tiistai 19. helmikuuta 2019

Seitsemännen viikon kuulumiset - Mammakuntoon2019


Tiistai

Tänään jäi perhejumpat välistä ja iltaohjelma vaihtui sohvalepoon. Ystäväni flunssa tuli jälleen kylään. Parempihan tuo on levätä, mutta kun ihan tarpeeksi on jo nuha piinannut.
Eiliset kyykyt tuntuu tänään ja flunssalepäilystä huolimatta tein liikuntahaasteen etunojapunnerrukset pöytää vasten.

Keskiviikko

Pilates jäi välistä. Maanantain kyykyt tuntuu edelleen sekä nuha vaivaa.

Ostin vatsalihastreenauspyörä-hässäkkä-systeemin. Eli sellaisen helvetinkoneen josta pidetään käsillä kiinni ja keskellä on pyörä. Sitten pitäisi lattiaa vasten pystyä sen kanssa jotain tekemään. Pyörää kootessa (kahvamuovi tankoon) selailin ohjelehtistä ja sieltä löytyi pari liikettä miten rullaa voi käyttää.

Toinen syy miksi tuon ostin oli, että meillä oli yksi, mutta myytiin se kirpputorilla. Se oli Ukkelille hirveä järkytys, kun hän oli leikkinyt, että se on auto (me ei sitä siis muuten käytetty). Huonompi homma oli, että Ukkeli oli nähnyt tänään jonkun tyypin ajavan yksipyöräisellä (!) lumihangessa. Pitihän sitä(-kin) testata jumppalaitteella.

Ukkeli oli sirkuskoulussa nähnyt naapurisalissa napatanssijoita ja esitti kotona kuinka pyllytanssijat oli tanssinut. Musiikki kuului oleellisena osana asiaan eli radio päälle. Hieman epäilen, että tanssijoilla ei ollut alushousut puolessa välissä pyllyä vaikka olisikin hameiden lanneresorit matalalla ollutkin. Ukkeli aikoi mennä pyllytanssikurssille, mutta minä en kuulema saa osallistua. En kuulem mahdu mukaan 😆

Perjantai

Plussaa ulkona. Suuren sulattajan pitäisi tuhota Valkoinen kurittaja. Liukasta siellä ainakin on eli olisiko Lissu Liukas tullut käymään kera Loska Joonaksen?

Tänään tatuoinnin korjaamista. Se tarkoittaa, että liikkuminen (=hikoilu) jää pariksi viikkoa. Hieman jännittää. Vanha kuva peitetään vaikka pidetäänkin vanha muoto eli vanhat kuvioinnit korvataan uudella.

Lauantai

Eilinen tatuoinikeikka kesti n. 6,5 h ja meni ihan jees. Kipu yllättää kummasti, mutta unohtuu yhtä nopeasti. Kuvasta tuli hieno ja olikin päivityksen tarpeessa. Kunhan vielä tuosta paranee.

Päivän ruokailut meni hieman heikonlaisesti. Töissä söin valmissalaatin ja tatuoinnin aika yhden välipalapatukan sekä omenan. Penkistä noustessa hieman huippasi ja ensi apuun sain tatuoijalta banaanin matkaevääksi. Tuli kyllä tarpeen. Kotona vedin sitten mifu-risottoa turhankin ison kupin, mutta ei se ainakaan päivän kaloreja sotkenut.

Viime yönä nukuin 9 h 23 minuutin unet. Ja jos aktiivisuusmittaria on uskominen nukuin yhtenäisesti 5.0/5.0 . Ensimmäistä kertaa mittarin käyttöaikana sain tuollaiset luvut aikaan. Nukuin koko yön samalla kyljellä ja se varmasti vaikutti asiaan. Ja mistäkö tiedän, että nukuin yhdellä kyljellä? Kun toinen puoli on hakattu, iho rikki ja kelmutettu, niin kyllä tietäisin, jos olisin yöllä kylkeä kääntänyt.

Tänään oli sohvaperunailtamat. Tuli syötyä sipsiä ja karkkia, mutta ei liikaa. Ja tietenkin perunoita. Ja katsottiin Sohvaperunoita. Onhan nyt perunaviikko.

Huomnna Herbalifen seminaari pitkästä aikaa. Pitää muistaa eväät.

Minusta tuntuu, että selkäläskit on pienentynyt. Tai niin eilen katselin, että jotain niille on tapahtunut, kun purjeiden lepatus on kummasti vaiennut.

Sunnuntai

Koko päivä meni Herbalifen seminaarissa. Yli vuosi sitten kävin viimeksi Suomen tapahtumassa. Hauska oli nähdä vanhoja tuttuja. Vanhoja pieruja, kuten ehkä turhankin tuttavallisesti asian ilmaisin. Vaikka itselläni ei ole halua liiketoiminta puolelle oli mielenkiintoista päivittää muistia ravitsemuksesta ja tuotteiden osalta sekä kuulla miten ihmiset on onnistuneet tavoitteissaan. Ja sitten se ihanan positiviinen ilmapiiri.

Sivujuoneena ravitsemukselliseen päivään omatkin syömiset ja juonnit meni kohdilleen. Kotona odotti nakkikeitto ja siihen kylkeen hmmusta ja hapankorppua.

Huomenna kuoro - ja punnitus.

Maanantai

Eilisen opit ja tarinat mielessäni mietin tänään ruoka- ja juomavalintojani. Tiedän mitkä on tavoitteeni ja minulle on käytössä työkalut asian saavuttamiseksi. Olen erittäin onnellinen, että jo seitsemän (SEITSEMÄN!) viikkoa olen saanut tsempattua itseäni tähän elämäntapamuutokseen. Uskon, että jokainen syömättä jätetty herkku kantaa hedelmää.

Punnitus oli huikea yllätys. Järjestäen asioita oli tapahtunut lähes joka mittarilla. Senttejä lähtenyt, painotippunut, RASVA lähtenyt ja lihas säilynyt.

Punnituksen jälkeen tajusin, että  päässälaskutaitoni ei ihan toiminut 4.2. punnituksessa: Painoa oli tullut lisää 1,2 kg, ei 0,8 kg. Tämän tajusin nyt, kun yritin pähkäillä miten vieläkään paino ei ole vähemmän, kuin tuolloin vaikka kahden viikon tulos on -1,1 kg.
Kahdessa viikossa siis tippunut painoa -1,1 kg, mutta lihas ei ole lähtenyt mihinkään eli kaikki pudotettu on lähtenyt sieltä mistä pitääkin eli läskistä. Todennäköisesti sieltä selästä sitten ;)

Jokohan sitä ensi viikolla olisi alle 80 kg?

Punnitus 18.2.
Tulos:
Paino: Verrattuna viikkoon 6: -0,6 kg // verrattuna aloitukseen: -2,8 kg
Vyötärö: Verrattuna viikkoon 6: -2,5 cm // verrattuna aloitukseen: - 8,5 cm

Lantio: Verrattuna viikkoon 6: -1 cm // verrattuna aloitukseen: -4 cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!