sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

#Mammakuntoon2017 - viikko 13: Kvartaalin päätös


1/4 vuotta takana ja 1/3 painonpudotustavoitteesta saavutettu! Kolmessa kuukaudessa on painoa tippunut neljä kiloa! On 1. kvartaalin tilinpäätöksen aika.

Maaliskuussa sain itseni vihdoinkin liikkeelle. Kotijumpan lisäksi olen aloittanut salitreenin ja minulle on tehty saliohjelma! Salitreenistä personal trainerin kanssa kerron lisää huhtikuun aikana.

Kotijumppaa olen jatkanut Ukkelin kanssa. Ensimmäinen DVD-ohjattu jumppa meni tosin kosteissa ja verisissä tunnelmissa. Ilmiselvästi Ukkeli ei tykännyt, kun jumppasin englanninkielisen ohjeistuksen mukaan ja teki parhaansa, että hänet olisi huomioitu.

Tilanteen salliessa, Ukkeli syöksyi päälleni pusuttelemaan suuni naamani märäksi. Ohjelma oli pakko pysäyttää, että sain puhdistettua silmälasini syljestä ja sormenjäljistä. Jatkettuani jumppaamista Ukkeli otti rajummat otteet käyttöön. Seuraavaksi tunsin pienten sormien työntyvän sieraimiini niin, että hän sai raapaistua nenäni sisäpinnan rikki (sattui!). Pienistä puroista kasvaa joki, ja kohta sain pienet naskalihampaat kiinni nenääni ja jälleen kynsi pääsi rapaisemaan poskeani. Sain 24 minuutin pituisen jumpan lopulta suuremmitta haavereitta loppuun. (Ja poikaa odotti kynsienleikkaus ja viilaus).

Keväinen keli on houkutellut lenkkeilemään! Juoksutossuja en vielä ole kaivanut esille, mutta vaunulenkkejä on tullut päivisin tehtyä. Ukkeli täyttää tässä kuussa 1,5 vuotta ja vielä toistaiseksi jaksaa istua vaunuissa. Yritän suunnitella lenkit niin, että matkan varrelle osuu vähintään yksi leikkipuisto ja eri näköisiä autoja, niin lenkkikaverikin tekemistä ja katsomista. Juoksuvaunut hankittiin viime syksynä, joten niihin voisi vaihtaa pian ja lähteä juoksemaan. Tai edes hölkälle :)

Lisättyäni liikuntaa olen huomannut eron kropassani hyvinkin nopeasti. Heräteltyäni kehoani liikkumiseen sitä huomaa kaipaavansa liikkeelle pääsemistä ja kai tämän huuman ansioista päätin lähteä mukaan 30 päivän vatsalihashaasteeseen. Alkuperäinen ohjeistus löytyy Blogilates.com sivulta. Sivusto on englanninkielinen ja sieltä löytyy monta muutakin haastetta. Sivusto tarjoaa ohjeet video ja kuva muodossa. Otatko haasteen vastaan?

Liikunnan lisäämisen lisäksi olen tarkkaillut syömisiäni (eli muistan syödä!) ja panostanut veden juontiin. Sain ohjeen, että sopiva vesimäärä päivässä on 1 l per 20 painokiloa kohti. Minun tapauksessa se on yli 3,5 l vettä päivässä! Sitä on siis tavoiteltu. Vähintään kaksi litraa menee päivässä, joten oikealla tiellä ollaan.

Olen kyllä erittäin tyytyväinen siihen mitä olen saannut aikaiseksi tähän mennessä, mutta tehtävää on vielä. Samalla kun päivät on pidentynyt ja valoistunut, on mielessäni alkanut muhimaan suuremmat suunitelmat kuin 12kg painonpudotus vuoden kuluessa.

Tämmöisiä muutoksia tähän mennessä (1.1.-1.4.2017):
Paino: - 4 kg
Rasva%: -2,1 % yks. = n.-3,15 kg
Neste%: +1,3% yks
Lihaksen määrä kropassa: n. +1,91% yks.
Viskeraalinen rasva: -1 (Vaa'an asteikossa verrattuna tammikuun mittaukseen)
Sentit:
Navan ympäriltä: -7 cm
Röllykän kohdalta eli paksuin kohta mahassa a.k.a. vyötärö: -8 cm
Lantio: -4 cm

Lue kaikki postaukset #mammakuntoon2017 projektista täältä


P.S. Maaliskuun kyykkyhaaste jäi kesken, koska pylly oli toooosi kipeä. Ja sitten sain silmätulehduksen ja, ja, ja. Eli parempi onni tämän vatsalihashaasteen kanssa. Tärkeintä on aloittaa, ja aloittaa uudestaan, jos vähän lipsuukin.

4 kommenttia:

 1. Hyvältä vaikuttaa ja näyttää! :)
  Jatka samaan malliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiitos tsempistä. Projekti jatkuu ja katsotaan mihin tässä vielä päädytään :)

   Poista
 2. Vau Mirkka! Huikeat senttimäärät on lähteneet jo liikkeelle neljässä kuukaudessa! You go girl!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hiljaa hyvä tulee ja jne. Olen sen verran sokea omalle peilikuville, että nuo sentit ja muut mittaustulokset auttaa hahmottamaan, että kyllä sitä muutosta vaan tapahtuu. Toki esim. ulkoiluhousut tuntuu väljemmiltä, mutta senkin laittaa helposti sen piikkiin, että ei ole välihousuja kuten tammikuussa. Tämä meno jatkuu, niin saan oikeasti lähteä ostamaan uudet työvaatteet kesällä ;)

   Poista

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!