sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Ohjelmasuosituksia jouluksi a.k.a. aivot narikkaanMielestäni jouluun kuuluu joutenolo. Parhaimpia tapoja hoitaa laiskottelu on laittaa aivot narikkaan ja tuijottaa töllöä. Tai näyttöpäätettä. Miten asian itse kukin hoitaakaan.

Televisiokanavat tarjoavat tänäkin vuonna laadultaan laidasta laitaan olevia ohjelmia ja täytyy myöntää, että en kovin tarkkaan ole perehtynyt televisiotarjontaan, koska itse emme Suomessa joulunpyhä vietä.

Satuin huomaamaan, että ainakin Big Game saa televisioin ensi-iltansa Tapaninpäiväiltana TV2:lla.
Suomalaisia taidonnäytteitä pääsee katsomaan Siskonpedin musta joulu, Kätevän emännän juhlat ja Luottomiehen Jouluspeciaali (kumpikin näytetty ennen tätä postausta, mutta eivätköhän tule uusintana ja ole katsottavissa Areenasta). Aina Inkeri Ankeisen joulutervehdys sentään tulee aattoiltana.

Ikiklassikko Lumiukko ilahduttaa perheen vanhempiakin (ainakin meitä yli kolmekymppisiä) ja Tapanina pääsee Muumien mukaan Rivieralle (YLE Teema & FEM).

Elokuvia näkyy perinteisesti enemmän ja vähemmän (Myös se Nelosen näyttämä Pirates of the Caribian uusintansa. En olisi halunut edes mainita, mutta niin kauan kun tuota elokuvasarjaa näyttävät uusintana ja jaksavat vielä sitä suureellisesti mainostaa, nostaa se minun ärsytyskynnystä. Olisivat näyttäneet vaikka sarjan viimeisimmän osan olisi tässä jotain hienoa).

Mutta sitten aiheeseen mistä ajattelin alkujaankin kirjoittaa: Sarjat.

MTV3:lla tulee peräkkäisinä iltoina Agatha Christie: Syyttäjän todistaja -minisarja, jossa päästään sukeltamaan 1920-luvun Lontoon tunnelmiin. Ah, juuri sellaista mistä itse pidän.

Suoratoistopalveluista haluan nostaa pari tärppiä joilla saa helpostikin joulun kulutettua.
Nämä sarjat olen itse hyväksi todennut. Tuskin tuovat joulutunnelmaa, mutta jos on tarpeeksi suklaata vieressä ei se varmasti haittaakaan.

HBO Nordicilta suosittelen Elisabeth Moss'in tähdittämää Handmaid's Tale. Sarja ei tasa-arvon kannalta ajateltuna ole se riemastuttavin sarja, jopa ahdistava, mutta siitäkin huolimatta erittäin, erittäin hyvä ja suositeltava. Sarja perustuu Margareth Atwoodin romaaniin. Toiseen Magareth Atwoodin kirjaan perustuvan minisarjan voi katsoa Netflixiltä: Alias Grace. Siinä missä Handmaid's Tale sijoittuu tulevaisuuteen, ollaan Alias Gracen seurassa 1840-luvulla.

Draamasta on hyvä hypätä scifin pariin ja HBO Nordicilta nostan The Shannara Chronicles -sarjan. Sarja itsessään on aika hömppä, mutta siinä on Manu Bennett. Jos kyseisen herra ei ole tuttu entuudestaan kannattaa jättää The Shannara Chronicles välistä ja aloittaa suoraan Spartacus sarjasta (joka myös nähtävissä HBO Nordicilla). Spartacus sijoittuu antiikin aikoihin ja  Rooman areenalla taistellaan vapaudesta verissä päin ja hikisinä.  (Huh, tulipa kuuma, onkohan se tuo jouluglögi, joka näin lämmittää?)

Netflixiltä suositeltavana hittisarja (ainakin joissakin piireissä) Stranger Things. Jos pidät 70- ja 80-luvun kauhuleffoista, joissa vaaraa vaanii unissa ja jotakin outoa tapahtuu hallituksen kiistäessä kaiken, on tämä sinun sarjasi. Juonen, näyttelijävalintojen, musiikin ja lavastuksen osuessa kohdilleen on sarja enemmän kuin ihana. Itse ainakin jäin koukkuun, koska sarjassa oli aika ajoin jotakin niin tuttua ja mieli vaelteli miettimään, että missä elokuvassa ta sarjassa olikaan hieman vastaavanlainen kohtaus/juonikulku. Ja onhan sarjassa myös Winona Ryder. Ihana. Sarjassa nähdään monta lahjakasta lapsinäyttelijää, mutta Milie Bobby Brown on heistä ehdottomasti lahjakkaimpia.

HBO Nordicilta suositeltavia löytyisi vielä vaikka kuinka ja paljon, mutta mainitaan vielä Tom Hardyn tähdittämä Taboo sekä Reese Witherspoon ja Nicole Kidmanin Little Lies.


Rauhallista joulun aikaa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!