keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Stressilelu stressi - Oletko sinä naputtelija vai puristelija?


Fidget spinner - tuo saatanallisin keksintö sitten kuplamuovin. Toivon, että stressilelu frigidi spinneristä on apua heille, jotka siitä mieltä tyydyttävän vaikutuksen saa. Spinnerit ei kuitenkaan ole minun juttu. Jo niiden ajatteliminen aiheuttaa ärsytystä ja stressiä.

Ukkeli on vielä niin pieni, että hän ei spinneriä omista edes leluksi, mutta serkkupoikien spinnereitä on päässyt pyörrittelemään, kun vekotin on jonkun toisen kädessä. Tuo tämän kesän hittituote on kyllä hypnoottinen kun se pyörii, mutta eikö hyrrä tai yo-yo ajaisi saman asian? (terveisin nim.merk. kalkkis)

Yläasteikäinen siskonpoikani selitti minulle spinnerin (lyhyttä) historiaa ja sen tarkoitusta. Ymmärsin tarkoitusperän, mutta itselleni spinnerien seuraaminen ja niiden pyörittely aiheuttaa vaan hermostuneisuutta ja saavat stressihormoonit pyörimään keskiensä ympärillä. Spinnerien suosion myötä tarjolle on tuotu muitakin tuotteita, joilla yritetään saada sama vaikutus. Saatavilla on ainakin fidget cube eli neliön muotoinen noppa, jonka joka sivulla on jonkin kytkin tai painallin, jota pystyy sitten naputtelemaan ja naksuttelemaan. Erittäinen stressaava!

Minun oli pakko mennä itseeni ja miettiä miksi nämä lelut häiritsee minua niin paljon. En päässyt jyvälle epämääräisestä ärsytyksen tunteesta ennen kuin törmäsin Facebookissa mainosvideoon, missä mainostettiin kännykänkuoria, joiden toisella puolella oli pehmeä, mahakas kissa. Siinä se oli! Minä kaipaan puristeltavaa rentoutuakseni, en napsuteltavaa! 

Asian tajuaminen antoi lisää ajattelun aihetta. Voisiko olla niin, että on naputtelijoita, joille liike ja napsuttelu auttaa rauhoittamaan mieltä, ja sitten on toinen porukka, puristelijat, jotka kaipaa pehmeitä, hitaita asioita esim. puristeltavia stressipalloja, muovailuvahaa, savea, pehmeä mahaisia kissoja kännykän kuorissa? Ja kolmantena tietenkin ne kuplamuovin puristelijat, joissa pehmeily yhdistyy terävään ääneen. Tuhnut ei ole niin tyydyttäviä.


Eikö olekin kutsuva? 
Vai onko tämä sittenkin mieleesi? (Jonkun yrityksen video YouTubesta)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!