sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Led-kynttilöillä turvallista tunnelmaa lapsiperheeseen




Pimeys ja kynttilät. Lyömätön yhdistelmä. Etenkin joulun alla kynttilät kuuluvat asiaan. Poltitpa kynttilöitä sisällä tai ulkona kannattaa muistaa turvallisuusohjeet oikeaoppiseen kynttilöiden polttamiseen.

Etenkin lapsi- ja lemmikkiperheissä on hyvä muistaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ohjeistukset, koska liekki voi karata varomattomissa käsissä leikin tiimellyksessä herkästi ja aiheuttaa ikäviä vahinkoja.

Vaikka rakastan kynttilöitä ja elävää tulta on meillä ollut jo useammn vuoden led-tuikut. Alkujaan ne hankittiin kissan vuoksi, mutta Ukkelin tultua kehiin on led-tuikut tulleet vieläkin käytännöllisemmäksi.

Led-tuikkuja tosin ei voi antaa lapselle leluksi, vaikka ne kovin kiehtoisikin. Tuikut toimii paristolla ja joissakin tuikkumalleissa lapsi saa vaivattomasti avattua suojakannen. Paristo ei sovi leikkikaluksi ja siinä on tukehtumisen vaara.

Pidetään huoli, että omalta osalta emme joudu osaksi palokuolema- tai asuntopalotilastoja ja jokainen saa viettää paloturvallisen joulun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Kaikki kommentit luetaan!