sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Miljoona, miljoona... Pehmolelua!


Pehmolelut on ihania, lutusia, pehmosia, karvaisia, löllyköitä, pumpulisia, suloisia, rakkaita ja tärkeitä. Niillä voi ratsastaa, niitä voi hoitaa, niitä voi ruokkia, niiden kanssa voi nukkua, ottaa torkut ja levätä. Ne antavat turvaa, suojaavat ja kuuntelevat kaikki jutut. Ne pitää järjestellä, ottaa mukaan ja muistaa pitää mukana. Ne on löydyttävä illalla sängystä ja niiden vierestä on aamulla herättävä. Ne täyttävät pesukoneen oksennustaudin aikoihin, mutta niitä ei saisi koskaan pestä. Ne on. Nyt ja aina. Ainakin parivuotiaan mielestä.

Myönnän olevani osasyyllinen Ukkelin pehmoleluvuoreen. Mutta eihän ne aivan itsestään ole meille kulkeutunut. Mukana juonessa on Mies, mummot, tädit ja serkut. Lisäksi nimeän osasyylliseksi Linnanmäen, Suomen Messut, Radisson Bluen, Scandic hotelliketjun, Eckerö Linen, Silja Linen, Viking Linen, Sea Lifen, Ähtärin eläinpuiston, edesmenneen Anttilan sekä Disney shopin Lontoossa. Opittepas olemaan lahjoittamatta tai myymättä pehmoleluja viattomille ihmisille.

Tällä hetkellä vuori on väistämätön paha, mutta ajanmyötä vuoren pienentäminen on ajankohtaista. Olen harkinnut niille luonnollista poistumaa (hävitä/unohda/lahjoita), mutta toki joku pitää jättää talteen. Itselläni tallessa on Smurffipappa sekä nalle. Smurffipappa on Ukkelilla mukana leikeissä ja pappoja on itseasiassa kaksi. Mieskin on aikoinaan saanut Smurffipapan joululahjaksi ja se on pengottu esille  lapsuuden kätköistä.

Ennen hävityksen aikaa, pehmoleluja kuljetetaan huoneesta toiseen ja illan päätteeksi peitellään peiton alle. Hyvää yötä  Myyrä, Tyttö dinosaurus, Toni-poni, Norsu, Sammakko, Pekka Töpöhäntä, Irvikissa, Tyttö dinosauruksen poikanen, Iso pupu, Pikku pupu, Karhu, Nalle, toinen Nalle, kolmas Nalle, Lintu, Kissanpoikanen, Kala, Smurffipappa, toinen Smurffipappa, Poro, Hertta, toinen Norsu, Orava, Krokodiili - ja hyvää yötä Ukkeli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!