tiistai 22. tammikuuta 2019

Kolmannen viikon kuulumiset #Mammakuntoon2019


Tiistai:
Eilinen punnitus ja mittaus synnytti ristiriitaisia tunteita. Paino ei ollut tippunut eikä sentit pienentynyt, MUTTA lihasta tullut lisää ja rasva% pienentynyt. Rasva% onkin pienentynyt kummallakin viikolla.
Tunnistan tämän tunteen samaksi kuin mitä olen tuntenut niin monta kertaa ennenkin. "Minä en onnistu" huutaa pinei ääni sisälläni. En kuuntele ääntä vaan vaimennan sen, vahvemmalla tokaisulla "pystynpäs". Toinen viikko ei minua nujerra, koska olen tehnyt oikeita asioita. Kunhan jatkan samaan tapaan tulen lunastamaan tavoitteeni.

Eiliset sentit vyötäröllä ärsyttää. Mittanauha onneksi vahvisti olettamukseni laktoosin ilmaamasta mahasta. Paksuin kohta 2 cm vähemmän kuin eilen. Samoissa luvuissa ollaan kuin viime viikolla.

Keskiviikko:
Kurkku karheana uuteen aamuun. Työpäivä venyi 11 tuntiseksi. Onneksi huomenna saldovapaa. Voi nukkua onneksi aavistuksen pidempään. Jospa Ukkelikin ymmärtää arvostaa vapaa-aamua.

Yöksi tulossa lumimyräkkä. Minun ei tarvitse miettiä lumien luontia, vaikka se olisi hyvää liikuntaa. Mietin sen sijaan huomista junamatkaa Kiuruvedelle ja julkistaliikennettä. Jospa tilanne rauhoittuisi aamupäivänän mennessä.

Kiuruvesi-matkat on oma kompastuskivi painonpudotuksen kannalta. Minulla on huonotapa ratketa syömään herkuttelemaan jo ennen Lahtea. Tällä kertaa on pakko pysyä aisoissa ja muistaa käydä lenkillä.

Klo 23 . Vielä ei tule lunta. Aamulla edessä pakkaaminen, koska nyt en vaan jaksa.

Torstai:
"Nukutaan myöhään" on sanonta mitä ilmiselvästi ei saa käyttää taaperolle. Taikasanat, jotka takaavat aikaisen aamuherätyksen.
Kello 6.30 Ukkeli juoksee sänkyyn - yöunet on nukuttu. Väsyttää. kurkku on kipeä.

Juna lähtee klo 11.19 ja meillä on onneksi reippaasti aikaa. Laitan eväät valmiiksi ja pakkaan. Tarkoitukseni on välttää ravintolavaunua ja heräteostoksia. Matkat kotiseudulle kääntävät minulla yleensä herkuttelukytkimen ON-asentoon.

Matkaevääksi valikoitui juotavaa jugurttua, riisipiirakkaa, hedelmiä valmiiksi pilkottuna, teevesi termarissa ja juomavettä pulloissa. Ruokana papu-couscoussalaatti.

Edellisenä päivänä ennustettu lumikmyräkkä on odotettua pienempi. Rämmimme bussipysäkille lumisella jalkakäytävällä. Jos tilanne olisi toinen, olisi lumihankitreeni hyvä toteuttaa nyt.

Ehdimme erinomaisesti junaan ja paikoillemme. Ukkeli ottaa leikkivaunun haltuunsa.

Syömiset sujuu kuten suunnitelin ja vältän lipsumiset vaikka kävelemme ravintolavaunun läpi ja katseeni rekisteröi suklaapatukat. Osa hedelmistä jää mummolaan syötäväksi.

Ensimmäinen ruokatauko oli, kun matkaa oli mennyt tunti. Sain pidettyä rytmin muutenkin hyvänä enkä napsi edes Ukkelin popcorneja.

Illalla nousi kuume. Kunnon työläinen ei työaikana sairasta. Tähänkö kariutuu minun ulkoilusuunnitelmat? Tänään tuli yli 10 000 askelta vaikka päivään kuuluikin junamatka. Tuli hieman ravattua Ukkelin perässä junassa.

Torstai:
9 tunnin yöunet. Ihanaa. Ukkeli nukkui vieressäni parivuoteessa ja heräsi vasta puoli kasi.

Ulkoilut jäi 20 minuuttiin -19 asteen pakkasessa. Ei siitä liikunnan riemua saanut, mutta tulipa mentyä.

Sunnuntai:
Tiivistelmä Kiuruvesi-reissusta. Pysyin kohtuudessa. Ainakin melkein. Ei karkkia, ei sipsiä. Pari keltaista jaffaa ja lauantaina itsetehtyä pitsaa. Liikaa. Ja valkosipulia paljon. Se tosin ei lihota.

Flunssa vaivasi ja liikkuminen jäi minimiiin. Sentään nukuin n. 9 tuntia joka yö. Vettä olisi voinnut juoda kyllä enemmän.

Kiteytettynä: Ruokailut olisi voinut mennä paremminkin, mutta menivät 80% paremmin kuin yleensä.

Junamatka sunnuntaipäivänä flunssaisena täpötäydessä leikkivaunussa on aivot räjäyttävä kokemus. Istumapaikkani sijaitsi ensimmäisessä rivissä leikkipaikasta laskettuna. Oivallinen paikka Ukkelin touhuja seurattavaksi, mutta muuten sitten silkaa masokismiä. Onneksi Auta Antti -podcast helpotti. Edes hieman. Tosin jaksoon jossa mietitään lasten hankintaa, olisin voinut lisätä pari kommenttia. Kommentit olisi voinut liittyä junamatkailuun. Ehkä. Aivoni ehkä räjähti. Tai sitten se kaikki on oikeasti vain räkää.

Maanantai:
Flunssa. Ihan lääkärin määrittelemänä. Lepo paras lääkkeist. Huoh. Ruoka ei maistu, joten tänään ruokailut vähän mitä sattui. Subista puolikas patonki, töissä ateriapirtelö ja iltaruokana proteiinipirtelö mehubaarista = Ihan liian vähän ruokaa vaikka ei mitään höttöä.


Tulos:
Paino: Verrattuna viikkoon 2: -0,4 kg // verrattuna aloitukseen: -2 kg
Vyötärö: Verrattuna viikkoon 2: - 2 cm // verrattuna aloitukseen: - 5 cm
Tammikuun pudotustavoite saavutettu

Lue myös:
Viikon kaksi kuulumiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!