perjantai 23. kesäkuuta 2017

Vinkki juhannusliikenteeseen: Karoliinan Kahvimylly & Kestikievari
Vältimme juhannusruuhkat ajamalla nelostietä pohjoiseen jo keskiviikkona. Matka oli sama tuttu, minkä ajoin toukokuun lopulla Ukkelin kanssa, mutta tällä kertaa matkassa oli myös Mies. Ilman pysähtymisiä ei reittiä voi tehdä ja tällä kertaa valitsimme taukopaikaksi Karoliinan Kahvimylly & Kestikievarin Leivonmäessä, Joutsan ja Jyväskylän välissä.

Emme suinkaan pysähtyneet ensimmäistä kertaa, mutta tällä kertaa paikka vakuutti enemmän kuin viime elokuussa, joten näen velvollisuudekseni jakaa viestiä kievarin olemassaolosta. 

Jos juhannukselta kaipaat vanhojen suomifilmien idyllistä maalaisromantiikkaa Olavi Virran laulaessa taustalla,suosittelen pysähtymään Karoliinan Kestikievarissa! Vanhat mööpelit, lattialla räsymatot, vanhat kahvimyllyt ja muu alkuperäinen rekvisiitta luo moderniin miljööseen tunnelmaa, jota saa monesta paikasta hakea. Lautasen kokoiset pullat, erinomainen lounas (keitto, salaatti tai pizza) sekä pienen pojan kokoiset kakkupalat (no ehkä vähän liioiteltuna) houkuttelevat matkaajan rentoutumaan hetken pidempään.

Lounaan (keitto tai talonsalaatti) söi alle kympillä ja kyytipojaksi sai sen seitsemän sorttia leipiä, ihanan pehmeää voita sekä perusjuomat (mehu/maito/vesi). Kahvi ei kuulunut hintaan, mutta jälkiruokakuppi irtosi eurolla. Nisut jäi tällä kertaa maistamatta, mutta hinnat vaihtelee viiden euron kumpaakin puolta. Ja varmasti pullaa saa koko rahan edestä!

Lapsiperheille kievarista löytyy syöttötuolit sekä  leikkipaikka oivalla näköisällä paikalla. Miljoonat pienet ihanat koriste-esineet tosin voi olla turhan houkuttelevia perheen pienemmille, mutta tarkkaavaisuudella suurimmat tuhot vältetään ;)

Karoliinan Kahvimyllyn & Kestikievarin yhteydessä löytyy myös Jukolan juustolan myymälä, joten matkaan voi ostaa mökkiviemisiksi, vierasvaraksi tai vain omaan herkutteluun maistuvat juustot.

Oikein hyvää juhannusta ja turvallista juhannusliikennettä niin maalla, ilmassa kuin vedessä!

P.S. Jos et ehdi Karoliinan Kestikievariin tälle juhannukselle, on tässä lohdutuksena yksi lempi juhannuskappaleista kera esittäjän nimmarin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!