keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Lasten Bath eli pari vinkkiä lapsille ja lapsenmielisille
Kesäkuussa matkasimme Englantiin, Bathin ihastuttavaan kaupunkiin. Kaupungissa on idyllisen englantilaisen rakennustyylin lisäksi historiallisia nähtävyyksiä ajallisesti aina Rooman imperiumin aikoihin, jolloin jo kaupunki oli kuuluisa kylpyläkaupunki. Vaikka nykyiset, modernit kylpylät on lähinnä aikuisille suunnattuja, on lapsiperheille paljon nähtävää.

Listasin tähän pari vinkkiä jotka oli meidän perheen mieleen ja joita voin suositella kenelle tahansa Bathissa kävijälle:

Kuninkaallinen leikkipuisto - Roayl Victoria ParkRoyal Victoria Park on kokonaisuutena laaja puistoalue, jonka 11 vuotias Kuningatar Victoria avasi vuonna 1830.

Royal Victoria Parkin leikkipuisto on laaja-alue, josta löytyy tekemistä kaiken ikäisille. Ilmainen leikkipaikka tarjoaa useamman hienohiekkaisen hiekkalaatikon (hiekkaa löytyy sitten jokaisesta saumasta), nurmikenttiä, erillaisia kiipeilytelineitä sekä liukumäkiä. Alueella on kahvio sekä WC-tilat, jotka ainakin meidän vierailupäivänä oli maksuttomat. Tai ainakin siivooja päästi meidät sisään ilman maksua. Alueella on myös pari maksullista leikkipistettä (pomppulinna, karuselli) ja kertakäyntihinta taisi olla punnan luokkaa. Hyödynsimme vain maksuttomat leikkimahdollisuudet, joten hinta voi olla edullisempikin.

Leikkipuistossa viettämämme piknikin ja leikkihetken jälkeen siirryimme sorsalammelle syöttämään lintuja (omat leivät mukaan!). Lampi on aivan leikkipaikan lähellä, mutta sorsia siellä ei ollut kuin muutama. Lokkeja sitten senkin edestä.

Jos leikkimisen ja lintujen syöttämisen jälkeen vielä jaksaa, voi matkaa jatkaa pidemmälle Royal Victoria Parkia. Viheralueiden jälkeen pääsee Royal Crescent'iin, joka on iso kaartuva rakennus puiston laidalla. Tämä erittäin näyttävä rakennus toimii hotellina, mutta kotisivukuvien perusteella jättäisin lapset (ainakin ne pienimmät) suosiolla kotiin tuolla yöpyessä.

Kuinka pääset: Linja 4 Weston (keskustasta), pysäkki Park Lane Marlborough Lane'lla

Kotieläinpuisto lähiössä - Bath City Farm

Kotieläinpuisto Bath City Farm toimii lähiössä vapaaehtoisvoimin. Farmilta löytyy kanoja, possuja, mini heppoja, vuohia ja muita kotieläimiä. Eläinten lisäksi nähtävää riittää maisemissa, joten koko perhe varmasti jaksaa viettää aikaa City Farmilla. Alueelta löytyy pieni myymälä, josta voi ostaa ruokaa syötettäväksi eläimille. Omat eväät voi nauttia eväspaikalla. Alueella on useita käsien pesupisteitä ja hygieniaan pyydetäänkin kiinnitämään huomiota, jotta eläimet (ja ihmiset) eivät sairastuisi.

Kuinka pääset: Kelston View, Whiteway, Bath. Tarkista linja-autoreitit. Jos olet ostanut päivä- tai viikkolipun, pääset matkustamaan ainoastaan sen firman autoilla. Eri firmat ajaa eri linjoja.

Lelukauppa, jossa saa leikkiä - My Small World

Bathin keskustassa, sateenvarjojen peittämällä St Lawrence Streetiltä löytyy My Small World Lelukauppa. Vierailimme kaupassa ilman ostotarkoitusta, ajantappo hengessä, ja kaupassa sai ajan myös kulumaan. Kauppa ei ole suuren suuri, mutta tarjontaa oli senkin edessä ja kaikkea sai kokeilla. Ukkeli vaihtoi taitavasti lelusta toiseen ja todennäköisesti jokainen potkuauto ja liikkuva kärry tuli testattua. Liikeessä on myös vanha leikkihevonen, joka ei ollut myynnissä vaan ainoastaan viihdytystarkoitukseen. Olisi tehnyt itsekin mieli testata, mutta jätin välistä.

Kuinka pääset: 19 - 21 St Lawrence Street, Southgate, Bath

Joulu ikuinen - December 25th

Kyllä. Joulukauppa. Roomalaisen kylpylän läheisyydestä Cheap Streetiltä löytyy December 25th -kauppa, joka tarjoaa joulukoristeita - ympäri vuoden. Paikka ei ole ehkä lapsiystävällisin (koska sisältää myös särkyviä koristeita), mutta sopii jokaiselle lapsenmieliselle.
Joulukauppa on toki mukana myös Bathin joulumarkkinoilla.

Kuinka pääset: 16 Cheap Street, Bath

Karkkikaupat

Bathista löytyy useampi liike, joka houkuttelee kadulla kulkijaa kotitekoisella fudgella. Yksi näistä on The San Francisco Fudge factory. Kauppaan astuessa vastaan tulee sokeripilvi. Makean tuoksu on käsinkosketeltava. Olo kaupassa on kaksijakoinen, kun toistaalta haluaisi lähteä haukkaamaan raitista ilmaa, ettei tukehdu omaan kuolaansa (Varmaan jokin allerginenreaktio) ja toisaalta ei voi kun tuijottaa (ja pyyhkiä suupieliä kuolasta) tarjolla olevia herkkuja. Ostin kaksi palaa, joita todellakaan en pystynyt syömään kerralla.

Varoitus: Sokerivaara näiden liikkeiden kohdalla!

Tähän matkaan liittyviä muita postauksia:
Ennakkotunnelmia matkaa varten 
Vinkit edulliseen matkustamiseen Lontoosta Bathiin - Perhelomalla Englannissa

2 kommenttia:

  1. Bath näyttäisi olevan ehdottomasti lapsiperheen kaupunkikohde! Hyviä vinkkejä löytyi.

    VastaaPoista
  2. Kokeiltavan arvoinen on! Bathista löytyy paljon leikkipuistoja, joissa yhdistyy viheralue ja leikkipaikka. Bath itsessään on majoituspaikkana aika kallis, mutta Bristoliin on lyhyt matka ja siellä hotellin hinnat on eri luokkaa. Bristolista löytyy myös Ikea, jos tulee ikävä tuttuja lihapullia :D (Me ei käyty siellä sentään)

    VastaaPoista

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!