lauantai 10. joulukuuta 2016

Pysäyttävän raikas kahvila -myös meille, jotka ei kahvia juo

Heti alkuun mainittava, että tämä kirjoitus on "kind of" yhteistyö Freshstop Elielin kanssa. Olen helppo ja minua ei tarvitse lahjoa. Yhden kupillisen Chai lattea tosin sain.

Tämä "kind of" yhteistyö liittyy puhtaasti kouluhommiin. Aiemmin syksyllä kerroin, että opiskelut vie naista. Syksy on ensi viikolla taputeltu kunniakkaasti päätökseen ja nyt vietetäänkin viimeisiä hektisiä päiviä, jolloin kaikki tehtävät tulisi saattaa valmiiksi ja ensi viikolla tuotokset esittää luokassa. Ah, aina yhtä ihanaa! Mutta ei enempää koulutöistä yleisellä tasolla, vaan keskityn otsikon mainitsemaan kahvilaan Helsingissä.

Freshstop oli minulle uusi tuttavuus, kun siitä ensimmäisen kerran elokuussa kuulin. Ketjulla on kuitenkin kolme kahvilaa (Eliel, Kisahalli ja Uimastadion), joten olisi voinut luulla, että olisin edes joskus nimeen törmännyt. Löydän helposti perustelut, miksi tämä paikka oli minulta mennyt täysin ohi, vaikka Elielin toimipiste sijaitsee Elielinaukiolla Helsingin rautatieasemalla raiteiden 14 ja 15 päässä. Ensinnäkin, en juo kahvia. Minulla ei ole ollut tarvetta etsiytyä kahvilaan noutamaan kahvia, vaikka se olisi kuinka hyvää. Toiseksi, käytän junia, jotka lähtevät ja saapuvat raiteille 1-4 ja harvemmin tulee käytettyä alikulkutunnelia, josta pääsisi helposti raiteen 14 päähän. Kolmanneksi, en käytä Kisahallin palveluita. Neljänneksi, enpä muista milloin olisin käynnyt Uimastadionillakaan. Neljän kuukauden aikana on tullut yritystä opiskeltua ja heille suunniteltua markkinointiviestintää yhden projektin verran. En työtä ole yksin tehnyt, vaan meillä on ollut seitsemän hengen kansainvälinen opiskelijaryhmä. Yhdessä päätimme järjestää yritykselle kampanjan, joka huipentui Freshstop Elielin 1-vuotis synttäripäivä tapahtumaan 8.12.. Synttäreitä juhlittiin ilmapalloin, kahvikupongeilla sekä aarteen metsästyksellä! Kävin itse pyörähtämässä kahvilalla kympin jälkeen ja kirkkaan vihreät pallot harmaassa päivässä piristi kummasti, tai ainakin itse kiinnitin palloihin huomiota.


Miksi Freshstop Eliel sitten on minusta "pysäyttävän raikas"? Koska se on FreshStop. Kahvila on pieni. Se on pitkälti take away-paikka, mutta iloinen ja mukava henkilökunta ei aja pois, jos hetkeksi haluaa istuutua nauttimaan pirteästä musiikista tai nauttia lounaan paikan päällä. Paikkanahan Freshstop sopii erinomaisesti Elielinaukion menon seuraamiseen. Paikasta tekee raikkaan erillaisen myös tuotetarjonta. En muista missään nähneeni samanlaista tuoremehupuristinta. Vaikka henkilökunta laittaa hedelmät puristimeen, näkee asiakas silmiensä alla kuinka muki täyttyy mehusta, koska hana on tiskin toisella puolella, siis siinä missä asiakas seisoo ja katsoo myytäviä leipiä, raakakakkuja ja smoothie-vaihtoehtoja. Kahvilan tuotteissa on ainoastaan raaka-aineiden oma sokeri (jos lisätty, on se erikseen kerrottu). Taisin ensimmäisenä päivänä oppia, että kahvila tarjoaa useita vaihtoehtoja kasvisruokavaliota suosiville (myös gluteenittomia ja maidottomia tuotteita) ja kahvila on kiiinnostunut myös vaihtoehtoisista proteiinilähteistä, (lue: hyönteisiä), mutta näitä on päässyt maistelemaan ainoastaan yksityistilaisuuksissa. Kahvila suosii lähialueen tuottajia. Esimerkiksi kahvi on Kaffa Roasteryn. Kuten jo mainitsin, kahvi ei ole se minun juttu, mutta torstaina tutustuin Chai Latteen, joka oli kyllä erinomainen uutuus minulle. Chai Latte on mausteinen teejuoma maidolla. Tee maistuu muuten riisipuurolta eli oikein erinomainen juoma tähän vuodenaikaan. Kaneli maitovaahdon päällä lisää joulupuuron tuntua (ilman paksua koostumusta).
Chai Latte ennen kanelin lisäämistä (kupissa on maitovaahtoa teen päällä :) )
En tiedä olisinko tutustunut Freshstopiin ilman tätä kouluprojektia, mutta olen erittäin iloinen, että pääsin mukaan tähän ryhmään. Toivottavasti myös opettajat arvostavat meidän uurastusta ja teekupin lisäksi saan vielä hyvän arvosanankin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!