torstai 22. maaliskuuta 2018

WWF:n Earth Hour 2018 - #EARTHHOURSUOMI


Millaisen Earth Hour hetken/illan sinä aiot viettää lauantaina 24.3. klo 20.30 - 21.30?

Tässä vinkkini miten mukana voi olla ja hyödyntää tunnin ympäristöystävällisesti.

1. Kynttiläillallinen - Romantisointia kahden kesken. Kotiolot voittaa parhaankin ravintolan, kunhan tunnelma on oikeanlainen. Sammuta valot ja valaise tila kynttilöin. Kasvisvaihtoehto lautasella lisää ympäristöystävällisyyttä.

2. Kaveri-ilta - Miten onnistuu lautapeli kynttilänvalossa? Tarjoiltavaksi vaikka kasvisdippi

3. Perheen teehetki - Jos perheen pienimmät eivät vielä nuku, voi hetken viettää porukassa. Järjestäkää teekutsut, jossa tarjolla jotain suolaista ja makeaa.

4. Sauna - Saunassakin tuo kynttilät tunnelmaa. Sopivan lämpimässä saunassa voi istua pidempäänkin ja venytellä lihakset vetreiksi

5. Iltalenkki - Tee iltalenkki ja käy katsastamassa kuinka moni muu viettää Earh Hour'ia. Kotoa lähtiessä muista sammuttaa valosi.

6. Rentoutumisharjoitus - Sammuta turhat valot, sytytä kynttilä ja tuijota liekkiin. 

7. Mökötä pimeässä - Vaihtoehto tämäkin. Sammuta valot ja kyttää ikkunasta, kun naapurin Ritva-Einari ei tajua sammuttaa olohuoneen valoja katsoessaan televisiosta jotakin hömppäpömppää, jonka näkee viikolla vielä viisi kertaa uusintana

8. Osallistu yhteistapahtumaan - Tarkasta Earth Hour:n kotisivulta onko lähelläsi jokin tilaisuus mihin voisit osallistua 

9. Väänä vitsa - Sunnuntaina on palmusunnuntai ja pienet trullit tekevät virpomiskierroksen. Hyödynnä tunti ja askartele vitsat viimeistään nyt. Pimeässä nyhrätyt tekeleet voi väittää lasten tekemisiksi.

10. Kerro lapsille miksi Earth Hour'ia vietetään. WWF:n Earth Hour sammutti valot ensimmäisen kerran vuonna 2007. "WWF:n Earth Hour on maailman suurin ilmastotapahtuma. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille. WWF:n Earth Houria vietetään seuraavan kerran lauantaina 24.3.2018 kello 20.30–21.30." (Lähde: Earthhour.fi) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!