keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Kesäkuun liikunnat - Mammakuntoon2019Niin on kesäkuu 2019 mennyttä aikaa. Olen erittäin tyytyväinen kesäkuun liikuntasuoritukseen ja etenkin siihen, että tämä on vasta toinen liikunnallinen kuukausi ja olen saanut pidettyä innon yllä liikkua tavoittelemani 30 minuuttia päivässä.

Kesäkuun alussa otin tavoitteeksi harrastaa monipuolisesti. Toukokuussa harrastin kuutta eri lajia ja kesäkuulle tavoitteeksi otin seitsemän eri lajia eli yhden enemmän kuin toukokuussa.

Kesäkuun lajeiksi kertyi: Kävely, Pyöräily, Burleski, Kuntosali, sisäliikuntapuisto (hoplop),Cross training ja Mobility. Kun laskee lajit yhteensä, voin ilokseni todeta, etttä I did it! Seitsemän eri lajia, joista 3 uutta! Hyvä minä ja taputukset olkapäille.

Liikuntaa tuli harrastettua 29 h 10 min 29 päivänä eli yhtenä päivänä en urheillut/kuntoillut lainkaan (enkä oikeasti liikkunutkaan vaan nukuin koko päivän, mutta ei siitä enempää, joskus täytyy levätä. Etenkin kesäjuhlien jälkeen).

Käytän Polarin A370 sykemittaria (tosin nyt olen alkanut haaveilemaan uudesta ja enemmän tietoja antavasta kellosta - Suunto vai Polar, se on vielä auki. Moni kehunut Suunto fitnestä ja se jotenkin kutkuttelisi, toisaalta myös Polar 5 voisi olla kiva. Katsotaa pitääkö ostaa itselleni synttärilahja :) ) JA käytän sitä harjoitusten seuraamiseen. Polarin sivuilla on hauska katsoa tietoja harjoituksista, unesta, yms. yms.
Alla olevat kuvat on kesäkuun liikutasuorituksiin liittyviä. Tuntimäärä kellon tietojen perusteella on vähemmän, kuin mitä manuaalinen kirjanpitoni osoittaa, mutta se johtuu siitä, että en joka kävelylenkistä kelloa päälle laita. Liikutut tunnit ovat siis jopa suurempia kuin manuaalinen kirjanpitoni osoittaa, mutta en viitsi lähteä määriä liioittelemaankaan.


Heinäkuun mahdollisuuksia liikunnalle antaa loma! Toivon, että tuo istuttujen tuntien määrä ja passiivisuusleimat olisi lomaviikkojen osalta hieman pienemmt. Autolla tulee ajettuja useita satoja kilometrejä eli mahdollisesti leimoilta ei voi välttyä, mutta pitää yrittää sitten tasapainoittaa tunteja liikkumalla.

Maanantai 1.7.
Paino 80,2 kg / muutos verratuna 10.6. (viikko 23): +0,9 kg / Muutos 31.12.-18 (vuodenalku): -3 kg
Rasva% 39,9 / muutos verrattuna viikko 23: +0,2 %yks / muutos vuodenalku: -3 %yks
Neste% 42,7 / muutos verrattuna viikko 23: -0,2 %yks / muutos vuodenalku: +2 %yks
Lihas kg 45,7 / muutos verrattuna viikko 23: +0,3 / muutos vuodenalku +0,7
Metabolinen ikä 50 - ei muutosta
viskeraalinen rasva 8 - ei muutosta

Kesäloman aikana 8.-26.7. en vaa'alla käy. Olen säännöllisesti punninnut itseni viikottain ja ottanut vastaan heilahtelut ylös ja alas. Alaspäin on painossa tultu vaikka välillä tuntuukin, että ei tässä ole mitään järkeä. Kun sitten mietin niitä 12 cm jotka tuosta Ullasta on irronnut, niin kyllähän minä tyytyväinen olen tekemiini muutoksiin. Matka on vasta alussa. Loman aikana on hyvä haasta itseäni ja pyrkiä yllättämään itseni erittäin positiivisesti seuraavan kerran (29.7.) vaa'alle astuessani.

Lue myös:

Toukokuun liikunnat
4 viikkoa uudella ruokavaliolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!