sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Mumin Kaffe - lupa riehuaMyöhäisherännäinen täällä taas hei! Kun ensimmäinen Mumin Kaffe aukesi Liisankadulle 2016 oli  minun tarkoitus siellä käydä heti samantien. Aika vaan johonkin vain kului ja, noh, enpäs ikinä saanut niin paljon aikaiseksi. Mutta nyt on Mumin Kaffe neitsyys mennyt ja vihdoinkin on kahvila korkattu ja koettu.

Tämäkin käynti olisi ehkä vielä siirtynyt (parilla vuodella) mutta, osallistuin Perhekuplan arvontaan instagramissa ja voitin! Voitto oli paikka Perhekuplan bloggaajien tapaamiseen + kahvila piffas sumpit. Mukaan sai ottaa kaverin, joten tässä sai lyötyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla: Käynti Mumin Kaffessa ja mammatreffit.

Treffien kellonaika ei ollut meille paras mahdollinen, koska yleensä klo 13.30 meillä nukutaan päiväunia. Käytännöllisenä äitinä hoidin tässäkin kaksi kärpästä yhellä iskulla (hirveänä näitä kärpäsiä nyt teksissä...): Päivälenkki ja päiväunet. Siitä onkin jo aikaa, kun vimeksi on Ukkeli rattaissa nukkunut ja äiti tehnyt ainoastaan päiväunien takia yli tunnin kävelylenkin. Ilma oli ihana, Ukkeli nukkui hyvin ja ajoitus täydellinen. Eli kaikki meni kuten pitikin. Paitsi, että olo oli hikinen ja nihkeä.

Kahvilasta löytyi Koivulan emäntä, Sinä olet aurinko ja Villi viisikko blogista tutut bloggaajat. Lahjaksi tapaamisessa saatiin mukaan goodie backit eli senkin puolesta reissu oli tuottoisa.

Korkeavuorenkadun Mumin Kaffe oli sopivan kokoinen. Tarpeeksi intiimi, mutta tarpeeksi tilaa lapsien mellastaa. Mumin Kaffeen yksi valttikortti on juuri se, että tarjolla on lapsille puolapuita, pelejä ja paikka, jossa saa melskata. Jos siis etsii rauhallista pistettä ei ehkä kannata suunnata Mumin Kaffeeseen tai ainakin voi varautua siiihen, että lapsia ei hyssytellä (ellei sitten oikeasti ole aihetta).

Sen lisäksi, että leikkipaikka saa kiitosta täytyy kehua kahvilan tuotteita ja erityisesti suklaakakkua (en kyllä muita maistanutkaan). Toki kakkupuolenkin olisi voinut vetää vielä astetta muumimmaksi ja tarjota muumikakkuja esim. Muumin muotoisia paljoa, Muumimamman mansikkakakkua yms. En valita, vinkkaan vaan. Myös Muumi-rusinat olisi maistunut ainakin Ukkelille. Voi olla, että niitäkin oli tarjolla, mutta omaan silmääni ei osunut moiset.

Vietimme mukavan tunnin kahvilassa lasten leikkiessä ja äitien kahvitellessa. Suklaakakku täytti kävelyssä kuluttamani kalorit, joten hyvällä omalla tunnolla sen söin. Ukkelille maistui muumikeksit sekä riisipiirakka munavoilla.

Korkeavuorenkadun Mumin Kaffen sijainti on Tove Janssonin historiaa ajatellen erittäin osuva. Tove on asunut alueella aikoinaan ja Brobergska samskolan jossa hän opiskeli, tunnetaan nykyisin paremmin Desing museona.

2 kommenttia:

  1. Oli ihana tavata! Ja tosiaan kakut oli hyviä. Loistava vinkki noi muumi-kakut. Tässä voisi olla oikeasti ideaa.

    VastaaPoista
  2. Oli ihana kahvitteluhetki ja niin kiva nähdä teitä! Kiitos kun kutsuit mukaan :) - Johanna -

    VastaaPoista

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!