perjantai 14. huhtikuuta 2017

Matkalla Berliiniin - 3 yötä Berliinissä taaperon kanssa


Jatkettu viikonloppu Berliinissä 1,5 vuotiaan kanssa onnistuu reppureissunakin, kun miettii mitä matkaan tarvitaan ja kun ei tee turhan tiukkaa aikataulua. Berliinistä löytyy paljon katsottavaa sekä koettavaa lapsille ja liikkuminen on helppoa.

1. päivä - matkustuspäivä
Aamun viimeisten pakkaamisten jälkeen olimme valmiit Saksan valloitukseen! Matka lentokentälle taittui helposti junalla (I- tai P- junat Helsingin Rautatieasemalta tai I-juna Tikkurilan asemalta) ja kärryteltyämme itsemme oikean tiskin läheisyyteen pakkasimme matkarattaat vuokraamamme kärryn kuljetuspussiin. Ukkeli vaihdettiin istumaan asemalla käytössä oleviin rattaisiin. Tilavaan kuljetuspussiin pakkasimme ruumaan meneväksi myös Ukkelin hoitolaukun, joka sisälsi mm. vaippoja, vaihtovaatteita ja rintarepun, joten aivan pelkkien käsimatkatavaroiden varassa emme suinkaan olleet. Check-In oli tehty netissä edellisenä päivänä, mutta saimme vielä fyysiset liput tiskiltä laukkujen punnituksen yhteydessä.
Helsinki-Vantaan kärryt ajavat asiansa ja kärryt on oiva apu kentällä liikkuessa

Lapsiperheet pääsevät oikaisemaan Helsinki-Vantaalla turvatarkastusjonossa ja käyttämään omaa Family Gate'a

Olimme pyrkineet minimoimaan kentällä oloajan, mutta lentomme oli myöhässä noin tunnin. En etukäteen ollut tarkistanut lentokentän palveluja lapsiperheille, koska oletin jotakin kyllä löytyvän. Lentoyhtiön tiskiltä osasivat vinkata lähimmän leikkipaikan lähtöportimme läheisyydessä ja vietimmekin osan odotusajasta lapsille tarkoitetussa Kids' lounge by Reima -leikkipaikassa porttien 30 ja 31 välissä. Huone oli pieni, mutta koska ketään muuta ei ollut paikalla sai Ukkeli temmeltää kaikessa rauhassa. Tilasta löytyy vessa perheen pienemmille (pienipönttö) sekä vaipanvaihtopiste. Myös vesipiste ja mikro oli käytettävissä, joten saimme päiväruoan syötyä odotellessa. Sekin tuli todistettua, että huone ei ole äänieristetty. Portin 31 läheisyydestä löytyy myös kirjanvaihtopiste, joten jos matkalukeminen unohtuu, voi Kainuun tunnelmissa käydä tarkistamssa löytyisikö jotakin mukaan.
Lasten oma lounge oli paikallaan ja siellä oli juuri sopivasti taaperolle tekemistä

Lentokone ja kenttävälineistön bongailu oli oivaa ajantappopuuhaa

Koneeseen pääsy ja itse matkustus onnistui vaivatta. Ukkelilla oli sylipaikka, joten saimme lisäosan turvavyöhön ja lasten pelastusliivin. Mukana oleva maidolla täytetty tuttopullo toimi korvien lukkoisuuden aukaisuun, koska Ukkelin ei vaikuttanut reagoivan nousuun unkuttaessa maitoa koko lähdön ajan. Lentomatka meni muutenkin hyvin. Ainoastaan paikalla pysyminen tuntui ahdistavan eniten, mutta onneksi keksimme "kaikkea kivaa" tekemistä esim. tarjottimen avaaminen ja sulkeminen n.50 kertaa (pahoittelut edessä istuvalle), turvavyössä pyöriminen, rusinoiden ja muiden eväiden syöminen ja kanssa matkustajille flirttailu. 

Tegelin kentällä lentomme (Airberlin), saapui C-terminaaliin. Julkisen liikenteen lipunmyynti ja pysäkit löytyy A-terminaalista, joten suuntasimme karavaanimme sinne. Kulku A-terminaaliin on hyvin opastettu, mutta osittain kulkeminen tapahtuu ulkokautta. Lipunmyynnissä henkilökunta neuvoi miten pääsisimme helpoiten hotellille, joten palvelu oli hyvä. 

Yöpaikkamme (Pullman Berlin Schweizerhof) sijaitsi lähellä Bahnhof Zoologischer Garten asemaa ja pääsimme asemalle kätevästi X9 bussilla. Ohjeistuksen mukaan olisimme voinneet jatkaa matkaa bussilla 200, jolloin olisimme pääseet aivan hotellin eteen, mutta noin kilometrin matkan taittoi rattaidenkin kanssa alle kymmeneen minuuttiin.
Hotellihuoneen seinät oli osittain pehmustettu :)

Näiden kanssa passasi peseytyä ammeessa

Zoo'n alueelta löytyy useita hotelleita, Berliinin eläintarha, kauppoja (esim. Bikini Berlin) ja ruokapaikkoja. Pelkästään tällä alueella saa päivän, jos toisenkin, kulutettua.

Edellisen kerran Berliinissä (2009) yövyimme hostellissa kuuden hengen huoneessa ja tällä kertaa halusin vähän laadukkaampaa ja onneksi mies oli samoilla linjoilla. Hotelli oli siisti ja palvelu erinomainen. Huoneeseen päästyämme respasta soitettiin ja kysyttiin vastaako huone odotuksia. Huoneessa oli pedattu varavuoden Ukkelille ja pyysimme tilalle pinnasängyn tms. matkavuoteen. Noin 10 minuuttia myöhemmin iloinen, hymyilevä kerrossiivooja toi sängyn, joka sopi Ukkelin tarpeisiin. Sängystä löytyi myös lasten pesusetti, joka olikin kiva yllätys tulevaa kylpyammeseikkailua ajattelen.

Ensimmäinen päivä päättyi hotellilla rentoutuen (mies katsoi SM-liigan Kalpa-JYP pelin, koska Ruutu+ näkyy Saksassakin). Pelin jälkeen kävimme syömässä samalla ylittäen Ukkelin uniajan. Ukkelin yliväsymys ilmeni kreisibailauksena saksalaisittain sängyn pohjalta (tai jotkit bileet siellä äänistä päätellen oli) jatkuen kello 23 asti (suomenaikaa), kunnes rytmipoljento lopulta hiljeni ja huoneeseen laskeutui pärinätön hiljaisuus. Aamulla jaksoikin sitten herätä klo 7...

Matkalla / matkan jälkeen opittu:

Matkan jälkeen huomasin, että Finavia on lanseerannnut Little Airport -konseptin, josta saa tietoa lentokentän toiminnoista ja esim. tulostettavan pakkauslistan. Pitää tutustua ennen seuraavaa matkaa tarkemmin sivun tietoihin.

Tegelin lentokenttää ei uskoisin yhdeksi Euroopan keskeisimmän maan kansainväliseksi lentokentäksi. Kenttä on pieni ja nuhjuinen. Uutta kenttää (Willy Brandt) on rakennettu vuodesta 2006, eikä kentän valmistumisaikataulu ole vielä tiedossa.

Seuraavassa postauksessa kerron lisää matkastamme esim. käynnistä TV-tornissa ja kirpputorilla

Lue myös nämä (edit 23.4.2017):
Valmistelut ennen Berliiniä
2. päivä: Berliiniä ympäri
3. päivä: Shoppailua ja kävelyä
4.päivä: Viimeistä päivää

.

4 kommenttia:

 1. Toi Bikini Berlin olikin hyvä vinkki. Pitää käydä siellä tyttären kanssa meidän tyttöjen reissulla.

  Minusta Finavian Little Airport on fantastinen konsepti, mutta leikkipaikat auttamattoman tylsiä ja yksipuolisia. Kyllä muilla lentokentillä usein kateeksi käy oivaltavia ja viihdyttäviä leikkipaikkoja. Ennen lentoa on usein erityisen tärkeää antaa lapsen piehtaroida ja leikkiä, että jaksaa sitten lennolla istua paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suosittelen lämpimästi Bikini Berliiniä! Palaan vielä myöhemmässä postauksessa Bikini Berliiniin, koska se oli sitten se paikka mistä tuli ostettua Berliinin ostoksetkin :)

   Helsinki-Vantaan leikkipaikka (missä käytiin, siellä kai olisi ollut joku toinenkin) oli kyllä luksusta verrattuna Tegelin kentän tarjontaan (tähänkin palaan vielä myöhemmin ;)). Jospa Finavia vielä kehittää leikkipaikkojaan, koska kehitettävää toki olisi!

   Poista
 2. Olipas kiva postaus! Mä haaveilen kovasti Berliinin matkasta (tai no matkasta minne tahansa.. :D ). Saksa on ihana paikka ylipäänsä omasta mielestäni. Mutta matkailu-postaukset on aina ihanaa luettavaa ja varsinkin nyt kun on tuo oma taaperoinen niin perheellisen näkökulmasta mukava lueskella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Berliini oli kyllä kiva. Meillä Ukkeli viihtyy vielä rattaissa, joka ainakin tällä matkalla oli hyvä asia. Ilmat suosi ulkoilu, joten tuli paljon liikuttua.

   Poista

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!