maanantai 22. huhtikuuta 2019

Kolmantena viikkona ruotuun - Mammakuntoon2019


Kolme viikkoa sitten julkaisin edellisen päivityksen Mammakuntoon2019 -projektiin liittyen. Tällä välin olen ehtinyt kuluttamaan useamman kilometrin ja projekti on jäänyt hieman "hyllylle".

Mikäs sitten on mammaa pidätellyt ja mitä on tullut tehtyä?

5.-15.4. matkustin Venäjälle. Lennin Vladivostokiin ja tulin junalla (Trans-Siperia) takaisin. Kaiken kaikkiaan kilometrejä junamatkalle kertyi yli 10 000 kilometriä. Matkustaminen on aina rankkaa kropalle ja tämä reissu oli erityisen stressaava.

Aikaero oli +7 tuntia ja unirytmi ei oikein missään vaiheessa tasaantunut. Mennessä en saanut nukuttua koneessa kovin hyvin ja perillä ensimmäinen päivä meni noin 3 tunnin yöunilla. Tähän vielä lisäksi se, että heräsin ennen matkaa klo 3, jotta valmistautuisin aikaeroon sopivasti.

Ensimmäinen päivä meni ihan omissa maailmoissa, johon kuului ajan kulumisen hahmottamattomuus. Rannekello eli Suomenaikaa, kännykkä paikallista aikaa ja pää ihan omaa aikaansa. Seuraavan yönä nukuin hyvin - turhankin hyvin. Sitä seuraavana taas valvoin ja lähettelin keskellä yötä kotiin viestejä.

Junamatka alkoi maanantai-iltana ja junassa yövyin 6 yötä. Vaikka sain nukuttua ei se ollut mikään hotelliin verrattava unikokemus. Jokainen joka on matkustanut junassa tietää millaista nytkettä juna tekee. Tämä nytke kun on jatkuvaa, huomaat herääväsi junan pysähtyessä. Asemilla huomasin maan hytkyvän.

Liikunta junassa jäi käytännössä nollaan. Junassa joko istuin tai makasin sängylläni. Kuuden päivän aikana ehdin kuitenkin päättää, että minusta ei olisi koskaan vuodepotilaaksi eikä NASAn testihenkilöksi testiin, jossa pitää maata liikkumatta paikallaan (sellaisiakin hakivat jossakin vaiheessa). Voitte uskoa, että saapuminen Moskovaan oli unelmien täyttymys jo sen takia, että pääsi liikkumaan vapaasti. Kävelinkin kiitettävästi sinä päivänä, mutta jossakin vaiheessa tuli raja vastaan eikä enää jaksanut.

15.4. kävin vaa'alla ja lopultakin pääsin alle 80 kg! Eli kannatti mennä useammin Siperiaan ja elää viikko nuudeleilla ja pirtelöillä.

Pääsiäinen ja sen alusviikko tosin on tainut tuoda painon takaisin yli 80 kg. Tiistain tein kotona etänä ja istumiseksi meni lähes koko päivä. Illalla perhejumpassa tosin pääsi vähän liikkumaankin.
Keskiviikkona ruokailut meni miten meni - ja illalla vedin sipsi+dippiöverit kun muu perhenukkui. Seuraavana päivänä tsemmasin, mutta sitten tulikin pääsiäisvapaat ja reissu Tallinnaan. Tallinnassa en todellakaan miettinyt syömisiäni ja niin nyt toisena pääsiäispäivänä onkin aika palata ruotuun ja sovittaa syömisensä.

Illalla on punnitus ja huomisesta lähtien tavoitellaan jälleen tuloksia. Tauko on vahvistanut vain haluani saavuttaa tavoitteeni ja kevät antaa oman panoksensa. Työpaikan kuntosali kutsuu ja lenkkeilyn makuun pitää taas päästä mukaan. Naistenkymppi odottaa kera Kantturasalongin misujen... Olkoon toukokuu minulla aktiivinen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!