keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Joko sinulta löytyy pääsiäisen trendikoriste? Vielä ehdit.


Joulun hitti oli tonttuovi. Mitä muita kivoja askarteluja voisi vuoden eri juhliin tehdä?

Pääsiäinen

Parikin kelpo ehdotusta tulee mieleen esim. pupun kolo, missä pääsiäispupu voi hautoa suklaisia yllätyksiään ja jos hyvin käy, voi nähdä pupun pomppivan sieltä jakamaan aarteitaan. Pääsiäisen tulevien vuosien trendisomiste on kuitenkin noitarovio. Tämä kevyt kevätklassikko on jo retrotuote. Ensimmäiset roviothan ilmestyivät nurkkiin  1484 kun Innocentius VIII jakoi askarteluvinkkinsä. Vielä ehdit väsätä oman rovion huoneen nurkkaa somistamaan ja katsoa saapuuko noita tulille. Halutessa voit askarrella oman kiva pikku-noidan nenäliinasta. Elävyyttä hahmoon saa leikkaamalla kasvot päivänlehdestä.

Vappu

Työväenjuhlaa voi koristaa askartelemalla seinälle banderollin. Jos oikein ahkera on, ei koristelua kannattaa jättää yhteen nurkkaan vaan suosittelen miettimään isosta, rohkeasti ja taivaita tavoitellen. Rohkeimmat somistaa nasevin iskulausein ulkoseinätkin.

Juhannus

Kesä, aurinko, järvenaalto liplattamassa laiturin nokkaan, jossa voimme nähdä naapurin ukon lähtevän humalassa verkkoja kokeilemaan. Siinä raamit joilla lähteä rakentamaan juhannuskoristetta: Juhannusvene. Veneen voi askarrella esim. jäätelötikuista ja laittaa venhosen kellumaan vesiämpäriin. Somisteeksi sopii seitsemän erillaista kukkaa. Sitten odotetaan nouseeko naapurin mies naku-uinnilta veneeseen vai näkyykö siellä tuleva puoliso.

Itsenäisyyspäivä

Mikä piristäisikään itsenäisyyspäivää enemmän kuin omatekoinen "Mariankadun puoleinen sisäänkäynti"? Vaihtoehtoisesti voi askarrella Presidentinlinnan parvekkeen ja odottaa, jos presidenttipari ilmestyy heiluttamaan kättä tervehdykseksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!