torstai 6. huhtikuuta 2017

Valmistelut Berliinin reissua varten


Berliininmatka lähenee ja matkajärjestelyjä on tehty välillä jopa paniikinomaisella sykkeellä (minun paniikki, ja minun sykkeet). Tarkoitus on lähteä matkaan ainoastaan käsimatkatavaroiden kanssa, joten matkaan tarvittavia varusteita on harkittu tarkkaan.

Olemme Berliinissä kolme yötä, joten sen vuoksi uskomme pärjäävämme vähemmälläkin. Me aikuiset varmasti pärjäämmekin, mutta Ukkelin vaatetus yms. enemmän mietityttää. Olen lueskellut netistä vinkkejä matkalle ja olen tullut tulokseen, että mitä ei ole mukana, sitä ei tarvita tai sitten se hankitaan paikan päältä. Riskianalyysien valossa pahinta voi pelätä, mutta sitä ei nyt tehdä. Ei vaan jaksa/ehdi. Yleensä pakkaan kaikkea mahdollista kaiken varalta, mutta en tällä kertaa.

Mitäs sitten on touhuttu? Tällaisia järjestelyjä/hankintoja/keskusteluja ollaan ainakin tehnyt:

Matkustusilmoitus Ulkoasiainministeriöön - Meillä ei ole valmismatka vaan itse räätälöity omatoimimatka. Suositus on tehdä vähintään kaukomatkojen kohteista, mutta ei siitä ole haittaa vaikka vähän lähemmästikin reissuista ilmoittaa. Saa ainakin tarvittaessa tietoa ja on yhteishenkilöt Suomen päässä tiedossa, jos on tarvetta. Tein samalla ilmoituksen kesäkuun kohteista, kun nekin on jo tiedossa. Ilmoittaminen oli helppoa ja sähköpostiin sain vahvistuksen ilmoituksen vastaanottamisesta sekä lähimpien Suomen suurlähetystöjen yhteistiedot kohdemaissa.
Ilmoituksen voi tehdä ilman rekisteröintiä Ulkoasiainministeriön sivulta: Tässä linkki nettisivulle 

Matkavakuutukset - Vakuutusyhtiön kautta hankittu jatkuva vakuutukset henkilöille ja matkatavaroille, joten ne on hoitunut itsestään.

Passit - tallessa ja voimassa. Ukkelin passissa tuijottaa niin ihana n. 3 kk ikäinen nuorimies, joka juuri oli herännyt päiväunilta.

Kuljetuskassin vuokraus matkarattaille - Maksimoidaksemme tavaran kuljetuksen ruumassa (kun meillä ei niitä matkalaukkuja ole) vuokrasimme nettipalvelun kautta Stokken kuljetuskassin rattaille. Olen kuullut hyvää Stokken kuljetuskassimallista ja jännittyneenä odotan miten meidän rattaat (Ei saman merkkiset) todellisuudessa kassiin asettuu ja mahtuuko kassiin myös Ukkelin vaippakassin kuten suunnittelin. Elämme jännittäviä aikoja.

Ukkelin viihdepaketti - OK nyt liioittelen, tällä hetkellä paketissa vasta naposteltavat, smoothiet ja juomapullo. Tekemistä koneeseen kuulema kannattaa ottaa. Siis lapselle, koska itse ei ehdi muuhun keskittymään kuin lapseen. Lento on meidän perheelle ensimmäinen yhteinen, joten katsotaan kuinka käy. Lapsen kanssa homman saa hoitumaan, mutta enemmän minua jännittää isä-ihminen, joka kärsii lievästä lentopelosta. Eli onko viihdytyspaketti äiti vai saanko jeesiä mieheltäni. Onneksi on lyhyt lento.

Vaatteet - Ostin itselleni parit legginsit sekä collegetakin ja kirpparilta matkarepun päiväkäyttöön. Ukkelille löyti ihana lätsä sekä kevättakki. Liikoja ei ole tullut hankittua. Yritän edelleenkin muistaa, että ostetaan vaatteita sitten reissusta.

Luotto ihonhoitotuotteet matkakoossa - Käyttämääni SKIN -ihonhoitosarjaa ei saa virallisesti matkakokoisena, mutta onneksi Herbalifella on 7 päivän kokeilupakkaus joka soveltuu erinomaisesti matkakäyttöön. Päivä- ja yövoide, silmänympärysvoiteet sekä pesuaine menee kätevästi käsimatkatavarana vaikka käsilaukussa.

Matkakohteeseen tutustumista - Ollaan alustavasti mietitty mitä tehtäisiin. Kokonaisia päiviä ei ole mahdottomasti ja huomioon pitää ottaa myös Ukkelin päivärutiinit. Näillä näkymin TV-torni on varma kohde sekä alustavasti Sea Life. Katsotaan tarkemmin paikan päällä mihin sitten muualle suunnataan.

SM-liiga - Tästä ei edes kuulema neuvotella: mieheni haluaa itselleen noin 2 tuntia aikaa lauantai- ja maanantai-iltana. Ja että mikäkö on syy? No SM-liigan pelit... En lähtenyt neuvottelemaan. Vinkkasin, että sinähän voit olla ainakin toisena iltana sen ajan sitten Ukkelin kanssa hotellihuoneessa  ja minä keksin itselleni jotakin kivaa tekemistä ;)

Matka siis lähestyy ja ihan aavistuksen verran vatsan pohjassa perhoset lentelee. Tiedän, että kaikki menee hyvin, mutta on se silti Ukkelin ensimmäinen lentomatka. Seikkailu odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!