sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Toukokuun liikunnat - miten meni niin kuin omasta mielestä?


Toukokuun alussa asetin itselleni haasteen liikkua vähintään 30 min päivässä. Ilokseni huomaan, että tavoite täyttyi ainakin ajallisesti vaikka päiväkiintiöt ei täyttynytkään.

Toukokuun alussa aukesi töissä uusi kuntosali ja päätin hyödyntää tätä mahdollisuuttta. Ennenkin sali toki löytyi, mutta se oli aivan toisella puolella kiinteistöä ja jo edestakaisin kävelyt & vaatteiden vaihdot olisi viennyt puolet käytettävissä olevasta ajasta.

Uusi sali löytyy samasta kiinteistöstä ja siellä on helppo piipahtaa. Ja kukapa ei rakastaisi uusien laitteiden tuoksua lounastunnilla? Sali oli se sykäys minkä vuoksi toukokuun ristin alkujaan liikuntakuuksi ja pakottelin itseäni liikkumaan enemmän.

Kuntosalin lisäksi toukokuuhun kuului pilatesta, porrasnousua, pyöräilyä, sisäliikuntapuistoa ja kävelyä. Naistenkymppi tuli tallailtua huippukelissä ja -seurassa. Aika olisi voinut olla parempi, mutta tärkeintä tapahtumassa on se mentaalipuoli eli positiivinen tekemisen meininki.

Toukokuun liikuntatuntisaalis oli yhteensä 28,5 tuntia ja tämä luku täyttyi 28 päivän aikana. 31 päivälle tuli näin ollen 3 liikkumatonta päivää, mutta lepopäivätkin on tärkeintä.

Toukokuussa haastoin itseäni pariinkin otteeseen. Heti toukokuun alussa sain flunssan, mutta hötöisyydestä huolimatta kävin kävelemässä sen 30 minuuttia. Tämä ainoastaan sen vuoksi, että olin päättänyt liikkua 30 minuuttia päivässä. Portaiden nousun tiesin jo etukäteen olevan taakkani seuraavina päivinä (se lihaskipu, kun teet jotain uuttaa...), mutta niin vain Paloheinän portaita nousin eräänä sunnuntai-iltana auringonlaskun aikaan korvissa soiden Pyhimys&Saimaa.

Ukkelikin pääsi tietämättään avittamaan äitiä näiden puolituntisten täyttymisessä. Niinä päivinä, kun en meinannut itseäni ulos saada, ehdotin Ukkelille, että lähdetkö potkulautailemaan tai potkupyöräilemään. Toimi joka kerta. Ukkelin vauhti on sitä luokkaa, että välillä on pakko ottaa pari hölkkäaskelkin, että perässä pysyy. Sisäleikkipuistossakin mentiin pojan ehdoilla ja kyllä se perässä juokseminen ja esteistä selviäminen ihan kunnolla sykettäkin nosta.

Kesäkuulle on uusi taulukko luotu ja liikuntatavoitteet pysyy samana. Toukokuussa eri lajeja oli 6 kappaletta ja kesäkuulle onkin tavoitteena 7 eri lajia. Koska yksi toukokuun lajeista (Pilates) jäi kesätauolle, pitää minun ottaa mukaan 2 uutta lajia. Puistojumpat on ainakin listalla.

Onko sinulla ehdottaa kesäkuisia liikuntaharrastuksia joita kannattaa kokeilla?

Lue myös:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!