maanantai 13. toukokuuta 2019

19. viikon kuulumiset - Mammakuntoon2019


Pari viikkoa on jälleen mennyt  ja päiväkirjamerkintöjä ei ole syntynyt niin paljon, että niitä kehtaisi tänne siteeraa. Otetaan siis pieni kertaus menneestä parista viikosta:

Vappuviikolla aloitin kuntosalilla käynnin. Kävin salilla joka päivä ma, ti, & to tekemässä kuntopyörä + juoksumatto + soutulaite -kardiotreenin. Vappupäivänä tein tunnin kuntosalitreenin. Perjantaina tein vatsalihaksia ja treenin pienille käsilihaksille. Yksi syy, miksi kardiotreeni sai jäädä oli, että jalkani oli todella kipeät keskiviikon treenistä. Lauantain ja sunnuntain 30 minuutin treenin kuittasin rauhallisella kävelyllä, koska tässä vaiheessa mukaan oli tullut mukaan vanha ystäväni flunssa.

Maanantaina 6.5. päivän treenit kuittautui 30 minuutin kävelylenkillä. Tämän lenkin tein ruokatunnin aikana. Siinä ajassa ehti käydä kurkkasemassa miltä Linnanmäellä näyttää. Illalla kävelin vielä kotiin.

Tiistai alkoi aamupilateksella ja illalla jumppailtiin vielä perhejumpassa.

Keskiviikkona tuli työmatka sotkemaan niin liikunnat ja ruokailut. Tai ei. Ei työmatka sotke mitään vaan se, että olen heikko ja osaan keksiä satatuhatta syytä miksi en voisi tehdä hytissä kyykkyjä, punnerruksia, vatsoja yms. mitä mahtuu tekemään. Jos en mitään muuta osaa, niin osaan keksiä tekosyitä.

Torstain liikunnan kuittasin noin kahden tunnin kävelyretkellä Tallinnassa. Tokihan siellä tuli matkanvarrella pysähdyttyä, mutta 12 000 tuhatta askelta tuli mittariin, joten kyllä se liikunnasta meni.

Perjantaina ja lauantaina tuli ensimmäiset liikkumattomat päivät 10 päivään. Sunnuntaina korjasin asian tunnin salitreenillä.

Paluu kuntosalille tapahtui tänään ja nyt yritän pitääkin itseni siellä. Lisäksi teen korjausta ruokavaliooni. Vahvasti epäilen, että syön liian vähän, joten lisään ruoan määrää ilman, mutta toki huomioin, että ruokailun välit pysyy säännöllisenä ja kasviksia tulee syötyä tarpeeksi. Leipää vähennän myös. Inspiraation tähän muutokseen sain ihanien ystävieni Valtose ja Kurose Kantturasalonki -podcast. Suosittelen!

Viime perjantaina työnpuitteissa meillä oli Mindfullness treenisessio. Vaikka asiat oli tuttuja, oli siellä jälleen hyviä pointteja. On hyvä aika ajoin kuulla muistutus siitä, että minä itse olen vastuussa omasta hyvinvoinnista (ja aika monesta muustakin tekemisestä tässä elämässä). Voi syyttää kiirettä töissä, mutta loppupelissä minulla on valta päättää miten asioita teen. Työnantaja toki määrää raamit, mutta loppupelissä minulla on suhteellisen paljon valtaa työhöni liittyen. Työntauotus on esimerkiksi asia mihin voin vaikuttaa. En istu liukuhihnalla, jossa jollakin toisella hallinta starttinappulaan. Jos istun pöydän ääressä7 tuntia 36 minuuttia ilman tauotusta, en voi syyttää siitä ketään muuta kuin itseäni.

Viime viikolla olin tyytyväinen vaa'an lukemiin (6.5. paino 80,3 kg), mutta tänään tulos on vielä miellyttävämpi: alle 80 kg! Ja rasvakin jälleen oikealla suunnalla, vaikka kyllähän sitä vielä on lähes tuplat ylimääräistä. Tänään tuli jälleen mieleeni, että pitäisi käydä näyttämässä kyljessä olevaa rasvapattia, mutta ah, kun ei saa aikaiseksi. Ehkä huomenna.

Maanantai 13.5.
Paino 79,9 kg  / muutos verratuna 29.4. (viikko 17): -0,9 kg / Muutos 31.12.-18 (vuodenalku): 3,3 kg
Rasva% 40,8 / muutos verrattuna viikko 17: -0,5 %yks / muutos vuodenalku: -2,1 %yks
Neste% 42,0 / muutos verrattuna viikko 17: +0,2 / muutos vuodenalku: +1,3
Lihas kg 44,9 / muutos verrattuna viikko 17:-0,1 / muutos vuodenalku -0,2
Ikä 50 - ei muutosta
viskeraalinen rasva 8 - ei muutosta

Lue myös edellinen postaus:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!