sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Rento lauantai - äiti rentoutuu

Mamma palkitsi itseään syksyn uurastuksesta ja otin itselleni rentouttavan lauantaipäivän. Päivän ohjelmaan kuului kotoilua, mutta myös kauan kaivattu hieroja-aika. Hieronta-ajan varasin äitienpäivälahjaksi saamallani lahjakortilla.


Aamu alkoi aamupalalla, johon kuului valkoisia papuja, paistettuja kananmunia, pekonia, croisantteja ja Nutellaa. En tehnyt annosta ainoastaan itselleni, vaan myös mieheni sai oman annoksen. Pikku-ukkokin sai maistiaset vaikka olikin jo aamupalan syönnyt. Totesi vaan, että nam-nam.
Aamupalan jälkeen iskä sai leikkiä lapsen kanssa, kun äiti otti pitkän,kuuman suihkun ja tein pitkästä aikaa itselleni kasvohoidon.  Hieronta-aikaa varatessani harkitsin ottaisinko hieronnan sijasta kasvohoitoajan, mutta arvasin olevani jumissa viimeisten kouluviikkojen jälkeen (ja sitä todellakin olin). Itseltäni löytyy aineet kasvohoidon tekoon, joten senkin puolesta koti spassa kasvohoito ja day spassa hieronta oli paras yhdistelmä. Kasvojen kuorinnalla ja naamiolla ei ehkä koko neljää kuukautta saannut häivytettyä, mutta kyllä ainakin viimeiset pari viikkoa.
Lähdin hyvissä ajoin Flamingoon, koska tarkoitukseni oli käydä Jumbon puolella kaupassa ennen hieronta-aikaa. Tammiston suuntaan ajaessani totesin, että paljon ei shoppailu aikaa jää, koska joku muukin oli päättänyt lähteä lauantain kunniaksi kaupoille. Jumbon kohdalle päästessä sai jo hieman jonottaakin. Kun saavuin parkkihallin ovelle, oli minulla enää vartti jäljellä ennen hieronta-aikaa. Ajoin auton suosiolla kattoparkkiin ja ensimmäiseen vapaaseen paikkaan. Jumbon läpi kiitäessäni hymyilin hiljaa mielessäni ja olin iloinen, että en ollut tullut jouluostoksille, vaan minua odotti ihana tunnin hieronta kaiken tämän hälinän ja kiireen keskellä.
Olen kerran käynnyt Flamingo Span puolella hoidossa, mutta Day Spa oli uusi tuttavuus. Tai sen verran olen siellä vieraillut, että kun edellisen kerran tilaa remontoivat ostin sieltä Facebook-ilmoituksen perusteella koristelistan,  Hoitohuone oli rauhoittavan hämärä ja taustamusiikkina soi kellopelillä tai vastaavalla soitetut joululaulut. Hieroja teki hyvää työtä ja suurimmaksi osaksi pystyin rentoutumaankin. Tunti meni niin nopeasti, että olisin vallan mainiosti voinnut olla hieronnassa toisenkin tunnin. Hieronnan jälkeen uskaltauduin käymään parissa kaupassa, mutta parhaaksi vaihtoehdoksi näin kotiin lähtemisen.
Kotiin tullessa päästin mieheni salille ja leikkimme pikku-ukkelin kanssa samalla, kun televisiossa pyöri eilinen Charles Dickensin ihmemaa (todella hyvä sarja sekin!). Pikku-ukkeli on niin iloinen ja kikatteleva tapaus, että eihän tuollaisen ukon kanssa voi kun viihtyä.

Mamman oma aika jatkui, kun Pikku-ukko meni nukkumaan vaille yhdeksän. Tässä vaiheessa kaivoin esille aiemmin tekemäni tsatsikin ja kera patongin siirryin sohvalle katsomaan HBO Nordicilta Viikinkejä sekä pitämään yksityiset valkosipulikestit. Tekemässäni tsatsikissa nimittäin maistuu valkosipuli, ja se onkin pääasia. Illan loppusaldona oli yksi jakso Viikinkejä ja 4 jaksoa Walking Dead'ia (kausi 5, joten tämän kanssa olen todella pahasti jäljessä)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!