tiistai 29. tammikuuta 2019

Neljännen viikon kuulumiset #Mammakuntoon2019


Tiistai
Viikko kerrallaan. Päivä kerrallaan. Kun päivittäin teen oikeita asioita, tulen saavuttamaan tavoitteeni.

Tämä sairastelu ärsyttää, mutta ei tätäkään voi loputtomiin jatkua. Kuten ei myöskään pakkasetkaan! Mittari näyttää -22 astetta. Puen toppavaatteet ja lähden töihin yskän saattelemana.

Olen iloinen, etä tammikuun pudotustavoite on saavutettu. Seuraavaksi tavoitteena päästä alle 80 kg.

Tämä flunssa vituttaa jo. Kolmessa viikossa olisin saannut terveenä liikuttua edes hieman enemmän. Nyt ainoa terveenä oleva asia, eli järki, käskee lepäämään, mutta samalla motivaatio yrittää patistaa tekemään asioita. Jos hiljennän motivaation nyt, aloittaako se mykkäkoulun, joka jatkuu sitten loppuvuoden?

Keskiviikko
n. 8 tunnin yöunet. Tarkoituksella menin ajoissa sänkyyn. Kun sain pääni tyynyyn, silmälaput silmille ja annoin hengityksen tasaantua ottaakseni Nukku-Matin kutsun vastaan, se alkoi: Ukkelin itku. Eikä ensimmäinen kerta. Aivan kuin vauvana tiesi milloin äiti syö, oli hänen silloin aika herätä. Yhteys toimii edelleen: Äiti yrittää nukahtaa, on aika herätä.

Toisella ressukalla yskä vaivaa yhä eikä ensin suostunut ottamaan yskänlääkettä. Onneksi lopulta ymmärsi yskän, ja oman parhaansa, ja kaikki sai nukkua rauhassa loppuyön.

Luulen, että flunssa alkaa hellittämään. 7 päivää tätä oireilua takana, joten flunssa number 2 voisi jo poistua. Maybe. Pidetään sormet ristissä.

Tänään meni ruokailut hyvin. Voisin väittää, että parhaiten tämän vuoden aikana.

Sain pidettyä haaveilemani paastoajan ja söin päivän ruoat 8 tunnin sisällä. Kello on nyt 21.40 ja edessäni on lasillinen vettä. Hetken haaveilin Cream Crackereista voilla ja kurkulla, mutta jätän ne huomiseen.

Katsotaan miten tämä 8/16 sujuisi. Kaikki puitteet onnistumiselle on . 8/16 mallia suositeltiin jossakin kuntoilulehdessä ja tiedän ihmisiä, jotka on metodilla senttejä pois saannut. Kaikkea on kokeiltu, joten miksi ei tätäkin edes hetken verran.

Torstai
Herätys klo 6.20. Torkutin ensin 10 minuuttia, sitten vielä toiset 10 minuuttia.
Avaisin Ukkelin huoneen oven ja menin aamupissille. Tällä kertaa en kuullut oven kiinni laittoa vaan Ukkeli ilmesty ovelle. Ja meni potalle. Yövaippa oli kuiva. Yes. Yövaippaan paluu hyvin alkaneen täyskuivana olemisen jälkeen oli pienoinen pettymys, mutta jatkuvaa päivittäistä lakananvaihtoa ja peusrumbaa en jaksanut. Pitäisi taas kohta puolin ottaa kokeiluun yövaipan pois jättö.

Kotona juon 0,5 l vettä, jonka sekaan laitan aloejuomatiivistettä sekä kaura-omena -kuitujauhetta. Juoman kyytipojaksi vitamiinit ja Omega 3. Aamupalan syön töissä vasta klo 10. Silloin aamupalani on ravitseva pirtelö ja appelsiini. Siitä starttaa myös 8 tunnin ruokailut.

Kuulostelen itseäni. Nyt aamulla minulla ei ole nälkä. Pientä pulputusta mahassa, mutta ei karjuva nälkä. Omena-kaurajuoma auttaa. Sekä tietysti yrttitee jota killitän töissä ennen kello kymmentä useamman mukin.

Illalla voin todeta, että ruokailut meni hyvin. Lyhyt ruokailuaika pakottaa syömään tiheämmin, jotta kalorit täyttyy - syödähän täytyy. Aikaikkuna on 1/3 päivästä eikä se 2/3 kuten yleensä olen pitänyt. Minusta tuntuu, että puputan koko ajan jotakin. Tokihan naapurin hampurilaispaikka ratkaisisi kalorikiintiön kerta heitolla, mutta se ei ole mitä tällä haen.

Perjantai
Ihanaa - perjantai! Viikko meni taas megalomaanisella vauhdilla, mutta en valita. Viikonloppu on rakkautta.

Kaksi päivää 8/16 takana ja huomaan kolmannen päivän tuovan peilikuvaan vähemmään riippuvan mahan. Vai taasko mielikuvitus on asialla? Itseäni eniten peilikuvassani ärsyttää se lässähtänyt pelastusrengas. Jos tuollainen pelastusrengas olisi laivassa, ei siitä olisi mitään iloa tositilanteen tullen. Tussu rengas, kuten taisi Hertttakin animaatiossa sanoa.

Eilen huomasin haaveilevani eräästä tietystä proteiinijäätelöstä. Sen lasken luvalliseksi herkuksi, mutta tänään se sotkisi syömisrytmiä. Etenkin, jos pitää odottaa, että Ukkeli on mennyt nukkumaan.
Lauantaille Ukkeli oli tilannut lettuja. Voisin silloin syödä lettuja ja jäätelöä. Pojille perusjätskit ja itselleni protskujätski.Hmmm.... pitää miettiä.

Lauantai
Eilisen kauppareissun mainingeissa mukaan lähti kuin lähtikin haaveilemani proteiinijäätelö. Tosin on vieläkin pakkasessa, kun en eilen siihen sortunut.

Lettujakin tein, mutta en laittanut jäätelöä väliin.

Jäätelö meni alas lopulta Suomi Loven aikaan - kokonaan.

Olen tyytyväinen tähän päivään, vaikka liikunnat jäi vieläkin vähemmistöön. Jos nyt uskallan ennustaa, on flunssa voitettu. Jee.

Sunnuntai
Ihana päivä! Vaikka pakkasta oli yli -16 astetta, käytiin kävelyllä. Ja aurinkolasit oli tarpeen.

Jääkaappi tuli pestyä ja valmistin jauhelihakeittoa. Keitto kuuluu kyllä niin vahvasti pakkaspäivän ruokiin.

Päivän askeleet ylitti 11 000 vaikka mittari oli pari tuntia latauksessa keskellä päivää.

Huomenna on taas punnitus enkä kyllä tiedä onko oikein mitään tapahtunut.

Olen syönnyt mielestäni hyvin. Siis fiksuja valintoja joiden pitäisi tukea tavoiteen saavuttamista. Myös vettä on päivittäin mennyt riittävästi. Liikunut olen sen mitä olen kyennyt.

Kuvittelen vatsan pienentyneen...

Noh, huomenillalla olen fiksumpi.

Viikko on niin kovin pitkä aika, mutta toisaalta niin kamalan lyhyt. Ja neljä viikkoa on mennyt aivan hurjaa vauhtia.

Maanantai
Pirtelöä, pizzaa tortillapohjalla, chiasiemen budding ja raaka-kakun paloja. Siinäpä tämän päivän ruokailut.

Illalla kuorotreenit - viikon shitfulness sessio (paskan jauhantaa siinä positiivisessa mielessä) ja viikon paras aloitus. Lumimyräkkä rokotti osallistujia, mutta hyvä porukka oli kasassa.

Kotona Ukkeli esitti Waltarin Helsinki -biisin minulle. Luulin, että laulussa laulettiin kylmästä tuulesta, mutta "maito on kylmää" kuulosti oikein sopivalta kolmevuotiaan suuhun. Biisin sanojen vääristelijä toisessa polvessa.

Punnitus tehty - ja JEEEE!!!!
Ihana nähdä, että en ole vain kuvitellut asioita, vaan vaaka ja mittanauha ovat minun puolella. Näihin tuloksiin en pääse joka viikko, joten nyt nautin.

TUOMIO eli punnitus ma 28.1.
Tulos:
Paino: Verrattuna viikkoon 3: -0,9 kg // verrattuna aloitukseen: -2,9 kg
Vyötärö: Verrattuna viikkoon 3: - 1,5 cm // verrattuna aloitukseen: - 6,5 cm


Lue myös:
Kolmannen  viikon kuulumiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!