perjantai 30. maaliskuuta 2018

Työpaikan munajahti


Pääsiäinen, suklaamunat, pikkupupu. Työssä meillä jokaiselle on ristimme kannettavana, mutta välistä pitää osata höllätä - kiireessäkin.

Työskentelen yrityksessä, joka elää kvarttaalitalouden mukaisesti pyrkien tuottamaan parhaan mahdollisen tuloksen jokainen vuosineljännes tyydyttäen näin osakkailleen antamat lupaukset.

Tämä tarkoittaa, että neljä kertaa vuodessa tulee hetki jolloin painetaan pitkää päivää, odotetaan kaikkien osallistuvan "tulostalkoisiin" ja venyvän vielä yhden euron verran.

Ja mehän venymme. Ensimmäinen neljästä venymisen hetkestä on juuri nyt maaliskuun lopussa. Pari kuukautta voi jälleen hengähtää, kunnes jälleen ennen juhannusta rumba alkaa.

Aloitin tammikuussa uudessa työssäni, joten en aiemmin ole joutunut kokemaan tällaista showta mitä pari viimeistä viikkoa on ollut tiivistyen kiirastorstain kliimaksiin. Maaliskuu loppuu huomenna, mutta luojan kiitos pääsiäisen pyhille minun työt päättyi viime yönä klo 12. Kirjaimellisesti.

Tarkoitukseni ei nyt ollut turista kapitalismin todellisista kasvoista vaan siitä, miten tästä kiirestä huolimatta piristin työkavereitani eilen.

Järjestin munajahdin! Omasta pussista kustansin 8 Kinder -munaa, tulostin pupukuvat (juu, tuon saman Ukkelin kuvan) väkersin ohjeet ja piilotin munat meidän kerrokseen. Aamulla siis ensi töikseni piilottelin munat ja jäin odottamaan, että kuka tulee ensimmäisenä toivottamaan hyvää pääsiäistä. Näin olin ohjeessa ohjeistanut.

Markkinointi tarttui ensimmäiseen munaan ja kävi kuittaamassa löydön. Seuraava oli vuorossa myyntiassari. Myyjä ei tajunut mistä on kyse, mutta noudatti huollon ohjeita ja sai munansa. Ja mitä oli huolto tehnyt? Etsinyt kaikki munat, mutta ei ollut yhtään itselleen ottanut. Oli vain ollut kiva etsiä. Projektipäällikkö toi pupun kuvan, mutta ei ollut tajunut ottaa munaa (oli löytänyt sen myöhemmin, mutta unohti kuitata). HR bongasi viidennen. Ja itseasiassa oli löytänyt kaksi, mutta oli antanut toisen kaverille. Huollonassari löysi numero seiskan. Kahdeksannen munan kanssa oli vaikeaa ja lopulta kävin näyttäässä IT-puolen henkilölle, mistä munan löytää. Kaikki löytyi, mutta en tiedä mitä tämä kertoo meidän yrityksestä....

Minusta on kiva järkätä toisille yllätyksiä. Parasta yllätyksissä on saada ihmiset iloisiksi. Palkinnoista paras olikin kuulla iloisia kiljahduksia, kun muna oli löytynyt. Vaikka myyjä ei ymmärtänyt mistä on kyse, kuulin hänen sanovan, että tämä on ihan paras kvarttaalin päätös. Olin onnistunut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!