keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Pääsiäiskorttiaskarteluja ja sketsiklassikkoTämä pääsiäinen vietetään kotipaikkakunnalla, joten en jaksanut panostaa pääsiäiskoristeluihin kotona.

Kuten edellisessä taaperon kanssa askartelua postauksessa mainitsin, pääsiäiskortit aloitettiin hyvissä ajoin ja lähetettiin ennen reissua.

Korteista tuli simppelit käyttäen valmiita korttipohjia, sormivärejä sekä liimaa ja höyheniä. Autoin sormivärien kanssa sekä viimeistelyssä. Sormivärit on edelleenkin niin houkuttelevia, että saa olla tarkkana, että ei mene pieni sormi/käsi suuhun.

Aivan aluksi suojasin pöydän kontaktimuovilla. Meillä on muovipinnoitteinen pöytä ja kontaktimuovi irtoaa siitä helposti. Muovitin koko pöydän pään, jolloin helpotin omaa siivoushommaani.

Kertakäyttölautaselle kaadoin keltaista sekä sinistä sormiväriä. Ukkeli sai olla vaippasillaan askartelun ajan, niin ei tarvinnut varoa vaatteita tai siirrellä niitä syrjään. Painoin Ukkelin käden väriin ja siirsin sen sitten kortin päälle. Pieni, napakka painallus ja käsi pois niin tuloksena on tunnistettava käden jälki. Teimme kortteja harmaalle ja valkoiselle pohjalle. Kortit sai kuivua sivupöydällä kaikessa rauhassa.

Kortin idea oli, että käsi esittää tipua. Tipunpää tuli peukalosta ja pyrstö sulat lopuista sormista. Höyhenen liimasin tipulle siiveksi ja piirsin mustalla kynällä nokan, silmän ja jalat. Kortin takapuolelle kirjoitin pääsiäistervehdyksen.

Käden- ja jalanjälkikorttimalleja löytyy esim. Pinterestistä useampi, jos haluaa tehdä vaikka joulukortit lapsen jalanjälkeä mallina käyttäen.

Pääsiäispyhiä vietetään tulevana viikonloppuna. Meillä perinteisesti syödään pääsiäisherkkuja. Yksi pääsiäisperinneruoka mitä ei ole tullut koskaan tehtyä on pääsiäishanukas. Suosittelen tutustumaan, jos klassikko-ohje on jäännyt näkemättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!