torstai 1. maaliskuuta 2018

Anna mulle tähtitaivas - lapsen huoneen seinän maalaus
Muutettiin lokakuussa uuteen asuntoon. Tuolloin kaikki seinät maalaattiin 'paperi' sävyllä ja seinät jäi odottamaan päivää parempaa, että saadaan väriä pintaan.

Paremmat päivät on nyt täällä, joten aikaa on löytynyt ajatella värimaailmaa huomattavasti paremmin, kuin mitä syksyllä oli. Ensimmäisenä ryhdyin Ukkelin huoneen kimppuun. Huoneen suunnittelun aloitin joulukuussa ja tilasin tuolloin värimalleja Tikkurilan nettisivuilta. Pitkällisten pohdintojen jälkeen päädyin lopulta värisävyyn 'Nukkumatti'.

Tähti valikoitui kuvioksi, koska Ukkeli on tykästynyt Katri Helenan Anna mulle tähtitaivas -kappaleeseen sekä tietenkin Tuiki-tuiki tähtönen -lauluun. (Ukkelilta, jos nyt kysytään, niin hänellä on Tuiki-tuiki tähtönen seinä). Tähti tuntui jotenkin myös luonnolliselta ja aikaa kestävämmältä vaihtoehdolta kuin esim. autot/eläimet.

Pinterestistä yritin haka inspiraatiota, mutta oikein mitään täysin kopioitavaa ideaa en löytänyt. Puoliympyrämuoto sopi taivaankanneksi ja antoi hauskan efektin perinteisemmän lattiasta-kattoon maalauksen tilalle.

Tähdet toteutin leikkaamalla kolmen kokoisia kuvioita kontaktimuovista. Tähdet liimasin seinään ja maalasin siveltimellä päälle. Alaosan oli helpoin maalata telalla.

Tähtien viimeistelyn tein valkoisella seinämaalilla, jolla korjasin ylivuodot, jotka syntyi värin päästessä kontaktimuovin alle.

Seinämaalauksen lisäksi huoneessa vaihdettiin järjestystä, joten lopputulos oli rauhallisempi ja yleisnäkymä eteiseen siistimpi, kuin ennen muutosta. Tavaramäärä ei suinkaan huoneessa vähentynyt vaan huoneeseen tuli yksi hylly lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!