lauantai 22. huhtikuuta 2017

Lapsimessut - poimi vinkit viikonlopulle


Lapsimessut ovat tänä viikonloppuna Helsingin messukeskuksessa. Itse piipahdin siellä perjantaina ja tässä minun vinkit sekä mitä-tuli-ostettua.

Itse en etukäteen tutustunut näytteilleasettajatarjontaan, vaan lähdin katsomaan mitä löytyisi. Tämän takia jumiuduin heti ensimmäisen vaaterekin kohdalle. Tunnin pyörittyäni ja päästyäni etenemään noin kolme käytävän väliä, päätin lähteä kiertelemään laajemmalle.

Ensimmäinen tunti ei suinkaan mennyt hukkaan. Ainakin näissä tuli käytyä:
Lilla Company - messutarjouksia ja poistoeriä.
Säästölipas - Lilla Company

Riemuli - Lilla Companyn takana (yrityksen nimi ei näkynyt perjantaina, mutta kysyin liikkeen nimen kassalta). Turkulainen lastentarvike liike lopetti kauppansa ja nyt myyvät hyllyjä tyhjäksi. Firman nettikauppa toimii edelleen.

Vimma - Lettikuosi legginsejä aikuistenkoossa myynnissä vain messuilla. 3,5 vuotta toiminnassa ollut helsinkiläisfirma on avannut ensimmäisen kivijalkakauppansa Konehallin tiloihin, mihin yrityksen muu toiminta on myös keskittynyt. Ekologista puuvilla ja suomalaista designia hyödyntävä trendikäs vaatefirma suoltaa uutta kuosia jatkuvalla sykkeellä. Lettikuosi on löytänyt ostajansa ja tässä kuussa on jo 4000:lle asiakkaalle lähtenyt paketti matkaan.

Sametti Sydän - jo yli 20 vuoden kokemuskella suomalaista designia. Kankaat tulevat Euroopan markkinoilta, mutta suunnittelu ja ompelutyöt Riihimäen tiloissa. Vaatekokoja löytyy 56cm - 120 cm.

Pitsidiiva - Sametti Sydämen vierestä löytyy vintagehenkinen lastenvaate ja -tarvikeosasto. Vaatepuoli painottuu enemmän tytöille, mutta pojille löytyy kyllä jotakin pientä. Mallistossa omistajan omia malleja sekä muita merkkejä.
Lätsä, oma mallisto - Pitsidiiva 

Napikas - Kärsämäeltä, Pohjois-pohjanmaalta kotoisin oleva Napikas tarjoaa suomessa suunniteltuja ja valmistettuja lastenvaatetta. Tytöille (ja miksi ei pojillekin) tarjolla oli ihana Pikku-Myy tyylinen takki levenevällä helmalla. Pojille tarjolla housua ja paitaa.
Takki - Napikas

Roo - Messuilla on lanseerattu lastenvaatemallisto kangasmyynin lisäksi. Printtikuosisia kankaita on messuilla myös tarjolla yllin kyllin. 

MatkaTenava - Perhematkailuun erikoistunut lehti esillä lapsimessuilla. Tätä lehteä ei saa lehtikioskeista, joten jos ei ole ennestään tuttu, niin nouda ilmaiskappale lukuun.

LukLabel - Syksyllä 2016 perustettu helsinkiläinen firma tarjoaa paperi ja sisustustuotteita. Nettikaupasta löytyy koko valikoima, mutta messuilla näytillä ainakin osa yrityksen tuotteista. Jos etsit neuvolakortille uutta suojakoteloa, kannattaa piipahtaa LukLabelin osastolla.

Aurinko kustannus - Lastenkirjoja teemallisesti laidasta laitaan ja oikein mukava ja supliikki myyntimies.

Suomen leluyhdistys ry - Vuoden lelu 2017 lelut on näytillä 1b5. Ideaa uusista leluista ja viittausta tulevaan. Oma suosikki oli paloista koottava "Mato", joka käynnistettäessä noudattaa annettua "kaavaa" eli miten palat oli laitettu yhteen (suoraa, käännös oikealla tai vasemalle). Myös Punahilkka Delux peli voi löytä tiensä joulupukin konttiin... (tarina ei tosin kerro, että onko lahjat äidin vai lapsen lahjatoivekirjeessä ;) ) Leluja pääsee myös testaamaan, joten eikun sinne vaan leikkimään!

Poliisi & Palokunta - Esillä välineistöä. Kiinnostaa varmasti nuorempaa ja vanhempaa.


Ja nämä minä sitten menin ostamaan:

Vimma Fisu-paita, 15 €. Sametti Sydän housut, 21 € (tai niillä main). Tuo kalapaidan kuva ei anna sille oikeutta. Koska en ole muotikuvaaja, en saannut yhtään kuvaa missä olisi ollut sekä housut, että paita hyvin näkyvillä = Käy Vimman osastolla katsomassa kuosi. Se on nätti eikä vihainen, kuten tuo yksi kala esittää kuvassa olevan :)


Aurinkokustannuksen ständiltä kolme kirjaa: Kissa Kiiskinen sankarina ja muita satuja, 5€ (Pertti Pietarinen), Uninen kissani, 5 € (Joanne Partis) ja Kaislikossa suhisee, 10 € (Kenneth Grahame).
Tove Janssonin Taikurin hattu, 5€, lähti mukaan joltakin ständiltä, mutta kun en muista mikä se oli. Standillä tehtiin pinssejä muumikuvista. Mahdollisesti Muumimuseo.

Käytännönohjeena voin sanoa, että a) jos mielessäsi on jokin tietty firma, tarkista sen sijainti messualuekartasta, koska tarjontaa on paljon ja helposti jumittaa "väärälle" osastolle; b) kyllä, lapsimessuilla on lapsia c) osallistu kilpailuihin ja d) hyödynnä alueen palvelut esim. leikkipisteet, esiintyjät yms. Muista myös viikonloput muut messuosastot esim. välillä voi käydä katsomassa lemmikkieläimiä.


4 kommenttia:

 1. Kivat löydöt teit! Me keskitytään tänä vuonna leikkimiseen, olen kuullut että nyt siellä on erityisen paljon ilmaista tekemistä lapsille. Pitää varmaan käydä liikennekaupungissa, paloautoa tsekkaamassa ja tuo Matkatenava jos osuisi matkan varelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemistä löytyy lapsille kyllä! Leikkipisteet oli ripoteltu kivasti ympäriinsä, joten ei varmasti tekeminen lopu kesken :) Ukkeli ei ollut mukana, mutta Outlet-expon viereinen Lapsimessualue tarjosi Vuoden lelupisteen sekä liikennekaupunkin vierekkäin. Eli sinnekin vaan! (Ihastuin täysin tuohon vuodenlelu tarjontaan, siksi sitä markkinoin. Ottaisikohan ne minut töihin? :D) Hauskaa päivää!

   Poista
 2. Tuo fisupaita on kyllä hauska! :) Mä kans niitä kattelin, mutta ei vaan jostain syystä tarttunut mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvoin pitkään kumman Fisu-paidoista otan, mutta mustapohjanen vei voiton. Voi kyllä olla, että Vimman nettikaupassa tai Vimmastoressa pitää vielä vierailla :)

   Poista

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!