sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Naistenkymppi 2019 - aurinkoa ja alkoholitonta kuohuviiniä


Jälleen on Naistenkymppi takana. Keli muuttui iltapäivää kohden suosiolliseksi vaikka aamu näytti hyvinkin kostealta. Myös se "tärkein" eli piknik -pussin sisältö oli uudistunut sitten viime vuoden.

Aloitetaan siitä tärkeimmästä: Vuosi sitten olin ärsyyntynyt, kun näin mitä maaliviivan jälkeen jaettavasta pussista löytyi. Pohjille oltiin päästy ja vaikka se pussin sisällön ei pitäisi olla se liikuntatapahtuman tärkein asia, niin kyllähän se vaikutti - kaikkeen. Niin meni tunnelma ja aurinkokin porotti liian kuumasti.

Tänä vuonna tapahtumassa oli päästy jälleen hyvään sponsorikantaan. Liekkö tapahtuman vaihtaminen lauantaiksi ja paluu yksipäiväiseksi tasannut kuluja sen verran, että sponsoreita löytyi ja piknik-pussista löytyi se tuttu pasta-salaatti (on hyvän makuinen ilman 10 km ruokahalun herättelylenkkiä), patukkaa, jos minkälaista, tuotenäytteitä ja alkoholitonta kuoharia! (kaljaa toivoin, mutta hei! Tämä oli parempi vaihtoehto). Piknik -pussi käsitelty. Siirrytään sitten itse tapahtumaan.

Tänä vuonna tapahtuma-alueena toimi Kisahallin ja Olympiastadionin viereinen Mäntymäen kenttä. Alueena tykkään tästä enemmän, kuin muutamana edellisvuonna olleesta Kansalaistorin alueesta Musiikkitalon ja Kiasman kupeessa. Lääniä oli, mutta missä oli ihmiset? En ole katsonut osallistujamääriä, mutta oliko viime vuoden piknik-kassi, tapahtumapäivän epävakainen sää ja miljoona muuta kesätapahtumaa samana päivänä vaikuttanut osallistujamäärään?

Saavuin tapahtuma-alueelle vähän yli kaksitoista ja suuntasin ensimmäisenä paidanhakuun. JA voi luoja niitä jonoja! Anteeksi, jos jotakuta etuilin, mutta asetuin siihen O - (mikähän kirjain olikaan) kohdalle, koska jono ei ollut pitkä (ja sukunimeni sattuu osumaan siihen karsinaan). Minulla ei mennyt kuin pari minuuttia, kun sain infopaketin. Lähtiessäni etsimään muuta kävelyporukkaani, järkytyin minkälainen monihäntäinen käärme paitajono olikaan. Oliko kaikkien sukunimi juuri A - O välillä vai eikö jonotus vaan toiminut?Selvittyäni ihmislabyrintista, ja päästyäni vapaille vesille, yritin hieman tutkia mitä kaikkea yhteistyökumppaniteltoissa olikaa tarjolla. Mutta tiedättekö - en jaksanut. Viime vuonna ostamani pusakka päällä totesin, että lisää vaatteita en nyt tarvitse ja kenkään laitettavat pohjallisetkin jäi sinne nimelläni varattuna. OK, se tapahtui vahingossa, tarkoitus oli pohjalliset ostaa, mutta kun lähdin eri ovesta ulos eikä jalan rakko enää antanut lupaa palata tapahtuma-alueelle. Ostan pohjalliset joskus oikealla hinnalla.

Tänä vuonna osallistuin Kantturasalongin organisoimaan kokoonpanoon. Ladyt oli päättänyt, että heidän kunto ei riitä kuntokävelijöiden joukkoon, joten viimeisessä (yli 2 tuntia kävelevät)  ryhmässä lähdettiin. Meidän lähtö piti olla 13.30, mutta matkaan päästiin jo aiemmin. Taisivat lähettäjät lähettää osallistujia matkaan aikataulua nopeammin. Tähän minulla on kaksi teoriaa: Osallistujia ei ollut niin paljon kuin oli odotettu TAI edellisvuosien lähdön pullonkaulaa ei ollut ja tämän vuoksi lähtöryysistä ei tapahtunut. Mikä ikinä syy olikaan, päästiin matkaan ja ah, kuinka ihanan väljää olikaan kävellä.

Meidän porukkaan kuului 7 - 8 henkilöä. En enää muista. Porukkamme hajaantui kahteen sakkiin aika-aikaisessa vaiheessa. Eka porukka, johon itsekin kuuluin, alitti sen 2 tuntia (oma aika 1 h 59 min 26 s) ja toinen porukka tuli noin 18 minuuttia myöhemmin. Mukana oli ensikertalaisia ja hekin oli valmiita lähtemään ensi vuonna uudestaan ja myös tavoitteet oli asetettu eli alle 2 tunnin ensi vuonna menevät. Ihanaa :)

Eiliseltä jäi hyvä fiilis ja yksi rakko jalkaan. Piknik -kassia ja järjestelyjä jaksan tältä vuodelta hehkuttaa. Esim. tavarasäilytysen jono oli hervoton, mutta liikkui nopeasti eikä tarvinnut miljoonaa vuotta odottaa. Paidan värikin oli maltillinen enkä muistuttanut neontiukkua. Ensi vuonna NaistenKymppi on jo 9.5. ja eiköhän se pidä sinnekin ilmoittautua.

Kun sinäkin osallistut ensi vuonna Naistenkympille, niin muista nämä vinkit:
- Inkontinenssisuojalla vältät camel toe -efektin. Ja pi-hi imeytyy siihen mukavasti eikä jää ikävästi hiertämään alushousuihin.
- Lähde porukalla, mutta muista: Mitä isompi porukka, sitä huonompi loppuaika.
- Saavu ajoissa tai tilaa paitapaketti ennakkoon kotiin - vältät jonot
- Naati eli Nauti!
- Manipuloi puolisosi/ystäväsi järjestämään oma juomapiste "yllätyksenä" matkan varrelle. Ja lapset kannustamaan.Vaikka naapurin kersat - maksusta.
- Älä mieti pystytkö siihen vaan tule kokeilemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!