sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Lapsikin tykkää: Curry-MiFu uutuus kermalla


Lauantai-iltana testasin kuinka Valion uutuudet sopivat yhteen lempiresepteistäni ja lopputulos oli sen verran vakuuttava, että ajattelin jakaa reseptin myös blogissani, vaikka muuten reseptien jakaminen on jäänyt vähemmälle.

Valio ei ole osallistunut millään tavoin tähän postaukseen, vaan lopputuloksesta voin kiittää miestäni, joka kantoi uutuustuotteet meille kotiin ja jotakin piti iltaruoaksi tehdä :)

Alkuperäinen resepti on Curry-kana, joten jos MiFu ei iskea, niin sen voi vaihtaa kanaan.

Tarvitset:
 - Keskikokoinen sipuli pieneksi pilkottuna
 - Pari valkosipulinkynttä pieneksi silputtuna
 - Öljyä paistamiseen
 - MiFu Intian Curry (Valio) (tai Kanasuikaleita)
 - Ruokakerma & Rahka (Valio)
 - Currya maustamiseen
Lisukkeeksi riisiä

Kuullota pannulla (öljyssä) pilkottu sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon currya (reippaasti). Paista curry-sipulisekoitusta hetki pannulla ennen kuin lisäät joukkoon Mifun. Anna Mifun lämmetä joukkoon välillä sekoittaen. Lisää kerma.
(Jos käytät kanaa, olen paistanut kanan erikseen etukäteen ja lisännyt paistetut kanasuikaleet curry-sipulisekoitukseen.)
Anna porista hetki. Tarjoile lisukeriisin (tai muu vastaava) kanssa.Mielestäni MiFu sopi tähän ruokaan erinomaisesti ja korvasi kanan todella onnistuneesti. En osaa sanoa, miten curryinen MiFu itsessään oli, koska lisäsin currya mausteena erikseen. Ruokakerma & Rahka oli mukavan hapan uusi kokemus. Siinä oli kerman paksuus ja koostumus, mutta rahka toi mukavan happaman vivahteen. Enemmän hapankerman tai Smetanan suuntaan, kuin perinteisen ruokakerman. 

Uskon tekeväni vielä Curry-MiFua uudelleen Curry-Kanan sijasta juuri helppouden vuoksi. Pari purkkia kaupasta ja loput tarvikkeet löytyy kaapista. Hieman mietin, onko curryinen maku Ukkelille liikaa, mutta hyvin upposi. Sipulit oli mukavan pieniä ja pehmeitä, MiFu-rakeet suuhun sopivia. 
Lauantai-illan illallinen: Curry-MiFu riisillä, Napolita Mix kirsikkatomaateilla ja viinirypäleillä sekä kastikkeena balsamico. Karpalo-Cashew -ciabatta oliiviöljyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!