keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Oi ihana liikunnallinen toukokuu - Mammakuntoon2019


Jos en pahasti ole viikoista sekaisin on 17 viikkoa Mammakuntoon2019 -projektia takana. Pääsiäisen postauksen mukaisesti paino TODELLAKIN syötiin takaisin yli 80 kg (81,3 kg) tämän viikon maanantaina paino oli lähtenyt oikeaan suuntaan ja painoa oli ruudussa 80,8 kg. Kaikki muutkin luvut näytti oikeaa kehitystä.

Jotta saan nyt lopultakin tähän hommaan jotakin boostia, olen ottanut toukokuulle liikuntahaasteen: 30 min liikuntaa per päivä.

Haaste voi kuulostaa haasteelta, mutta kun miettii yleisiä liikuntasuosituksia (esim. UKK-instituutin liikuntapiirakka aikuisille, Tervyskirjasto - Duodecim) on tuo 30 minuuttia päivässä ihan normaalimäärä. Siis normaalimäärä mikä pitäisikin liikkua, mutta mitä en liikkunut.

Minun 30 minuuttia päivässä on tarkoitus tulla kuntosali -harjoituksista (lihaskunto & kuntopyörä/juoksumatto/soutulaite), kävely/hölkkä, pilates yms. lajeista mitkä vaan tukee tätä tavoitetta.

Toukokuulle osuu 4 aamupilatestuntia, Naisten Kymppi (osallistu keräykseeni Mielenterveysseuran hyväksi) ja suurimpana houkutteena työpaikan uusi kuntosali (jossa tänäänkin treenasin).

Liikuntahaasteen seurantaan piirsin itselleni "väritystehtävän". Näin jossakin, jonkun tekemän pallukkataulukon, jossa muistaakseni kerättiin liikuntasuoritteita tai hikoilukertoja. Jotakin siihen merkittiin (näin hyvin perehdyin aiheeseen, muistan vain kuvan).
Minun taulukossa ensimmäiset 31 pylpyrää kuvaa päiviä eli yksi 30 min per päivä. Katkoviivan jälkeen merkitsen extraminuutit. Kukin pylpyrä on 30 minuuttia. Tänään treeni kesti 60 min + päälle pyöräily 15 minuuttia eli 2,5 pallukkaa merkitty.

Katsotaan miten taulukko toimii (=muistanko merkitä) ja jos homma motivoi, voisin miettiä värikoodausta ensi kuuta silmällä pitäen.

Katsotaan mitä muutosta liikunnan lisääminen päivittäiseksi vaikuttaa projektin etenemiseen ja miten saan ruokailut pidettyä balanssissa siinä samalla. Tämä on opettelua ja varmasti tulee vielä kaikkea hassua (=mielitekoja...) matkanvarrelle.

Maanantai 29.4.
Paino 80,8 kg
Rasva% 41,3
Neste% 41,8
Lihas kg 45.0
Ikä 50
viskeraalinen rasva 8

Lue myös edellinen postaus:

Kolmantena viikkona ruotuun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!