keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Viidennen viikon kuulumiset #mammakuntoon2019


Tiistai
Vau ja vieläkin vau. Olen niin onnellinen nelosviikon pudotuksesta. Etenkin, kun pudotus tapahtui rasvasta, ei lihaksesta. Nyt kun vain muistan mitä tuli tehtyä ja jatkan samalla linjalla. Tosin flunssaa en huoli takaisin.

Parin viikon jälkeen jälleen perhejumppailta Ukkelin kanssa. Kyllä siinä lämmin tulee. Lumeen en onneksi joutunut tarpomaan, vaikka ratikan tuleminen vaikutti epävarmalta. Aikataulut vain kusi. Nyt voisi loppua jo lumentulo! (Kommentti viikkoa myöhemin - HAH!)

Keskiviikko
Huono-omatunto eilen illalla syödystä kolmesta hapankorpusta maksamakkaralla. Muuten paastoaika olisi mennyt hyvin, mutta klo 21 tuli hapankorppuhimo! Ja kyllä se maistuikin hyvältä. Nyt muistin, miksi en maksamakkaraa osta kovin usein.

Aamu alkaa totutusti. Kotona 0,5 l vetää kera aloa-juoman ja omena-kaurakuidun. Samalla saan aktiivisuusmittariin päivän ensimmäiset energian kulutukset paimentamalla Ukkelia pukemaan.

Olen erittäin ylpeä itsestäni, että puin ulkovaatteet päälle ja menin tienvarteen tekemään lumitöitä. 1h 20 min lapionvarressa on erittäin hyvä suoritus kerrostaloasukilta. Kroppa viestii, että töitä on tehty. Katsotaan olenko kuinka kipeä huomenna hartioista reisiin asti. Palautusjuoman otin heti, joten jospa se jeesaa hieman. Ranteet on jotenkin tukossa. Tai sitten ne on ollut vaan niin tukossa, että tällainen rehkiminen kerran vuoteen on vain hyvästä.

Torstai
En olekaan kuollut tai kivulias. Tunnen ainoastaan tervettä kipua ja senkin vain ranteissa ja erinäisissä selän kohdissa. Epäilen, että taisi vain paikat hieman aueta. On se palautusjuoma kyllä hyvästä. Olkapäät, jotka eilen tuntui tiukummilta ei ole lainkaan kipeät.

Lauantai
Sisko ja hänen pojat tuli eilen viikonloppu kylään. Ukkelilla nousi torstai-iltana kuume ja olin hänen kanssaan perjantain kotona. Viikoloppuvieriasta ja etäpäiväsät huolimatta syömiset meni kohtuu hyvin.

Illalla tuli syötyä muutama sipsi siskonpojan sipsipussista ja iltapalaleivät tuli syötyä reippaasti klo 21 jälkeen.

Katsoin tänään viimeisen jakson Escape at Dannemora:sta. Vaikka sarja kertoikin vankilapaosta (tapahtui oikeasti 2015) oli siinä erittäin mieleen painuva kohta. Piti ihan katsoa kohta uudelleen, että sain sen kirjattu ylös. Tarkastaja (tai joku tutkija) Catherina Leany Scott kysyy vanki Sweatilta miten hän onnistui tekemään pakoreitin vankilasta. Työ kesti kuukausia ja reitti oli monimutkainen (sisälsi kahden tiiliseinään läpäisyn ja metalliin kahden miehen mentävän aukon puhkomisen).
Vanki vastasi: "Kun uskot pääseväsi pois nuo on vain esteitä". 
Vaikka lause ei liity millään tavoin painonpudotuseen, piilee siinä totuus. Jos on realistinen päämäärä, vaatii se vain tahtoa voittaa esteet.

Sunnuntai
Söin eilen pitkästä aikaa leipäkebabin. En syönyt sitä edes kokonaan. Aamulla peilissä oli vatsassa suolasta turvonneet silmät.

Tänään olen syönyt sitten jälleen suunnitelman mukaisesti ja nyt (kello 20.46) on päivän ateriat aterioitu. Kävin myös 20 minuutin kävelylenkillä. Järkyttävä keli. 20 minuuttia tuossa lumessa ja sohjossa oli erinomainen suoritus.

Huomenna on punnitus maanantai. En osaa yhään sanoa onko lähtenyt, pysynyt samana vai tullut lisää. Tällä viikolla olen jopa liikkunut, mutta oliko se riittävästi. Kännykässä odottaa ladattuna fat burner applikaatio. Jospa ensi viikolla?
Ensi viikolla alkaa pilates ja tiistaina on perhejumppa, joten jotakin sentään luvassa.

Odotan satamassa siskoa ja hänen poikiaan. Olivat päivän Tallinnassa. Kahviosta ostin veden vaikka hetken aikaa himoittelin limpparia ja pienen pientä sipsipussia. Huomaa,että tammikuu on ohi ja mieli alkaa tekemään tepposia. Olisi niin helppo se sipsipussi vetää tässä odotellessa...
Mutta mielessä pyörii vankikarkurit: Kun tiedän kevyemmän minän olevan tavoiteltavissa oleva asia, pitää sen eteen tehdä töitä. Tiiliseinien, tai siis tämän ihrakerroksen, läpi ei hetkessä mennä. Se kestää oman aikansa, mutta on mahdollista.

Maanantai
Tänään peruuntui kuorotreenit. Kävin viemässä kävellen kirjat kirjastoon. Jätin mukan olleen kangaskassin kirjastolle ja ottivat sen mielellään vastaan.
Kirjastoreissun jälkeen tein 45 minuuttia lumitöitä. En saanut edes autonmentävää aikaiseksi, mutta liikuntaa senkin edestä. Päälle palautusjuoma.

Viikolla tehdyt lumityöt näkyikin heti punnituksessa. Ja rasva% tippuu ja se onkin pääasia.

Punnitus 4.2.
Tulos:
Paino: Verrattuna viikkoon 4: +0,8 kg // verrattuna aloitukseen: -1,7 kg
Vyötärö: Verrattuna viikkoon 4: +- 0 cm // verrattuna aloitukseen: - 6,5 cm

Lihas: Verrattuna viikkoon 4: +0,7 kg // verrattuna aloitukseen: + 0,1 kg

Lue myös:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!