sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Miksi ostaa omaksi, kun voi vuokrata verkosta? + ALEKOODI Liizi.fi 'hinYhteistyöpostaus Liizi.fi kanssa. Palkkio: Kahden viikon tuotevuokra Englanti-Ranska matkalle. Berliininmatkalla tuotevuokra maksettu itse. 

Törmään toisinaan tilanteeseen, että jokin asia olisi tarpeellinen omistaa, mutta perusteltuja syitä miksi sitä ei kannata ostaa, löytyy turhan monta: Tarve on kertaluontoinen, tuote on liian kallis tai sille ei löydy säilytystilaa. Itse kohtasin (jälleen kerran) tämän tyyppiseen ongelmaan huhtikuussa, mutta onneksi löysin vaivattoman ratkaisun: vuokraamisen.

Kaverini vinkkasi Stokken matkakärryjen kuljetuspussista, että siihen mahtuisi sisään rattaiden lisäksi hieman ylimääräistä ja näin tarve kärryille oli syntynyt. Harkitsimme oman pussin ostaminen, mutta käyttöastetta miettiessä olisi kuljetuspussi ollut suurimman osan varastossa ja käyttökertoja mahdollisesti vain kaksi, koska kesäkuun lentomatkan jälkeen seuraava reissu vasta lokakuussa eikä rattaiden mukaan otto ole silloin ehkä tarpeen. Etsiessäni vuokravaihtoehtoja löysin Liizi.fi:n ja päätimme kokeilla vuokraamista. 

Yrityksellä on vuokrattavana tuotteita laidasta laitaan. Lastentarvikkeista löytyy tuotteita raskaanaoleville (Esim. Dopperlaite tai TENS-laite) sekä monipuolinen valikoima eri ikäisten lasten tarpeisiin. Valikoimasta löytyy syöttötuolia, turvaistuimia, rattaita sekä vaikka lastenkantorinkka koko perheen yhteisiin metsäretkiin. Yrityksen valikoima ei rajoitu pelkästään lastentarvikkeisiin, vaan jo nyt vuokrattavissa on alati kasvavassa valikoimasta yli 100 tuotetta moneen tarpeeseen. Vai miltä kuulostaisi metallinpaljastin mukaan mökkiviikonlopuksi tai Nintendo Switch -pelikonsoli omaksi iloksi? Ja jos valikoimasta ei löydy kaipaamaasi tuotetta voi yritykselle ehdottaa uudesta tuotteesta valikoimaan.

Vuokraaminen tapahtuu Liizi.fi kotisivuilta, sähköpostilla tai soittamalla. Toimitustapana on valittavina postitus tai nouto. Yrityksen noutopiste löytyy Lauttasaaresta Helsingistä, mutta tuotteita lähetetään kaikkialle kotimaahan. Berliinin vuokran yhteydessä käytin postipalvelua ja toisella kertaa kävin paikan päällä noutamassa sekä palauttamassa tuotteen. Kummallakin kerralla vuokraus ja tavaran toimitus onnistui moitteettomasti. Berliinin reissulta palatessa katosi matkatavaramme lentokenttien labyrintteihin, mutta onneksi Liizi.fi oli erittäin joustava, kun emme pystyneet palauttamaan tuotetta sovittuna ajankohtana. 

Valitessa toimituksen, tulee tuote paketissa Postiin mukanaan lähetysdokumentit ja selkeät ohjeet toimia. Tuote palautetaan samassa paketissa missä se oli tullutkin. Palauttaessa mukaan täytetään palautuslomake ja tuote viedään postiin sovittuun ajankohtaan mennessä. Noudattaessa tuote ei ollut paketoituna. 

Tunnistan itsessäni hamstraajan vikaa. Minusta on mukava omistaa asioita tai vähintään tarpeen tullen pidän omaksi ostamista parhaana ratkaisuna (koska se on muka helpompaa). Kaverilta tai vieraalta lainaaminen tuntuu työlläältä ja tavaroista luopuminen vielä työlläämmältä. Kaapistani löytyy esimerkiksi ompelukone, jota taisin käyttää viimeksi 2015 ja haaveissani on ollut pitkään saumuri, jota en varmasti käyttäisi senkään vertaa. Ilokseni huomasin, että niin ompelukone kuin saumurikin olisi vuokrattavissa Liizi.fi kautta eli jos jälleen kerran ompeluhimot yltyy ylitsepääsemättömiksi taidan lannistaa ne vuokraamalla laitteen.

Liizi.fi ratkaisi myös mieltäni vaivanneen ongelman kuinka saada kotipaikkakunnalle turvaistuin isovanhempien autoon, jos menisi paikkakunnalle pojan kanssa junalla. Liizi.fi:stä löytyy turvaistuin autoon ja sen voi tilata suoraan mummolaan. Helposti ja vaivattomasti kohtuullisella kustannuksella ilman säilytys- tai hävittämisongelmia. Liizi on niin eazy 😊

Jos siis kaipaat ympäristöystävällisempää vaihtoehtoa kulutuskulttuurin vastapainoksi tai tarpeesi on lyhytaikainen, voin omasta kokemuksesta suositella Liizi.fi:tä. Vaikka tällä hetkellä ei vuokraustarpeita olisi, kannattaa käydä tutustumassa tuotevalikoimaan. 

Suosittelen myös, että seuraavan kerran, kun edessä on uuden tuotteen hankinta, ole rehellinen itseäsi kohtaan ja mieti mikä todellisuudessa on tuotteen käyttöaste, paljonko haluat käyttää aikaa tuotteen etsimiseen ja paljonko olet valmis rahaa käyttämään. Jos tulet lopputulokseen, että käyttöaste on vähäinen, kannattaa ratkaisua hakea vuokraamosta.ALEKOODI VUOKRATUOTTEISIIN HEINÄKUUN AJAN. Liizi.fi tarjoaa lukijoilleni tutustumistarjouksena 10% alennuksen kaikista tuotteista. Alennuksen saa alekoodilla HIMASAIMI. Alennusehdot: Nouto noutopisteestä, varaus on tehtävä heinäkuun loppuun mennessä (vuokra-ajankohta voi olla myöhemmin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!