyläjuhla
Stoan pihassa on Itähelsinkiläisten oma kyläjuhla, johon toki muualtakin saa saapua. Tarjolla on mukava musiikillinen kattaus mm. Letku Klemetti& Tuntematon numero, Mira Luoti sekä Reino Nordin.
Tarkempi aikataulu Stoan tapahtumasivulla. Tapahtuma on maksuton.

Koko kylän kirppispäivä ja Kumpula-juoksu
Lauantaina Kumpulan alue muuttuu jälleen kirpputorialueeksi. Mene tekemään löytöjä sekä nauttimaan ihanasta puutaloalueesta! Kumpulajuoksussa on oma reippailusarja, johon perheet ovat tervetulleita lemmikkien ja lastenrattaiden kera. Lisätietoja tapahtuman facebook sivulta. Reippailusarja ennakkoon 5 € / paikan päällä 7 €. Yli viiden hengen ryhmät 4 € / 6 €.

Pakila 600 vuotta
Keskiaikaisiin tunnelmiin pääsee lauantaina Pakilan yläasteen ympäristössä. Lapsille on tarjolla esim. omat turnajaiset ja perheen pienimmille pomppulinna sekä muuta aktiviteettia. Tietoa tapahtumasta löytyy Pakila 600 vuotta sivustolta. Tapahtuma on maksuton.

Pikkis juhlii
Pikku Huopalahti juhlii 30-vuotishistoriaansa asuinalueena ja tarjolla hyvin monipuolinen ohjelma. Lapsille ohjelmaa on Viiripuistossa klo 12 - 17. Lisätietoja tapahtuman kotisivulta Pikkis juhlii. Tapahtuma on maksuton.

Ravintolapäivä
Lauantaina on mahdollisuus päästää sisäinen ravintoloitsijasi esille tai sitten lähteä maistelemaan muiden tuotoksia Ravintolapäivän nimissä. Tutki Ravintolapäivän sivulta mitä on missäkin tarjolla ja suunnista tiesi tarjoiluja kohden. Tapahtuma on maksuton, maksat siitä mitä syöt. Tapahtuu kaikkialla.

Satulauantai
Malmin kirjastossa klo 12 - 15 pääsee mukaan saturetkelle. Vierailijoita kehoitetaan pukeutumaan lempisatuhahmoksi ja saapumaan satumaailmaan. Lisätietoja tapahtuman Malmin kirjaston facebook sivulta. Tapahtuma on maksuton.

Voimisteluliiton voimistelunäytökset
Lauantaina voi Linnanmäellä nähdä esimerkkiä miten voimistellaan. Näytöksiä on päivän aikana kolme. Katso tarkempi aikataulu Linnanmäen ohjelmistosta. Alueelle maksuton pääsy. Lapsesi innostuessa harrastuksesta maksat sitten vähän enemmän.

Sunnuntaina

Lasten Extremerun 
Mitä isot edellä lauantaina, sitä pienet perässä sunnuntaina. Sunnuntaina 21.5. pääsevät perheen pienimmät kokeilemaan extremetaitojaan Vantaan Hakunilan urheilupuistossa. Leikkimieliseen juoksuun on omat sarjat porrastetusti alle 4 vuotiaista aina 16 vuotiaisiin asti. Lisätietoja, hinnat ja ilmoittautuminen Extremerunin kotisivulta. Osallistumismaksu 14.5. asti 35 € per lapsi.

Siiliyhdistyksen Siilipäivä
Sunnuntaina on Kauppakeskus Kaaressa piikikäs meno, kun Siiliyhdistys viettää Siilipäivää. Paikalla pääsee tutustumaan afrikkalaisiin kääpiösiileihin ja halutessaan voi viedä myös oman siilin osallistumaan torakansyöntikisaan. Lisätietoja tapahtuman facebooksivulta. Tapahtuma on maksuton.

Roihuvuoren Hanami eli kirsikankukkajuhla
Sunnuntaina Roihuvuori-seura järjestää kirsikankukkajuhlan kirsikkapuistossa. Kirsikkapuiden kukinnosta nauttimisen lisäksi esillä on japanilaista kulttuuria tanssiesityksin, origamiaskarteluin, teetaidetta ja japanilaisia herkkuja. Lisätietoja tapahtuman Facebook sivulta . Tapahtuma on maksuton.

Koko viikonlopun

Hevoset Kaivarissa 
Koko perheen tapahtuma, jossa paikalla sata hevosta. Päätähtenä itseoikeutetusti suomenhevonen.
Alueella erilaisten näytösten lisäksi expo-alue, ravintolapalveluja, kotieläinpiha, yms. Lisätietoja ja tarkempi aikataulu tapahtuman Facebook tapahtumasta. Tapahtuma on maksuton. Lapsesi innostuessa voimisteluesitys olisi tullut halvemmaksi.

Kallio kukkii -piknik
Kallio kukkii jälleen 12.-21.5., mutta 20.-21.5. luvassa on Dallapén puisto ja Harjun nuorisotalon alueelle levittyvä piknik.Kumpanakin päivänä puistossa on ohjelmaa lapsille ja ulkolavalla viihdyttää levy- ja livemusiikki. Sunnuntaina luvassa on myös sambakulkue pitkin Kallion kujia. Koko Kallio Kukkii-ohjelma luettavissa ohjelmalehtisestä sekä löydettävissä Kallion kulttuuriverkoston sivulta. Tapahtuma on maksuton. (Vinkki: Lauantain Ravintolapäivän Pop-up ravintoloista voi löytyä hyvät eväät myös piknikille)

HAUSKAA VIIKONLOPPUA!!!!


2 kommenttia:

  1. Meidän poppoo on tietenkin Arabian katufestareilla ja festareiden sisältä voisin erityisesti suositella lapsiperheille Flooran päiväkodin pihalla olevaa tapahtumaa. :) Tarjolla myös klassikoksi muodostunutta linssikeittoa ja muita herkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arabian katufestarit on vahvana ehdokkaana meille. Edelliskerran käynnistä Ukkeli on ulkoistunut, joten kokemus voisi olla hauska. Iltapäivälle löytyi uusi vahva vierailupaikka, kun Tikkurilassa olisi Heurekan parkkipaikalla Kylässä Kotonasi Suomi 100 -tapahtuma. Siellä olisi Ukkelille vanhojen autojen ja moottoripyörien näyttely ja esiintyjänä Knucklebone Oscar. Liian paljon tarjontaa :)

      Poista

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!