maanantai 19. joulukuuta 2016

Kauneimmat joululaulut - Joulutunnelmia Helsingin keskustassa
Kauneimmat joululaulut on tapahtuma, joka oli jälleen hieno käydä kokemassa. Neljännelle adventille olisi laulupaikkavaihtoehto löytynyt aivan omalta nurkaltakin, mutta halusin käydä kokemassa Tuomiokirkon tunnelman. Tiesin jo etukäteen, että en Pikku-Ukkelin kanssa koko kahta tuntia pystyisi tapahtumassa olemaan, mutta lähdin asenteella, että ollaan niin kauan kuin pystytään. Laulutapahtuma alkoi kello kuusi, mutta lähdimme Helsingin keskustaan hyvissä ajoin, joten ehdimme ihastelemaan Rautatieaseman jääpuistoa, sekä Aleksanterin kadun jouluvaloja. Senaatintorin Tuomaan markkinoille on tarkoitus mennä tulevana tiistaina, joten tyydyimme tänä iltana vain ihastelemaan Senaatintorin valoja.

Päivän plussa-asteet eivät onnistuneet sulattamaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä satanutta lunta. Kun kärryttelimme kohti juna-asemaa, kevyt lumivaippa loi matkaamme lisää joulufiilistä. Helsingin Rautatieasemalta suuntasin rattaat kohti Rautatientoria, jossa luistelurata herätti Pikku-ukon kiinostuksen. Ihmettelimme hetken aikaa jäällä kiitäjiä ennen kuin siirryimme Alenksanterinkadun suuntaan. Keskuskadulla oli kuuset koristeltu ja Stockmann oli laittanut ns. ykköset ylle. Stockmannin jouluikkunaa ei yritetty päästä katsomaan, koska sen edusta oli vahvasti kansoitettu.


Turhia kiirehtimättä ja lamppuja ihastellen etenimme Senaatintorin suuntaan. Reitti kirkon tasanteelle rattaiden kanssa kulkee Tuomionkirkon taakaa. Sieltä pääsi lähes vaivattomasti kirkkon ovelle asti, mutta viimeisten rappujen kanssa piti pyytää apua. En onnistunut paikallistamaan rullatuoliramppia, joka varmasti olisi löytynyt joltakin kulmalta. Kun tulimme sisälle, oli kello vasta puoli kuusi. Kirkko oli tässä vaiheessa jo lähes täynnä, joten ennakointi ei ollut lainkaan huono valinta tällä(kään) kertaa. Niin kävikin, että vaille kuusi sisään ei enää päästetty, koska kirkon kaikki 1300 paikkaa oli jo täynnä, eikä seisomapaikoille voinnut päästää turvallisuussyistä. Muutama turisti oli paikalle eksynyt, ja koska tapahtuman tiedot oli vain suomeksi, kysyivät he syytä moiseen kirkon täyttymiseen. Kerroin heille mistä kyse ja toivotin heidät tervetulleeksi kuuntelemaan, kun suomalaiset laulavat yhdessä. Taisivat hetkeksi jäädäkin, en ole aivan varma.

Koska olimme tulleet ajoissa paikalle, kävimme Pikku-ukon kanssa hieman katselemassa paikkoja ja Jannu pääsikin tepsuttelemaan pitkin käytäviä, ja siinä samalla ilahduttamaan muutamaa paikalla olijaa. Vähän vaille kuusi siirryimme kirkon takaosaan, jotta emme olisi ihmisten tiellä ja josta olisi helppo poistua vähin äänin. Paikalla oli orkesteri, joka aloitti tilaisuuden instrumentaalikappaleella. Pikku-ukko löysi rytmin ja aloitti välittömän joraamisen. Puoli tuntia kaiken kaikkiaan olimme paikalla ja kun neljäntenä yhteislauluna tuli "Sydämeeni joulun teen", totesin kuulleni kaikki kappaleet, jotka halusinkin ja rupesimme tekemään lähtöä. Vaikka henkilökohtaisesti olen maalistuneemman joulun kannalla, kauneimmat joululaulut kuuluvat jouluun. Joululaulut, myös ne uskonnollisemmat,  ovat aina olleet vahvasti läsnä ja tuovat osaltaan joulun tunnelmaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!