sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Jäähyväiset syöttötuolille

Eilen tapahtui luopuminen syöttötuolista Kaksi vuotta tuoli ehti meillä olla ja pitkään juniori tuolin hankinnasta puhuttu, mutta projekti oli vain venynyt ja venynyt. Loppupelissä vaihto tapahtui päivässä ja kyllä tässä oli myös tuuria mukana. 
Olen pitkään haaveillut pyöreästä valkoisesta pöydästä. Keittiöstä en ole kuvia julkaissut, koska huoneen silmäänpistävin yksityiskohta on ollut oranssipöytä. Pöytä ostettiin vanhaan asuntoon ja sinne se sopi mustien ovien vastapainoksi. Nykyiseen asuntoon se ei ole istunut kunnolla..

Torstaina bongasin Torista edullisen, mutta ruskeaksi petsatun pöydän. Pöytä olisi pienellä maalauksella kuitenkin ollut juuri sopiva ja laitoin viestiä myyjälle. Myyjä halusi pikaisesti pöydästä eroon, joten ehdottamani lauantaina katseluehdotus sai vastauksen, että jos joku ostaa pöydän aiemmin, niin hän myy ennen lauantaita. OK - eipä tuohon ollut mitään sanottavaa.

Samana päivänä työkaveri kertoi menevänsä auttamaan miesystävänsää heittämään ylimääräisiä tavaroita pois ennen tulevaa muuttoa. Huikkasin vitsinä, että jos pyöreätä pöytää löytyy, niin minulle voi tarjota. Kuinka ollakaan miesystävän tavaroista ei pöytää löytynyt, mutta työkaverin veljellä olisi yksi ylimääräinen valkoinen pöytä tarjolla. Tässä vaiheessa ei ollut vielä ruskean pöydän myyjästä kuulunut mitään, joten pyysin kuvia ja jos hinta olisi siedettävä, niin voisin kauppoja harkita.

Seuraavana päivänä työkaveri näytti kuvat ja pöytä oli täysin samanlainen kuin Torin kautta löytämäni (Torin pöytä oli mennyt jo edellisenä päivänä). Hintaa pöydälle ei työkaveri osannut kertoa, mutta kysyi ei meillä sattuisi olemaan syöttötuolia myydä. No olihan meillä juuri vapautumassa yksi ylimääräinen ja se lähtisi kyllä ilmaiseksi.

Pyysin työkaveria antamaan numeroni veljellen ja ei aikaakaan, kun veljen kanssa hierottiin kauppoja.

Tässä vaiheessa päästään tilanteeseen, jossa oli aika sanoa jäähyväiset syöttötuolille: Sovimme vaihtokaupan syöttötuolin ja pöydän välillä. Kerroin kyllä, että kyseessä oli IKEAn halvin mahdollinen syöttötuoli ja se uutenakin maksaa korkeintaan 12 euroa (Hinta tarkistettu Antilop syöttötuoli+tarjotin 16,99€ + tukityyny+päällinen 6,99€) . Syöttötuolista luopumisesta oli puhuttu pitkään ja kun tilaisuus osui kohdalle huomasin sen myös käyttäväni.

Vaikka Antilop ei ulkonäöltä mikään tyylikkäin ole, oli siinä paljon hyvää. Helppohoitoisuus eli puhdistaminen oli merkittävässä roolissa, etenkin silloin kun Ukkeli opetteli syömään. Syöttötuoli oli tarvittaessa helppo viedä suihkuun ja suihkutella siellä puhtaaksi. Turvavyötä pidettiin vielä viimeisenäkin iltana osittain kiinni (toinen jalka), koska sillä tavoin sai pojan pysymään paikallaan. Pöydälle kiipeäminen, kun oli ainoa keino päästä istuimesta pois.

Lauantaina, Ukkelin päiväunien aikaan, kaasutin ensin IKEAan ostamaan juniori jakkaran (oli nopein IKEA käynti ikinä - 15 minuuttia!) ja siitä suoraan noutamaan pöydän. Ukkelin herättyä päiväunilta oli meillä alkanut uusi aikakausi, johon ei enää syöttötuoli kuulu.

Kiitos Antilop 2016-2018. Palvele tukevasti uutta omistajaa.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Juu,niin kävi:) Sitä kannattaa aina välillä hölistä ajatuksensa ääneen - siitä olla myös hyötyä. Ukkelilla ei ole ollut mitään ongelmaa uuden tuolin suhteen. Vielä kun suostuisi pysymään paikallaan ;)

      Poista

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!